Ahoj, již 3x jsem byla na odstranění děložního polypu-ambulantní hysteroskopií. Dr. říkal, že se polypu rády vracejí, že je to jako plevel. Vzhledem k tomu, že jsem ho měla už 3x, navrhuje mi léčbu Mirenou. Jenže já jaksi žádnou hormonální ant nechci, byť jen "lokální". Mám za sebou náročnou léčbu neplodnosti opravdu vysokými dávkami hormonů/úspěšně -1.dítko/, ale s následky - mám prsa plná bolestivých cyst a mám strach z dalších vedlejších účinků, které by mi mohla ant způsobit. Už jsem zoufalá, chodím na kontroly cca co 3 měsíce a naposledy byl v děloze zase malý flíček...má někdo podobnou zkušenost? Jak jste ji řešily?
@cecetka je mi 40 let a další dítě neplánuji. Tu hysterektomii zvážím..stejně mi asi nic jiného nezbyde, když nechci hormony. A ty máš taky polypy?
Jsem 3 roky po LAVH. Bylo mi cerstve 41. Zpetne to hodnotim jako dobre rozhodnuti.
Máte nějaké zprávy zda polyp roste stále ze stejného místa? Pokud se odstraňovalo abtorzí - tzn. hysteroskopem se prostrčí kleštičky a polyp se ukroutí, tak může zůstat zbytek stopky a z té pak opět vyroste...tady bych doporučila zkusit pokud polyp opět vyroste odstranění elektrickou kličkou (tzv. resektoskopem)....každopádně je vícemožností než jen tělísko a hysterektomie....pokud chcete, tak napište zprávu, řekla bych Vám toho víc.... Hezký den J
Nepises, kolik mas roku a zda planujete dalsi IVF. Pokud ne, zvazovala bych hysterektomii. Podle meho gynDr., dokud se nezjisti pricina vzniku, tak neni mozne vynalezt lek. Takze jakakoliv lecba v soucasne dobe probiha ve stylu pokus - omyl ☹