Ahoj maminky, mám na vás dotaz ohledně padaní vlasů při kojení....Kamarádce se narodila dcerka v lednu. Stále ji kojí a teď ji začaly docela extrémně vypadávat vlasy. Kožní lékařka jí na to řekla že to je normální vlivem hormonů a že tak do půl roku dítěte by se to mělo ustálit, ale ona už má prý na bocích hlavy lysinky...Máte nějaký tip na prášky, mastičky, šampony nebo něco podobného s čím máte zkušenost a pomohlo vám to na vlasy?? Moooc děkuju 🙂
Holky díky za tipy🙂 kouknu do té diskuse 🙂
Ahoj já měla stejný problém...a stačilo pouze ostříhat konečny a vlasy se ze dne na den vzpamatovaly...takže doporučuji tohle. Za ř týdnů rodím 2. dítko takže vlasy si schválně nechávám až po porodu ostříhat 🙂
to tak akorát vychází - 4 měsíce po porodu...u prvního jsem to taky tak měla, akorát bez těch lysinek teda, ale vlasy mi v v rukou a hřebenu zůstávaly po trsech,...tak jsem se nechala ostříhat na krátko...sice nepřestaly padat, akorát to nebylo tak vidět...teď jsem se tomu pokusila předejít a jsem ostříhaná už dva měsíce po porodu...takže ať kamarádka vydrží, někomu takhle hodně padaj, za čas se to uklidní
doplňovat vitaminy a vitaminy a zase vitaminy. jak čerstvé, tak v tabletách. nějaký komplex pro kojící maminky a taky jsem měla něco na "V", ale nemůžu to dohledat. to bylo na kůži, nehty a vlasy a to hodně pomáhalo. ale výrazně se mi to zlepšilo bohužel až jsem přestala kojit. hold vše jde přednostně do mlíčka pro mimčo. 😉
brala jsem vitamíny biosil a fakt mi pomohl..za mě doporučuju
metionin
Take mam stejny problem, ted jsem si koupila Biosil a doufam, ze alespon trosku pomuze 🙂...je to, ale normalni a casem by se to melo vratit k normalu...snad nebudu do te doby plesata 🙂🙂🙂🙂
Já měla ten problém také a ve velkém, po druhém dítěti to bylo opravdu moc, takové chomáče, že jsem se bála, že budu mít lisiny. Ale zkusila jsem jedny přírodní kapičky a zabraly úžasně a navíc při kojení prospívají i miminku. Můžu poradit jestli máte zájem: marcela.pechova73@seznam.cz
Taky bych doporučila Methionin. Mně už několikrát pomohl.
Revitalon 🙂 A kadeřnice mi radila ořechy - ale zas aby to nevadilo malé při kojení. Je to bohužel přirozené (v těhu nepadají vlasy skoro vůbec) a ve finále nepomůže nic, jen čas ☹
Hezký den, vypadávání vlasů v těhotenství je opravdu způsobeno vlivem hormonů a časem tento problém s velkou pravděpodobností sám odezní. Pro toto období je vhodné užívat přípravky, které jsou určeny přímo těhotným a kojícím ženám, protože obsahují jednotlivé látky v množství, které je doporučuované pro ženy právě v tomto životním období. Konkrétně pro Váš problém je vhodné, aby takový přípravek obsahoval zinek.
Panthenol....pomáhá na plet, vlasy , nehty a může se při kojení, mě pomohl...
Koukněte na https://www.modrykonik.cz/diskuse/po-porode/vyp... téma už se tam řešilo a nějaké rady tam jsou 😉 Jinak já jsem na tom úplně stejně,od ledna mám mimmčo a vlasy padají a padají... 😉 držim kamarádce palce ať to vydrží a brzy se jí to zlepší 🙂