Ahojky holky,vjdu k vám na a doufám, že na uklidnění.. mám 9mesicniho chlapečka, už 3 měsíce nekojim..asi tak před měsícem mi začaly padat vlasy...je jich určitě víc než 100denne...na polštáři jich mám tak 10 a když si projevu rukou tak mi jeden nebo dva ulpí na ruce, ale při mytí nebo česání je to hukot... chomáče.. myslíte, že je to způsobeno ještě hormonální změnou..je fakt, že poprvé minulý měsíc jsem začala menstruovat..?? Uklidnite mě, že to přejde.. že nebudu plešatá??? Máte nějaký tip, co s tím?? začínám být fakt zoufalá..😢😢😢😢
padají tak 3m, v tomto velkém množství, pak iž je to dobrý
Jsem 6,5 měsíce po porodu a už tak měsíc mi vlasy taky padají. Mamka to tak taky měla. Kožařka jí tehdy doporučila nějaké vitamíny, po kterých se to zlepšilo. Asi taky brzo zajdu k doktorce, aby mi něco na hlavě zůstalo 🙂 pořád kojím a kojit chci, tak nevím, kdy to jentak přestane.
Holky, díky za uklidnění..já mám od porodu samé zdravotní potíže, rozjetý ekzém, trochu nadváhu a teď ty vlasy...už to trochu nezvládám..a kožní mi hned dala hormony a já jsem z toho vedle..:(:(
@veritanas Nene, to je fakt v pohodě a normální. Během těhu a pár měsíců po porodu, díky hormonům, vlasy nevypadávají jako obvykle (jenže toho si člověk nevšimne), no a pak jsou to ty chuchvalce 🙂 (kterých si všimne). Oni dorostou... Jak je psáno výše, pak je sranda, jak dorůstají, Kelly Family hadr!
Měla jsem to hlavně u prvního dítka (padaly vlasy, lámaly se zuby...) - celkové vyčerpání těla. Když mi to došlo, tak jsem si začla hlídat jídelníček - doplnit bílkoviny, B a C vitamíny, hořčík a vápník... Dokonce jsem si začla zapisovat kolik čeho a kdy jím, po týdnu jsem zjistila, že jím málo ovoce a zeleniny, jím nepravidelně a "předržený" hlad zaháním sladkostma. Tak jsem si na den nachystala jídlo včetně svačin (např. ovesný vločky s jogurtem k snídani, jabko a banán ke svačině, zeleninvá směs s masem v palačince k obědu, pečivo se sýrem a okurkou ke sváče, polívka k večeři) a za pár týdnů se to srovnalo.
Přeju hodně zdraví všem
Veričko,je to normální, bude to trvat několik týdnů,může i půl roku - zkrať si vlasy,protože jak to bude dorůstat,bude potom u hlavy dorost...Na podporu růstu můžeš si koupil Biosil plus-1tabl.denně ráno,Dologran s vitamíny a minerály-čaj.lžička rozpustit v ústech,denně.
U mě to bylo i z důvodu paniky než se šlo na sál (akutní císař), stejně jsem to měla když mi kdysi diagnostikovali "pseudorakovinu miznich uzlin" (tak se chovala přechozena mononukleoza) za půl roku jsem byla pomalu plesata. Chce to klid a vitamíny
Taky mi vlasy padaly dlouho. Kolegyně z práce má maminku lékárnici a ta mi doporučila doplněk stravy Methionin. Sice ty tabletky strašně smrdí, ale pomáhají. Prý se i doporučují na podporu růstu vlasů po chemoterapii.
Je to normální, bohužel jsem taky opět ve stádiu plešatění ☹ každé česání mě stojí hrst vlasů. Ono se to za měsíc nebo dva zastaví. S první dcerkou jsem měla regulérní kouty na čele. Nejlegračnější bylo, když mi začaly vlasy znovu dorůstat a všude ty krátké vlásky trčely