Padání vlasů. Z čeho a co s tím?

eminka001
12. říj 2021

Ahojky,

mám dotaz. Od té doby, co jsem znovu nasadila antikoncepci mi začaly padat více vlasy. Nevím jestli to je tím, nebo stresem (rozchod rodičů, maturita, změna brigády a menší hádky/neshody s přítelem), nebo třeba po očkování proti covidu.. mám trošku zvýšené jaterní testy ale jinak by vše mělo být v pořádku (mám nedávno dělané krevní testy snad úplně na všechno - alergie a nevědělo se na co, nemám teda krevní obraz tak může se ještě něco objevit tam?)

Předem děkuji

makkyv
12. říj 2021

@eminka001
Ahoj. Opravdu to může být i stresem nebo po očkování, příčin může být opravdu více. Mě zase hodně padaly vlasy při změně počasí a hlavně po porodu. Kamarádce padají kvůli zase něčemu jinému. Takže opravdu toho je více, je ale super, že to řešíš a nenecháváš jen tak.😊
Záleží čemu jsi otevřená, někomu pomohly nějaké vitamíny, někomu změnit životosprávu, opět toho je více. Já mám jednu paní co pracuje u TianDe a mě teda osobně i té mojí kamarádce pomohl šampón od nich. Není jen tak klasický a opravdu jsem měla velké změny a není ani nějak drahý, velké balení. To za sebe mohu doporučit já. Teď záleží jak ti ještě poradí holky tady.
Hezký večer. 😊

eminka001
autor
12. říj 2021

@makkyv beru různé vitamíny/doplňky stravy na podporu růstu, myju šamponem s kofeinem, nežehlím si je, barvu/melíry mám tak 2x ročně (jsem přírodní blond a ještě ke všemu je mám hodně jemný) 🙈 opravdu s nimi nedělám nic tak hrozného.. teď ještě teda v prosinci půjdu znovu na ty jaterní testy a + mi tam dala i ten krevní obraz

makkyv
12. říj 2021

@eminka001 Tak uvidíš co ty testy.. záleží opravdu co komu sedne z těch šampónů, tenhle by ti třeba sedl, ale nemusí😔 já bojuji s akné trošku a co všem na 99% pomohlo, mě ne.. a pak mi pomohl obyč pudr na zadek😀 takže ještě bych možná zkusila ten Šampón vyměnit a ty testy, jsi opravdu šikula, že to nepodceňuješ!👍🏼

eminka001
autor
12. říj 2021

@makkyv já mám atopický ekzém, takže pokud zkouším něco nového, tak do toho musím jít s tím, že mi to ublíží (proto se třeba často vracím k věcem, které jsem používala v dětství jako například tělová mléka apod.) a proto se tomu snažím vyvarovat 🙂 bohužel moje zdraví je tak chatrný, že to hned řeším (i když to nemusí nic znamenat) 😅

martulka88
13. říj 2021

@eminka001 Když jsem pročetla pár komentářů, tak máš horší zdraví. Mně začaly padat vlasy po pár letech s crohnem a i po porodu, kdy i muž už se bál, že zůstanu plešatá - denně jsem vyčesala velký chuchvalec vlasů. Melíry jsem měla max.1ročně, jinak jen stříhání. Žehlení ani fén defakto nepoužívám. Na vypadávání jsme vyzkoušeli různé věci, preparáty z lékárny a nic, pomohl jen opravdu čas. U crohna to bylo vlivem nedostatečným vstřebáváním živin. Po porodu zase hormony. Jinak i stres s tělem umí udělat své, takže to může být od toho. Uvidíš, jak ti dopadnou testy.