Opakující se cysty, menstruace jen s vyvolávačkou. Co zabírá na opakované cysty?

nicimici24
9. čer 2021

Zdravím, jsem tu nová. S přítelem se od listopadu 2020 snažíme o miminko. Předtím jsem měla tělísko Jaydess na 3 roky (mamka nechtěla abych brala antiko- prý je to nezdravé, bylo mi 16). To jsem si právě v listopadu nechala vyndat a od té doby mám samé potíže. Velmi nepravidelný cyklus, někdy až 42 dní. Od vyndání jsem měla již 3 poměrně velké cysty (6x6, 8x10) a teď ji mám možná znovu. Největší problém ale je, že moje tělo nemenstruuje bez "vyvolávačky" u gynekologa. Jezdím tam každý měsíc s nějakým problémem a už jsem z toho vážně špatná. Je mi 20 let a mám strach jestli vůbec uvoluji, když mám takhle dlouhé cykly. Nemáte některá podobnou zkušenost? Nebo nevíte co zabírá na opakované cysty? Mám už vážně strach že jsem snad neplodná, přece jen už je to 7 měsíců a furt nic.. Děkuji,Niki

pipi_puncocha
9. čer 2021

Ahoj, nechci vůbec na základě své zkušenosti generalizovat, jen napíšu, jak jsem to měla já.... Měla jsem taky Jaydess, po vyndání jsme se nijak nechránili, otěhotněla jsem za rok a třičtvrtě. Menstruace vůbec po vytažení nefungovala, úplně nahodile, 1x za 3 měsíce třeba, byla jsem na hormonálním profilu, folikulometrii, ovulace byla, ale bůhví jak. Otěhotněla jsem po užívání kapek Gynex, jak jsem je začala brát, tak asi do týdne jsem dostala menstruaci a další už nepřišla. Teď rok a půl po porodu mám cyklus pravidelný, tělísko už nebudu zvažovat znovu. Ale říkám, nechci to na něj úplně házet, jen píšu svou zkušenost. Držím palce, ať se povede.

levandule_k
9. čer 2021

Co navrhují na gyndě za léčbu?

Můžeš zkusit bylinkové čaje, bylinkové sedací koupele, gynex, upravit stravu, hormonální jógu, cvičení pánevního dna. Dívat se na nemoc pomocí psychosomatiky (Zkoumání zdravotního stavu a psychiky, velmi zjednodušeně, někoho bolí záda, lékaři nic nenajdou, ale když se podíváš na životní příběh člověka, tak ten dotyčný má hodně problémů, starostí tj. hodně naloženo na zádech.)

nicimici24
autor
9. čer 2021

Děkuju, cvičení určitě vyzkouším, stravu bych řekla že mám dobrou. Na gyndě mi vždy doktor píchne jen tu vyvolávačku a řekne mi že "příště uvidíme". Bylinkové čaje piju, mám i nějaké kapky přímo na ty cysty.

levandule_k
9. čer 2021

Jaké čaje přesně piješ?

nicimici24
autor
9. čer 2021

pí. Kamenická čaj V2 a kapky Dr. Popov Femicys

levandule_k
10. čer 2021

Kapky Dr. Popov obsahují kontryhel, ten je výborný, přezdívá se mu ženská bylina. Mimo jiné podporuje nárůst děložní sliznice, je na nepravidelnou menstruaci, ale nemá se užívat nepřetržitě, protože může oddálit ovulaci, eventuálně ji vygumovat. Ideální je ho používat od začátku menstruace do ovulace. Pokud nevíš kdy máš ovulaci, tak si ji určit orientačně, užívat max. 2-3 týdny, pak si dát pauzu. Já bych na tvém místě čekala, až menstruace přijde, aby se cyklus měl šanci sám srovnat.
Během cyklus jsou různé hladiny hormonů, stoupají a klesají (od toho je to také cyklus, že 🙂 Pokud máš nějakého hormonu málo, tak ho musíš podpořit, eventuálně nějakého hormonu moc, tak ho musíš utlumit, ale musíš vědět, kdy co máš nasazovat.

levandule_k
10. čer 2021

Čaj od Kamenické úplně neznám, ale asi bych na ten cyklus brala jen ty kapky, ať toho nemáš moc, ať se tam navzájem něco neruší. Eventuálně hledat jiný čaj.

nicimici24
autor
10. čer 2021

Dnes jsem se o tom bavila se svým gynekologem a říkal ať už to prý nepiju. Cyklus mám teď 35 dní a na ultrazvuku mu to připadalo, jako že tam "něco" je, ale tt říká negativní. BT jsem dnes začala měřit poprvé a je 37,5. Dostala jsem další vyvolávačku a na srovnání cyklu jsem dostala Utrogestan. Moc ti děkuji za rady🙂