Oteklé lýtko. Co pomůže?

nikis97
2. zář 2023

Ahojky maminky, prosím vás poraďte, co na oteklé lýtko pomůže?

uzivatelkapetra
2. zář 2023

@nikis97 tak asi záleží na důvodu otoku

1pomnenka
2. zář 2023

Pokud je oteklé a bolestivé kvůli embolii, tak jedině lékař. Pokud tě něco štíplo, tak Octanový krém.

hezz17
2. zář 2023

@1pomnenka ne embolie ale tromboza 😉

blackblue
4. zář 2023

Lekar, urgentne, pokud je mozne, ze se jedna o trombozu. Muze to byt jenom taky namozene a natekle po nejakemu sportu, jine aktivite, na ktere telo neni zvykle... Taky se muze jednat o chronickou zilni nedostatecnost. Mate v rodine krecove zily? Zkusila bych ledovou sprchu, nohu dat nahoru a oprit o sad nebo gauc nebo neco, aspon na hodinu, jestli to trochu pomuze, namazat konskym balzamem. Pokud to nepomuze a bude to beze zmeny i za dva dny, nebo naopak se to bude zhorsovat a ukazovat znamky trombozy, tak utikej k lekari.

nikis97
autor
5. zář 2023

@blackblue u Lékaře jsem byla a trombozu vyloučili mám vše negativní.

blackblue
5. zář 2023

@nikis97 to je dobre. Intenzivne bych se soustredila teda na ta rezimova opatreni v souvislosti s chronickou zilni nedostatecnosti, a bud se objednat rovnou na cevni,kde to konzultovat, nebo si nechat predepsat venofarmaka (Detralex) od obvodni. Ale cevni muze pak dat poukaz i na kompresni podkolenky. A hlidej si zdravou stravy a dostatecny pitny rezim jeste (krome toho, co jsem psala vyse).