Hezký den, jsme 20 měsíců po druhém porodu a trápí mě hodně diastáza. Mám věčně vyvalené břicho jako v 6 měsici a bolí mě i z toho záda. Podle pohmatu mi přijde že ji mám tak na 4 až 5 prstů. Jak se to řeší? Mám zajít za obvodní, aby zhodnotila zda je to na operaci nebo kdo to vlastně řeší? Od jak velké diatatázi je to hrazené pojišťovnou ?
Pridej se na fb do skupiny Abdominoplastika- vymena zkusenosti a hledej v lupe, k obvodni vubec nemusis, zavolej si rovnou bud na Bulovku nebo do Vinohrad na oddeleni plasticke chirurgie a domluv si konzultaci s doktorem. Jinak od konzultace se ceka na operaci treba i rok, pro me to je moc dlouha doba, proti jdu na jinou kliniku jako samoplatce.
@lachtanice86 byla jsem asi před půl rokem u soukromé fyzio a ta mi ani diastázu nezkotrolovala. Jen ukázala pár cviků které mám dělat ale ty nezabírají. Já bych i cvičila ale nevím co můžu dělat a přijde mi že se ten rozestup stále zhoršuje.
@ronja55 určitě si najdi lektora zdravého pohybu, ti se specializují na matky po porodu.. na fcb je skupina Diastáza a přidružené potíže, tam je seznam fyzio a lektorů, kteří se na dia specializují.. brala bych operaci jako poslední možnost.. já měla břišní stěnu tak v háji až mi vylezla kýla a i ta se dá cvičením řešit.. ty musíš řešit příčinu, operace řeší jen následek, ale špatné držení těla, špatné návyky, málo posílený core, atd. atd. za tebe operace opravdu nevyřeší a je i po operaci možné, že se dia opět objeví, pokud nebudeš řešit, proč ji máš
@dashyyy tak příčina je jasná, dvě těhotensví brzo po sobě, opravdu obří břicho u obou(syn měl 4200 g, dcera 4500 g). Před se dětmi jsem měla ploché krásné břicho, tak že určitě nemám diastázu ze špatného držení těla. Bojím se aby nějaké cvičení bylo vůbec k něčemu. Mám kolem sebe dost maminek co jim to vůbec nepomohlo a to cvičily opravdu poctivě třeba i rok....
@ronja55 no ale ty si ani cvičit nezačala a už to vzdáváš
@lachtanice86 cvičila jsem u soukromé fyzio skoro půl roku. Jedna hodina stala 500 Kč a nijak se to nezlepšilo. Přijde mi že ji mám stále horší...
@ronja55 já jsem otěhotněla a měla 48kg, v obou těhu jsem přibrala 30kg, celý život aktivně sportuju a přesto mám špatné návyky z doby těhu a potěhu, kvůli kterým nešla dia stáhnout.. já zase kolem sebe nemám nikoho komu by cvičení nepomohlo ale chápu, že nechat se kuchnout je jednodušší
@dashyyy me cviceni treba nepomohlo, cvicila jsem 4x denne cviky od Ivi Fis, byla jsem u ni na kurzu. Jako trosku se mi brisko stahlo, ale na chvilki clovek vynecha a hned se mi to vratilo zpet. Takze pro nekoho je jednodussi se nechat kuchnout, nez cvicit celej zivot. Ja budu cvicit i po operaci kvuli spravnemu drzeni tela atd, ale me by proste jenom cviceni nepomohlo a to jsem jinak hubena.
@pinkyy ale šla jsi a zkusila odborníka přes diastázu, řekla bych u nás jednu z nejpovolanějších v tomhle směru, což zakladatelka neudělala.. píše, že chodila k soukromé, platila 500kč u někoho, kdo se jí na dia ani nepodíval? To za mě není cesta.. já bych reálně měla strach, za jak dlouho po operaci se to vrátí, když s tím člověk ani pak nic nedělá 🤔
@ronja55 proc sis ještě nedošla na fyzio? Ja mam 3mesice po 2.porodu, akutním císaři a jsem tam objednaná na kontrolu za týden. Pokud doktorka zhodnotí, ze diastaza je, dostanu cviky a rehabky. Tak by to chtělo začít qlespon s tímto