Ahoj holky, jdu k vam pro radu - tehotenstvi a kojeni mi nejak vycerpalo. Rozjely se mi alergie, po ukonceni kojeni me zacaly brnet ruce a nohy, takze jsem musela dlouhodobe brat becko a magnesium (MR mozku naprosto v norme), ted uz pozvolna vysazuju a zatim dobry. Ale v rijnu jsem mela zanet prudusek a nejak se mi to od te doby tahne, marodim co mesic a ted beru uz druha atb, protoze se mi po 14ti dnech vratila angina. Krevni odbery z listopadu v norme. Jsem z toho uz na masli. Nemate nejaku tip, jak znovu nastartovat imunitu? Jen dodam, ze bastim cecko, jim hodne ovoce a zeleniny a zkousela jsem i cesnek v tabletach a hlivu. Jeste teda dodam, ze maly nespi uplne idealne (i kdyz poslednich 14 dni lepsi) a ja si casto pripadam vycerpana a vystresovana (uz i z tech vecnych nemoci) a to i pres to, ze se snazim byt v klidu a mit na sebe cas.
@mathata tak když má chlap stejně dovolenou, tak ho ideálně s malým někam vyslat, aspoň na 2 dny, a když ne přes noc , tak aspoň celodenní výlet! Na tohle mám kliku, muž si od toho roku, roku a půl vezme klidně obě děti a celý víkend o nich nevím. Hodně se mi to šiklo hlavně před 2. porodem a pak když jsem se před pár lety musela učit na odborné zkoušky. To bych s dětma nedala. Já hodně regeneruju osamělými procházkami v přírodě, ale chce to nejdřív být aspoň jakž takž vyspalá. Jinak už asi nic moc neporadím.
Mám stejnou zkušenost. Asi půl roku po prvním porodu jsem měla hroznou angínu a pak během půl roku ještě 2x. Byla jsem neustále unavená a podrážděná. Myslím, že za to taky může hodně psychika. Přeci jenom miminkem se všechno změní. Pomohla mi klasická homeopatie. Mateřství si teď užívám a od té doby jsem nebyla nemocná. Pomůže člověka znovu nastartovat 🙂
Určitě navštívit homeopata, samoléčba by myslí spíš uškodila. Chce to najít lék přímo pro Tebe. Já platila 1000,- za první konzultaci a pak 800,- za kontrolu. Teď už komunikujeme přes mail, když něco potřebuji. Za mě se ale rozhodně vyplatilo, úplně jsem změnila každodenní život a pohled na syna a manžela!
@mathata možná nereálné, ale zkus uvažovat o tom nechat malého s tátou (nebo někým jiným z rodiny) a dát si aspoň týden dovolenou sama. Do lázní, ke kamarádce, jakýkoli relax, nebo se prostě jenom pořádně vyspat .... A vydržet! Bude líp!