Ahoj, dělali mi kompletní krevní obraz, plus onkomarkery.
Poslední dobou mám nevolnosti, pocity slabosti, mdloby. Vždy před ms cca 10dní nevolnosti, navaluje se mi, s ms to přestane a zase začne po ovulaci, plus jsem přibrala.
Dnes mi přišli výsledky a mám zvýšený CEA 125 marker (rakovina vaječníků) 38,2. Norma je 35. Žádný jiný onkomarker ne, ani ten hlavní. Jinak krevní obraz také v pořádku.
Prý může být zvýšen během ms, měla jsem pár dní před ms, slabě jsem špinila, je možné ze to zvýšilo to? U endometriozy prý také. Endometriozu nevím jestli mám, bolestivou ms jsem měla vždy, ovulaci také, ale potvrzená není.
Má někdo zkušenost? Prý je u vyšších stadií i nevolnost atd..., no, samozřejmě jsem hledala na netu 🙄🙈
@anis87 Děkuji moc za uklidnění! 🙏🏻🙏🏻
Jsem onkolog. Zvyseni je uplne nepatrne, ja bych to za 3 mesice zkontrolovala, jak se to vyvine, opravdu to nejspis souvisi s cyklem. Jinak takovehle (i vyssi) zvyseni byva u ruznych nezhoubnych patologiich na vajecnikach (cysta nejcasteji) nebo pri endometrioze. Karcinomu vajecniku se bat nemusis, tak temer vzdy (pokud karcinom hodnotu CA125 zvysuje) je ta hodnota v radech mnoha stovek az tisicu.