Odstraňovač zubního kamene doma. Máte zkušenost se sonickým kartáčkem?

17. pro 2024

Ahoj holky, máte některá sonický kartáček na odstraňování zubního kamene? Funguje to?

1pomnenka
17. pro 2024

Ne, nefunguje. Zajdi si na DH.

pe_tu_ss_ka
17. pro 2024

Nefunguje a můžeš si ublížit. Vždycky na dentální hygienu.. 🙏

merope
17. pro 2024

Mám takový ten vibrační, asi ten nejlevnější "pro dospěláky" a když jsem ho začla používat, tak zubařka při kontrolách, že nemá na zubním kameni co čistit. Teď jsem ho měla pár měsíců zabordelenej (taška z léta a já ho nemohla najít), tak jsem čistila "klasikou" a zase bylo potřeba ten zubní kámen odstraňovat.

Takže u mě to funguje. Ale teda já jsem opravdu hodně "marná" s běžným kartáčkem.

autor
18. pro 2024

@merope takze mate kartáček primo na kamen nebo normalni sonicky kartacek?:D

merope
18. pro 2024

Mám normální elektrický vibrační kartáček. A už ten funguje dle všeho velmi dobře i na kámen. Resp. když ho používám opravdu poctivě a pravidelně, tak kámen nemám. Samozřejmě na to mají vliv i další okolnosti, ale jak jsem ho teď cca 3 měsíce nepoužívala a rázem kámen byl, tak se zdá, že minimálně u mě je ten rozdíl znatelný. Víc uvidím zase za půl roku, kdy jsem ho tedy zase vytáhla a používám opět poctivě a neflákám to (občas beru 2 cykly - tzn. 4 minuty).

1pomnenka
18. pro 2024

Manžel má sonický zubní kartáček a zubní kámen se mu tvoří stále. Já mám obyč a zubní kámen se mi niky netvoří. V kartáčku to vážně není.