Zdravím, pravděpodobně mě čeká operace žlučníku, byla jste některá na tom s malým miminkem?
Byla jsem na tom v těhotenství. Co tě zajímá?
Ja jsem byla 8 týdnů po porodu. Co tě zajímá?
Suseda bola týždeň po S.C., dieťa vzali na novorodenecké a nosili na kojenie. Žlčník jej robili laparoskopicky. 2 noci na chirurgii.
@mia_von_prag jde mi hlavne o kojeni a peci o miminko, jestli se to da?!
@annah1111
Kojiť sa nemôže nejaký čas po narkóze, to ti lekar vysvetlí a na tu dobu použiješ odsate mlieko.
Ten prvý týždeň je veľmi ťažký, sama budeš potrebovať pomoc. Zažila som aj cisarsky, ale toto je náročnejšie.
Asi po 10 - 14 dňoch som bola schopná sa plnohodnotne starať o dieťa (mal asi 6 kg)
@uzivatelkapetra ano,kojim. Jde mi hlavne o kojeni a peci o miminko, jestli se to da?!
@mia_von_prag de mi hlavne o kojeni a peci o miminko, jestli se to da?malemu je ted 7 tydnu
@annah1111 podle mě je to snazší, když se jedná o miminko, péči hravě zvládne otec nebo výpomoc. U dětí okolo roku už je větší fixace na maminku a styskání.
Mám za sebou císaře i několik laparoskopií a představovala jsem si to snadněji. Chtěla jsem jít už po jedné noci domů. Ale zůstala jsem dvě. Fakt mě překvapila bolestivost a to jsem si myslela, že mě nic nerozhází a bude to víc v pohodě. A také jsem čekala, že se rychleji postarám o dítě po návratu. Manžel měl jen týden a těch 10 dní to chtělo. Takže je dobré počítat s pomocí.
Pokud to jde, půjčit si ideálně elektrickou odsávačku a odsat si mleko dopředu. Ale jsou děti, co nesnesou chuť rozmraženého mléka- je taková kovová, mýdlová. Měla bych v záloze raději UM. A koupila bych láhev, osvědčila se mi Avent s tou měkkou savičkou, je to podobné bradavce. Nebála bych se, že se miminko ke kojení po 3 dnech nevrátí. Takže bych si nekomolikovala život krmením přes cévku atd. No a odsávačku i do nemocnice, ulevit nateklým prsům. Informovat zdravotníky, že kojite. Podle toho Vám upraví medikaci na bolest. Ale podle mě těch 24 hodin nebudete moct kojit-narkoza a pak záleží na těch analgetikach. Já za ně byla ráda.
@annah1111 asi záleží na hodně věcech, zejména zda kojíš