Ahojky, privitam jakoukoli zkušenost, pokud vám taky odebrali vaječníky. Pocity, hormony, co po operaci? cokoliv... Díky moc.... Je mi 38 a bude to preventivní zákrok. Máma babička prababicka, všichni zemřeli právě ve 40. Letech na tuhle rakovinu, tak jediná cesta je preventivní operace. Diky moc za každou zkušenost!
Ahoj. Také nemám osobní zkušenost, ale moje mamka ano. Podstoupila odebrání obou vaječníků a tuším i dělohy někdy ve 49 letech. Moc se toho bála, co se bude dít. A ono nic. Váhu má pořád stejnou, na návaly si nikdy nestěžovala a nic nebere. Psychicky naprosto v pohodě. Je to asi individuální.
V lednu mi odebrali jeden vaječník, ten druhý je jen částečně funkční. Poslední dva měsíce hodně přibírám, ačkoli skoro nic nejím, obávám se, že to bude reakce na hormonální změny. Minulý víkend mi povolilo pánevní dno. Ve středu jdu na gyndu a uvidím, co mi tam řeknou.
Ahoj nemám ani jeden vaječník ani vejicovod z duvodu cyst operace proběhla v pořádku jasně že chvíli je to bolestivé ale po týdnu jsem se už celkem dobře hýbala no potom bohužel u mě začal přechod v plném proudu takže návaly ale nasadili my hormonální prášky po kterých vlastně dostávám i menstruaci bez nich by jí neměla a ty my pomáhají i na ty návaly pak jsem více sledováná kvulí řídnutí kostí ale jinak normálně funguji bez problému držím palečky at jsi brzo v pořádku jo a jak píše berblin tak jsem hodně přibrala a to se opravdu nepřejídám to je bohužel následek těch hormonu
Sama nemám zkušenosti, ale moje mamka nemá po operaci vaječníky.Operace v pohode, myslim že i po psychické stránce...Akorát mela teda potom klasické příznaky přechodu-přibrala, pocení,...Ale doktor ji napsal nejaký krem s hormony a ten už si 4 roky musi mazat každý vecer...