Ahoj holky. Asi pred 8 dny jsem byla u dr a mela jsem zanet mocaku a dostala antibiotika na 3 dny.. pak jsem mela dojit na kontrolni moc ale nedosla jsem protoze jsem toho mela v praci hrozne moc a nejak ten mocak uz nepalil..no ale odjeli jsme do chorvatska a ted uz asi 3 den to dost pali,boli pri moceni... dva dny jsem to nejak pretrpela ale dneska uz musim to asi resit protoze vim,ze k dr v cr se dostanu az v utery. Ale !!!
Mam propadlou asi 14 dni karticku pojistovny ☹(((( a pojisteni jsem si zadne nesjednalavala.. ale mozna pojisteni mam protoze jsme s byvalym pritelem meli spolecne pojisteni a pchybuji ze ho zrusil.
A nebo kdyz pujdu na pohotovost tak vsimnou si ze je propadla ta karticka? ☹ nevim co delat opravdu. Budu rada za kazdou radu
Nemůžete zkusit kontaktovat ex přítele? Abyste věděla, zda náhodou to pojištění nemáte?
Asi nic nevymýšlíš.Budeš si to muset prostě zaplatit.
@michaelamichaela19 to ne.. ale spise zavolat na pojistovnu a nejak to s nema vyresit? Nebo co delat?
@lemamama ano poskytnuta zdravotní peče, ale zaplatí si to sama ;)
@michaelamichaela19 nene nezaplatí..stačí googlit.
Pokud se chystáte cestovat po státech Evropské unie, nezapomeňte si určitě svůj Evropský průkaz zdravotního pojištění. Ten při případném vyšetření a ošetření dokladuje zdravotnickému zařízení, že pacient je zdravotně pojištěn v zemi EU a že poskytnutou potřebnou zdravotní péči tedy uhradí příslušná zdravotní pojišťovna.
Zkopirovano z webu VZP.
@lemamama
Je nutné cestovní pojištění v EU? Ano. Na nezbytnou zdravotní péči v dané zemi máte nárok v rámci evropského zdravotního pojištění, to má ale řadu omezení. Proto doporučujeme před cestou do zemí EU uzavřít komerční cestovní pojištění.
Takže i do Polska bych si pro jistotu pojištění zařídila ;) nebo mít celoroční pojištění, které nevyjde na moc peněz ;)
Za prve bych zavolala expriteli, jestli pojisteni zrusil nebo ne. Pokud zrusil, tak mas dve moznosti - odjet domu nebo si to proste zaplatit... Jeste si muzes zkusit narychlo sjednat pojisteni online, stoji to par korun. Treba to zafunguje...
@michaelamichaela19 😄 jo, ale mit ho nemusíš, takze pravdu jsem měla já, i s klasickým pojištěním od zdravotní pojišťovny tě normlane ošetří a většina běžných zákroku je hrazena. Jasně že ti napíšou, že je dobré ho mít a kdesi cosi, víš kolik na tom vydělávají?
Psala jsem tu na to konto, jak tu všichni nechápete že nemá připojištění a melete o tom že si bude muset něco platit. Tak prostě NE. Nemusíš a platit v tomto případě nic nebude. Vím moc dobře o čem mluvím.
Nicméně bych ráda podotkla, že i já se (když teda nepočítám těm nákup v Polsku) do ciziny na dyl jak 1 den připojišťuji, je to pár korun.
Ale prostě nemusí být.
@lemamama no ale ona pojištěna není, nebo?
@fifinka2020 je pojištěná, má.prošlou platnost kartičky.
@lemamama Máš pravdu. Syn onemocněl v létě v Chorvatsku, na vyšetření u lékaře stačila kartička pojišťovny, nic jsme neplatili, ani tam, ani zpětně, dokonce žádný doplatek za léky v lékárně a to dostal antibiotika.
@suetpag pokud máš jen propadlou tu kartičku, zkusila bych zavolat na pojišťovnu a zeptat se, jestli nemůžou vydat nějaké potvrzení mejlem. ale to bys musela počkat do zítra. pokud musíš nutně dnes, asi bych to zaplatila a pak se zkusila na pojišťovně nějak domluvit. nebo zkusit ještě lékárnu na nějakou první pomoc, ibalgin, blokurimu a hodně pít a vydržet do zítra, jestli to půjde.
@lemamama připojištění mít nemusíš, ale české pojištění v rámci evropské unie hradí naprostý bazál, už jsem dost německým rodinám podávala kapesník, když zjistili, že leteckou repatriaci si budou zacálovat. Takže jo, nemusíš, ale já se teda připojišťuju i na nakupy do drážďan (jízda po dálnici = při bouračce vysokoenergetické trauma, když už by se mi mělo něco stát, tak ať to manžela nezruinuje). Autorka by měla prost normálně vyrazit do nemocnice a možná něco doplácet bude, ale rozhodně ji to nezruinuje, protože to, co má, je “banalita” (z pohledu nákladů), druhá možnost je domluvit se svým praktikem, ve většině zemí EU se da vyzvednout český erecept.
Jak pise @lemamama . Pece v rozsahu jako u nas na pojistovnu tzn.zadarmo. (overeno v italii - pohotovost se zlonenou rukou a na Sardinii -hospitalizace asi 4 dni se zanetem prudusek a dehydrataci - kapacky a atb. Neplatili jsme ani euro ani v jednom pripade. Takze poskytnou.
@lucie7411 ) Akorat zavolat na svou pojistovnu a oni ti obrazem poslou mailem provizorni prukaz. Teda aspon vzp takto myslim funguje.
Ten “evropsky prukaz hradi fakt jen bazal”, takze na to opatrne. Co se tyka karticky… na datum kouka kazdy. Je to prvni vec, kterou kontrolujeme. Meli jsme uz plno vykuku, kterym pojisteni skoncilo, karticka dokonce jeste platna a nam pak odmitli uhradit platbu. Kontakt na pacienta je pak casto spatne a praxe/nemocnice zustane bez uhrady!!!
V nekterych pripadech se pak pozaduje platba hotove a vyrizeni s pojistovnou je pak na pacientovi.
Pokud ti konci karticka, tak bezne preci posilaji novou, jeste pred limitem. Sama musis vedet, jestli si pojisteni hradis, nebo ne!
Napadla me otazka. ..proc nemas uz novou karticku pojistovny? Ta chodi s predstihem. Ale jinak zavolat do pojistovny,poslou potvrzeni,ze si jejich pojistenec.
A k cestovnimu pojisteni, mrkni na pojistovny. Nektere maji moznost připojistit i v zahraničí, bohužel ale.maji povetsinou nejakou cekaci dobu.
Tak ci tak nic nebude hned a pockas si. Zatim bych pila hodne brusinky v jakékoliv podobe a to po hektolitrech a treba nejaky urologický caj.
@lemamama Takze kdyz pojedu do Polska (např) tak si nemusim delat pojisteni..nebo na dovolenou do Chorvatska...protoze kdyz j mam karzicku VZP tak jsem pojistena automaticky do zahranici??
Vy jedete mimo ČR a nemáte pojištění? 😳🤦🏼♀️