Zdravím, jsem krátce po operaci, kdy mi cysta bránila k odtoku mozkomíšního moku a byl mi zaveden Shunt. Chtěla jsem se zeptat,zda tady někdo takový není. Kdo se s tím setkal v dospělosti,jak dlouho trvala rekonvalescence a jaké příznaky, následky třeba přetrvávají. Kdy přestala bolet oblast,kde je shunt, jak brzy se dala hlava zase do pořádku, zda se musíte v životě po té nějak omezovat, prostě cokoliv 🙏 všem budu moc vděčná.
Ahojky,taky mám shunt od února ,stále mě boli hlava a další problémy…taky jsem zvědavá na reakce ostatních.Myslela jsem ze problémy ustoupí třeba za 3-4 měsíce a stále nic.Kolik vám je let?
Ahojky, od októbra /rijen/ mám zavedený VP shunt, mám 57 rokov, oblasť s shuntom bolí, nedá sa mi na nej zatiaľ spať, myslela som tiež , že rekonvalescencia bude rýchlejšia. Budem rada za akékoľvek skúsenosti s pooperačným priebehom. Hlava stále pri predklone a určitých pohyboch bolí. Zle spávam v noci, ale to asi súvisí s tým, že ma ešte čaká operácia nádoru na mozgu.
@pajana67 Zdravím. Dúfam, že ste v poriadku, že som sa Vás nedotkla tým, že som sa s Vami chcela porozprávať osobne, ohľadne skúsenosti s VP shuntom. Ak by ste mali záujem, ozvite sa mi prosim na mail jana.palusova67@gmail.com a v maile by som vám poslala číslo. Ak nie , aspoň prosím napíšte, ako sa vám darí.
Dobrý den dcera má zavedený shunt od mala...vyskytly se u ní po zavedení problémy s trávením...jinak v celku nic...