Oteklé tělo. Co s tím?

pavlanka221
28. črc 2024

Ahoj prosím vás vyzná se někdo ohledně trávicího traktu?
Mám 4 roky po odstranění tlustého střeva.. a od te doby přibírám na váze...a hlavní problém je že ráno vypadám jakžtakž hubená odpoledne nebo ke konci dne, jak se přes den hýbu jakoby ,, oteču " vypadá to jak kdybych za den přibrala dalších 20 kg. Fotku nechci přikládat stydím se.. do zprávy bych poslala.
Myslela jsem si že jsem extrémně zavodněná ale obvodačka řekla že bych nestihla přes den tak splasknout. Už nevím co s tím jsem zoufalá.

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
levandule_k
29. črc 2024

A váhově přibereš kolik? Vážila ses? Nebo jsi jenom nějak nafouklá? Zkusila bych se obrátit na konzultaci k nějakému gastroenterologovi, internistovi. Ukázala fotky ráno, večer i když se stydíš, aby viděl tvůj problém a zvážila bych se ráno večer, ať se má od čeho odrazit.

Napřed to chce diagnózu, vyloučit nějaké problémy.

pavlanka221
autor
2. srp 2024

@levandule_k to mám stále stejné váhu ráno i večer max +2kg ale to je normální. Na endokrinologii řeším momentálně hormony .. mám výsledky úplně špatně... Na gastro jsem objednaná, ale bohužel jdu až za 3mesice.

miryp
2. srp 2024

A co bylo příčinou odstranění střeva? Třeba švagr to má díky Crohnovi, má stomii a břicho má nafouklé každou chvíli.

pavlanka221
autor
20. srp 2024

@miryp měla jsem crohna a pak mi prestalo úplně fungovat střevo... Taky jsem měla stomii pul roku a pak by to dali dohromady...a právě už mám 4 roky po operaci a posledni 2 roky jsem ráno hubeňour a večer jak před porodem

miryp
20. srp 2024

@pavlanka221 pak je to opravdu otázka pro gastroenterologa, aby vyloučil zhoršení Crohna, další autoimunitu v podobě celiakie a zánět ve střevech. Přiznám se, že se neorientuji v tom, co se smí a nesmí při Crohnovi jíst, protože švagr má k jídlu i k sobě samému dost divný vztah, ale možná bych se zkusila zaměřit i na histamin ve stravě, protože i histaminová intolerance dokáže udělat z ranního hubeňoura večerní těhotnou těsně před porodem. Každopádně držím palce, ať ten výsledek na gastru je co nejpříznivější.

pavlanka221
autor
21. srp 2024

@miryp diky odstranění tlustého střeva ( nechali mi tam jen 10cm) crohna nemám ..
Právě že mám už zdravé střeva, ty poškozené nemocné mi vzali

miryp
21. srp 2024

@pavlanka221 odstraněním střeva vyřešili lékaři pouze důsledek autoimunitního onemocnění, nevyřešili autoimunitu jako takovou. Pokud na tebe i nadále působí to, co u tebe autoimunitu, která se ti zhmotnila v Crohnově chorobě, spustilo, pak je vysoce pravděpodobné, že bude dělat potíže dál, ať už stejnou formou nebo rozvojem jiného autoimunitního onemocnění (na tenkém střevě, štítné žláze, kloubech, páteři, atd.). Určitě je dobře, že už máš termín u lékaře.