Onkomarkery CEA 125. Má někdo zkušenost?

lilian2111
7. čer 2021

Ahoj, dělali mi kompletní krevní obraz, plus onkomarkery.
Poslední dobou mám nevolnosti, pocity slabosti, mdloby. Vždy před ms cca 10dní nevolnosti, navaluje se mi, s ms to přestane a zase začne po ovulaci, plus jsem přibrala.

Dnes mi přišli výsledky a mám zvýšený CEA 125 marker (rakovina vaječníků) 38,2. Norma je 35. Žádný jiný onkomarker ne, ani ten hlavní. Jinak krevní obraz také v pořádku.
Prý může být zvýšen během ms, měla jsem pár dní před ms, slabě jsem špinila, je možné ze to zvýšilo to? U endometriozy prý také. Endometriozu nevím jestli mám, bolestivou ms jsem měla vždy, ovulaci také, ale potvrzená není.

Má někdo zkušenost? Prý je u vyšších stadií i nevolnost atd..., no, samozřejmě jsem hledala na netu 🙄🙈

anis87
7. čer 2021

Jsem onkolog. Zvyseni je uplne nepatrne, ja bych to za 3 mesice zkontrolovala, jak se to vyvine, opravdu to nejspis souvisi s cyklem. Jinak takovehle (i vyssi) zvyseni byva u ruznych nezhoubnych patologiich na vajecnikach (cysta nejcasteji) nebo pri endometrioze. Karcinomu vajecniku se bat nemusis, tak temer vzdy (pokud karcinom hodnotu CA125 zvysuje) je ta hodnota v radech mnoha stovek az tisicu.

lilian2111
autor
7. čer 2021

@anis87 Děkuji moc za uklidnění! 🙏🏻🙏🏻