Opožděná MS při kojení. Je to kojením?

Včera v 19:01

Ahoj, jdu si jen pro radu. Vím že při kojení nemusí být MS pravidelná ... Ale nedá mi to. Kojím již ročního syna a MS mám od konce 6 nedělí. Každý měsíc přichází,+- pár dní. Teď mám zpoždění 17 dní a vrtá mi hlavou co se děje. Udělala jsem si TT ale je negativní. A já teda váham zda je to normální nebo ne. Může to být kojením i když doteď to chodilo +- stejně??? Děkuji za názor 🙏🏻🙄

tttomas
Dnes v 00:36

Ahoj! Chápu, že tě to může znepokojovat. Opožděná menstruace při kojení je poměrně běžná a může být způsobena několika faktory.

Kojení a menstruace: Hormon prolaktin, který je zodpovědný za produkci mateřského mléka, může také potlačovat ovulaci a tím způsobit nepravidelnou menstruaci. I když jsi měla menstruaci pravidelnou, změny v kojení, stres, únava nebo změny v životosprávě mohou ovlivnit tvůj cyklus.

Negativní těhotenský test: Pokud je těhotenský test negativní, je pravděpodobné, že těhotná nejsi. Nicméně, pokud máš pochybnosti, můžeš test zopakovat za několik dní nebo se poradit se svým lékařem.

Další možné příčiny: Kromě kojení mohou zpoždění menstruace způsobit i jiné faktory jako stres, změny hmotnosti, hormonální nerovnováha nebo zdravotní problémy.

Pokud se menstruace nevrátí nebo máš další obavy, určitě se obrať na svého lékaře. On ti může poskytnout konkrétní rady a případně provést potřebná vyšetření.