Maminky chci se zeptat taky bojujete s podáním vlasů? Vím že to je normální, že po porodu padají, ale já už jsem z toho na prášky 🫣. Od puberty mám lupy, jediný šampon co mi na to pomáhá je head & shoulders. Teď mě hrozně začla svědět hlava a extrémně padat vlasy. Vyměnila jsem šampon tedy. jenže se lupy vrátili, i když mám dráhy šampon z lékárny na lupy a citlivou pokožku. Beru i vitamíny na podporu růstu vlasů. Nosím vlasy v culiku abych je tolik netrousila, pořád se drbu a "sněžím". Pomalu se stydím chodit mezi lidi ... Nemáte nějakou radu?
S padáním vlasů neporadím, neb u mě je to dané autoimunitním onemocněním a nezastavuje to nic. Ale co se lupů a svědění týká, u mě to je vždy záležitost potravinových alergií a s tím souvisejícího stavu střev. Doporučím tedy úpravu stravy na protizánětlivou, pozor na příjem cukrů, to to fakt zhoršuje. A jakékoliv šampony na lupy z lékárny to také jen zhoršují. Já nejlépe zvládám buď no poo metodu (žloutek, med, olej a káva) nebo nějaké přírodní šampuky a pak opláchnout hlavu silným výluhem z kopřiv.
Jen jednu a velice jednoduchou - na kožní 😉)) Dají ti určitě lepší doporučení na šampony a případné doplňky. Já jsem měla jednou i šampon na recept z lékárny, opravdu takový léčivý hnědý a smradlavý, ale pomáhal.
Mozna chybi fytoestrogeny, muze pomoci antikoncepce ci do jidelnicku zaradit potraviny bohate na fytoestrogeny.
@nela1234 tak tady se pripichnu mám to úplně stejně...padání,svědění a lupy..