Padání vlasů (delší dobu po porodu). Máte radu či zkušenost, co s tím?

serafinovicova
20. kvě 2021

Ahoj holky, je mi již 36 a jsem 18m od porodu. Ano, po porodu mi lehce začaly padat vlasy, ale to jsem brala tak, že to k tomu patří a že to časem přestane. Ano, přestalo, jenže teď cca půl roku zpět se mi znovu zhoršilo padání vlasů a vůbec to nechce přestat. Už mám poloviční culík, u ofiny se mi zdá, že mi snad i prosvítá kůže a hrozně jsem zešedivěla. Vlasy si barvím cca 1x za 3 měsíce, ale teď mám pocit, že i kdybych to dělala 1x měsíčně, tak je to málo. Vlasy fénuji minimálně. Přemýšlím o nějakých vitamínech, šamponech apod., ale na druhou stranu si říkám, jestli to vážně funguje a není to jen reklama. Máte s tím prosím nějakou zkušenost či radu co tím? Předem děkuji. Iva

levandule_k
20. kvě 2021

Nejsem po porodu, ale měla jsem hodně stresové období a začaly mi padat vlasy. Myslela jsem si, že to přestane, jak se dostanu do pohody, ale ono nic. Tak jsem si říkala, že si zkusím něco koupit v lékárně, že to beztak bude k ničemu, ale že to aspoň zkusím. Cca po 14 dnech jsem jsem viděla zlepšení, takže mi asi fakt něco chybělo. Brala jsem Dona Hair Forte. Ono těhotenství a kojení je pro tělo náročné.

hojda
20. kvě 2021

Kolegyně prodělala v lednu covid (lehký průběh) a za 3 měsíce ji začaly hodně padat vlasy. Lékaři říkají, že příčinu pro podání vlasů máme hledat 3 měsíce zpětně.

serafinovicova
autor
20. kvě 2021

Tak těhotenství i porod byli v pohodě a kojení minimální po dobu cca 3 měsíců. Je fakt, že cca 2 měsíce nazpět jsem prodělala covid, opravdu lehký průběh, kdyby mi to nepotvrdil PCR test, ani bych neřekla, že něco mám, ale bohužel to bylo v rodině. To vím, že cca 3 měsíce zpětně, jenže stres a nervy mám pořád (jednou škola je, podruhé není, kroužky ano, ne, do toho přestavba domu...). A nevíte co kolegyni zabralo? Jinak o té Dona Hair jsem rovněž uvažovala.

hojda
20. kvě 2021

@serafinovicova Zatím nic. Mluvila se svojí kadeřnicí a říkala, že takových lidí je teď plno, kterým po covidu padají vlasy☹. Má maminku lékařku a ta jí tedy moc neuklidnila, řekla jí, že v dobách tyfu plno lidí o vlasy přišlo úplně. Zkusila bych si zavolat někam na kožní, určitě to teď řeší u více lidí a budou vědět, co nejlépe pomáhá. Mojí babičce padají vlasy kvůli lékům, tak jí kožní doporučila toto a vlasy růst trochu začaly https://www.lekarnatypos.cz/revalid-re-growth-s...

levandule_k
20. kvě 2021

@hojda To jsem nevěděla, že v dobách tyfu přišlo hodně lidí o vlasy, ale slyšela jsem, že neléčený syfilis vede mimo jiné k plešatosti, to proto se dostaly módní paruky mezi šlechtou.

eloise02
20. kvě 2021

Mám teď, tři měsíce po covidu stejný problém. Vlasy vypadávají po hrstích. Koupila jsem Vichy Dercos aminexil, jsou to takové ampulky, v balení je jich 21. Ségra říkala, že před pár lety, kdy ji vlasy padaly kvůli štítné žláze, toto bylo.jediné co ji pomohlo. Prý byla na kožním, pichali ji i injekce a nic nezabralo až toto. Já zatím použila teprve devátou ampuli takže zatím zlepšení nevidím, má se to používat šest týdnů. K tomu jsem si koupila ještě Vichy šampon proti padání vlasů a tabletky Biosil. Fakt mě to trápí, vždycky jsem měla háro do pasu, takže jsem teď načetla hromady článků a recenzí a toto mi vyšlo nejlíp. Jinak, kdybys je chtěla, protože to není zrovna levná záležitost, tak já je objednávala z lekarny mujlekarnik. cz, kde to mají v akci, jinde byly i o čtyři stovky dražší. Tak hodně štěstí.

dura175
20. kvě 2021

@serafinovicova Začaly mě masivně padat vlasy v lednu a během 2 měsíců jsem přišla o 90 % vlasů. Začala jsem dokonce nosit šátek. Byla jsem na kožním a dostala jsem vodičku Alpicort, což je sice kortikoid, ale vlasy přestaly padat okamžitě. Jinak jsem brala b komplex a dr doporučila selzink. Teď už vodičku nepoužívám, vlasy nepadají a začínají znovu růst.

hojda
21. kvě 2021

@dura175 A z jakého důvodu ti padaly vlasy?

dura175
21. kvě 2021

@hojda Jako následek prodělané sepse po operaci plus selhání ledvin.

hojda
21. kvě 2021

@dura175

drep
21. kvě 2021

Za mě vichy dercos (tátovi hodně pomohlo na vyslovené ostrůvky ve vlasech), kolagen a hyaluronová kyselina, zinek, methionin a lněné semínko

marti89
21. kvě 2021

@serafinovicova Po Covidu mi padají vlasy jak blázen. Beru Panthenol na doporučení od kadeřnice a používam šampon s pár kapkami tee trea oleje.