Ahoj holky, máte některá sonický kartáček na odstraňování zubního kamene? Funguje to?
Nefunguje a můžeš si ublížit. Vždycky na dentální hygienu.. 🙏
Mám takový ten vibrační, asi ten nejlevnější "pro dospěláky" a když jsem ho začla používat, tak zubařka při kontrolách, že nemá na zubním kameni co čistit. Teď jsem ho měla pár měsíců zabordelenej (taška z léta a já ho nemohla najít), tak jsem čistila "klasikou" a zase bylo potřeba ten zubní kámen odstraňovat.
Takže u mě to funguje. Ale teda já jsem opravdu hodně "marná" s běžným kartáčkem.
@merope takze mate kartáček primo na kamen nebo normalni sonicky kartacek?:D
Mám normální elektrický vibrační kartáček. A už ten funguje dle všeho velmi dobře i na kámen. Resp. když ho používám opravdu poctivě a pravidelně, tak kámen nemám. Samozřejmě na to mají vliv i další okolnosti, ale jak jsem ho teď cca 3 měsíce nepoužívala a rázem kámen byl, tak se zdá, že minimálně u mě je ten rozdíl znatelný. Víc uvidím zase za půl roku, kdy jsem ho tedy zase vytáhla a používám opět poctivě a neflákám to (občas beru 2 cykly - tzn. 4 minuty).
Manžel má sonický zubní kartáček a zubní kámen se mu tvoří stále. Já mám obyč a zubní kámen se mi niky netvoří. V kartáčku to vážně není.
Ne, nefunguje. Zajdi si na DH.