Ahoj holky, je mi již 36 a jsem 18m od porodu. Ano, po porodu mi lehce začaly padat vlasy, ale to jsem brala tak, že to k tomu patří a že to časem přestane. Ano, přestalo, jenže teď cca půl roku zpět se mi znovu zhoršilo padání vlasů a vůbec to nechce přestat. Už mám poloviční culík, u ofiny se mi zdá, že mi snad i prosvítá kůže a hrozně jsem zešedivěla. Vlasy si barvím cca 1x za 3 měsíce, ale teď mám pocit, že i kdybych to dělala 1x měsíčně, tak je to málo. Vlasy fénuji minimálně. Přemýšlím o nějakých vitamínech, šamponech apod., ale na druhou stranu si říkám, jestli to vážně funguje a není to jen reklama. Máte s tím prosím nějakou zkušenost či radu co tím? Předem děkuji. Iva
Kolegyně prodělala v lednu covid (lehký průběh) a za 3 měsíce ji začaly hodně padat vlasy. Lékaři říkají, že příčinu pro podání vlasů máme hledat 3 měsíce zpětně.
Tak těhotenství i porod byli v pohodě a kojení minimální po dobu cca 3 měsíců. Je fakt, že cca 2 měsíce nazpět jsem prodělala covid, opravdu lehký průběh, kdyby mi to nepotvrdil PCR test, ani bych neřekla, že něco mám, ale bohužel to bylo v rodině. To vím, že cca 3 měsíce zpětně, jenže stres a nervy mám pořád (jednou škola je, podruhé není, kroužky ano, ne, do toho přestavba domu...). A nevíte co kolegyni zabralo? Jinak o té Dona Hair jsem rovněž uvažovala.
@serafinovicova Zatím nic. Mluvila se svojí kadeřnicí a říkala, že takových lidí je teď plno, kterým po covidu padají vlasy☹. Má maminku lékařku a ta jí tedy moc neuklidnila, řekla jí, že v dobách tyfu plno lidí o vlasy přišlo úplně. Zkusila bych si zavolat někam na kožní, určitě to teď řeší u více lidí a budou vědět, co nejlépe pomáhá. Mojí babičce padají vlasy kvůli lékům, tak jí kožní doporučila toto a vlasy růst trochu začaly https://www.lekarnatypos.cz/revalid-re-growth-s...
@hojda To jsem nevěděla, že v dobách tyfu přišlo hodně lidí o vlasy, ale slyšela jsem, že neléčený syfilis vede mimo jiné k plešatosti, to proto se dostaly módní paruky mezi šlechtou.
Mám teď, tři měsíce po covidu stejný problém. Vlasy vypadávají po hrstích. Koupila jsem Vichy Dercos aminexil, jsou to takové ampulky, v balení je jich 21. Ségra říkala, že před pár lety, kdy ji vlasy padaly kvůli štítné žláze, toto bylo.jediné co ji pomohlo. Prý byla na kožním, pichali ji i injekce a nic nezabralo až toto. Já zatím použila teprve devátou ampuli takže zatím zlepšení nevidím, má se to používat šest týdnů. K tomu jsem si koupila ještě Vichy šampon proti padání vlasů a tabletky Biosil. Fakt mě to trápí, vždycky jsem měla háro do pasu, takže jsem teď načetla hromady článků a recenzí a toto mi vyšlo nejlíp. Jinak, kdybys je chtěla, protože to není zrovna levná záležitost, tak já je objednávala z lekarny mujlekarnik. cz, kde to mají v akci, jinde byly i o čtyři stovky dražší. Tak hodně štěstí.
@serafinovicova Začaly mě masivně padat vlasy v lednu a během 2 měsíců jsem přišla o 90 % vlasů. Začala jsem dokonce nosit šátek. Byla jsem na kožním a dostala jsem vodičku Alpicort, což je sice kortikoid, ale vlasy přestaly padat okamžitě. Jinak jsem brala b komplex a dr doporučila selzink. Teď už vodičku nepoužívám, vlasy nepadají a začínají znovu růst.
Za mě vichy dercos (tátovi hodně pomohlo na vyslovené ostrůvky ve vlasech), kolagen a hyaluronová kyselina, zinek, methionin a lněné semínko
@serafinovicova Po Covidu mi padají vlasy jak blázen. Beru Panthenol na doporučení od kadeřnice a používam šampon s pár kapkami tee trea oleje.
Nejsem po porodu, ale měla jsem hodně stresové období a začaly mi padat vlasy. Myslela jsem si, že to přestane, jak se dostanu do pohody, ale ono nic. Tak jsem si říkala, že si zkusím něco koupit v lékárně, že to beztak bude k ničemu, ale že to aspoň zkusím. Cca po 14 dnech jsem jsem viděla zlepšení, takže mi asi fakt něco chybělo. Brala jsem Dona Hair Forte. Ono těhotenství a kojení je pro tělo náročné.