Opary. Jak si pomoci?

9. srp 2021

Milé rádkyně 🙂 nemáte někdo radu, jak si pomoc od neustále se vytvářejících oparů? Stresová zátěž bych řekla je střední, jím vyváženě, nekojím, nejsem těhotná. Mám teda často suché rty, které je potřeba promazávat. Mám dvě děti 2 a 4 roky, přestavba baráku, zahrada, mírně komplikovanější vztahy v rodině, s manželem jsme ok, kromě toho, že máme málo času na sebe, ale to v tuto chvíli nejde jinak. Píšu to proto, že mě hodně lidí říká, ať se "hodím do klidu". Že opary hodně souvisí se stresem, ale pořád si říkám, že oproti jiným, se nemám důvod stresovat, že si to asi ani nepřiznávám. Občas mám stavy, kdy si sednu a brečím, ale kdo tohle občas nezažívá...? Doplnění nějakých látek? Vhodné doplňky stravy? Když cítím, že se zase opar vytváří, mažu herpesinem a doplňujíi to bylinkovou mastí.na opary. Nicméně bych ráda, aby se mi tvořily zase méně.

mamikry
9. srp 2021

Mne na opary pomaha tycinka na rty s Lysinem, tak treba zapatrat, jestli by nepomohl ten. Taky se rika, ze vitamin B pomaha. Opary souvisi s oslabenim imunity, takze muzes zkusit i probiotika nebo kombinaci vapnik, horcik, zinek na jeji posileni. Mne se delaly nejvic taky v dobe, kdy jsem prochazela velkym emocnim vypetim, kdyz jsem se hodila do klidu, prestaly.

berluska
9. srp 2021

mě se třeba dělají opary, když se po někom napiju ze skleničky - takže i tohohle se zkus vyvarovat, jinak mě na opary nejvíc zabírá tea tree olejík - jakmile citím, že ret začíná svědit, tak začnu mazat a opar se nerozjede, udělá se jen stroupek, který je během 2-3 dnů pryč

zelenaesmolda
9. srp 2021

zkus doplnit vitamin B

jarla
10. srp 2021

Jedla jsem na radu lékárnice B komplex forte Opti + Riboflavin Galmed a dobrý