Oslabená imunita, jak ji znovu nastartovat?

mathata
10. únor 2016

Ahoj holky, jdu k vam pro radu - tehotenstvi a kojeni mi nejak vycerpalo. Rozjely se mi alergie, po ukonceni kojeni me zacaly brnet ruce a nohy, takze jsem musela dlouhodobe brat becko a magnesium (MR mozku naprosto v norme), ted uz pozvolna vysazuju a zatim dobry. Ale v rijnu jsem mela zanet prudusek a nejak se mi to od te doby tahne, marodim co mesic a ted beru uz druha atb, protoze se mi po 14ti dnech vratila angina. Krevni odbery z listopadu v norme. Jsem z toho uz na masli. Nemate nejaku tip, jak znovu nastartovat imunitu? Jen dodam, ze bastim cecko, jim hodne ovoce a zeleniny a zkousela jsem i cesnek v tabletach a hlivu. Jeste teda dodam, ze maly nespi uplne idealne (i kdyz poslednich 14 dni lepsi) a ja si casto pripadam vycerpana a vystresovana (uz i z tech vecnych nemoci) a to i pres to, ze se snazim byt v klidu a mit na sebe cas.

konidana
10. únor 2016

@mathata možná nereálné, ale zkus uvažovat o tom nechat malého s tátou (nebo někým jiným z rodiny) a dát si aspoň týden dovolenou sama. Do lázní, ke kamarádce, jakýkoli relax, nebo se prostě jenom pořádně vyspat .... A vydržet! Bude líp!

mathata
autor
10. únor 2016

@konidana dekuju za povzbuzeni🙂 bohuzel tyden bez malyho je nemozny. Jak jsem furt marna, tak ma chlap dovolenou, abych se mohla alespon tak nejak vylezet. Ale pak uz bohuzel neni dovolena a volno na prijemnejsi veci ☹

konidana
10. únor 2016

@mathata tak když má chlap stejně dovolenou, tak ho ideálně s malým někam vyslat, aspoň na 2 dny, a když ne přes noc , tak aspoň celodenní výlet! Na tohle mám kliku, muž si od toho roku, roku a půl vezme klidně obě děti a celý víkend o nich nevím. Hodně se mi to šiklo hlavně před 2. porodem a pak když jsem se před pár lety musela učit na odborné zkoušky. To bych s dětma nedala. Já hodně regeneruju osamělými procházkami v přírodě, ale chce to nejdřív být aspoň jakž takž vyspalá. Jinak už asi nic moc neporadím.

babusap
10. únor 2016

Mám stejnou zkušenost. Asi půl roku po prvním porodu jsem měla hroznou angínu a pak během půl roku ještě 2x. Byla jsem neustále unavená a podrážděná. Myslím, že za to taky může hodně psychika. Přeci jenom miminkem se všechno změní. Pomohla mi klasická homeopatie. Mateřství si teď užívám a od té doby jsem nebyla nemocná. Pomůže člověka znovu nastartovat 🙂

mathata
autor
10. únor 2016

@babusap mne uz prave homeopatie taky napadla. A to jsi byla primo u homeopata? To je dost drahe, co? Nebo co jsi zkousela?

konidana
10. únor 2016

@babusap souhlasím, že to je hlavně psychikou, tělo jsou spojené nádoby.

babusap
10. únor 2016

Určitě navštívit homeopata, samoléčba by myslí spíš uškodila. Chce to najít lék přímo pro Tebe. Já platila 1000,- za první konzultaci a pak 800,- za kontrolu. Teď už komunikujeme přes mail, když něco potřebuji. Za mě se ale rozhodně vyplatilo, úplně jsem změnila každodenní život a pohled na syna a manžela!