Odstranění polypu v děloze. Někdo podobně?

11. zář 2024

Milé ženy, jsem poněkud rozhozená, protože mě čeká operativní odstranění polypu v děloze. Byl jste na tom někdo v poslední době? Nějaké rady, tipy apod.? Prý to bude ambulantně, narkoza asi na 10 - 15 minut. Nechce se mi do toho, ale prý raději ted, dokud je to malé (od června to povyrostlo, nyní cca 17mm x 10mm). MUDr mi dělala ultrazvuk, vypadá to na 90% nezhoubně, nicméně jistí si budou až po vytažení a histologii. Nedramatizuju to, ale obavy mám. Tím spíš, že ani nemám doprovod (nemám tu rodinu a jsem s dětmi sama). Předem díky za reakce, nejlépe povzbudivé 😉

levandule_k
11. zář 2024

Nebyla jsem na tom nikdy, to že se ti do toho nechce, je úplně normální. Nikdo nechodí rád na zákroky. I když tohle je v podstatě malý zákrok, tak chápu, že se ti do toho nechce, protože je to intimní oblast a my ženy jsme tam citlivé, teda minimálně já ano. Racionálně má dr. pravdu, lepší to řešit teď, když je to malé a polypy jsou většinou nezhoubné, ale pořád je to tam ale, že podstupovat je to otravné a racionálno se bije s naším strachem a emocemi. Čekání na různé výsledky, když já potřebuji všechno vědět hned, tak to je taky trénink mé trpělivosti a nervů. Plně tě chápu a držím palce.

Pak si dopřej v rámci možností klid. (Vím, že přát matce, co je s dětmi sama, ať si udělá prostor pro sebe, je poněkud panská rada...) Kup si něco jako bolestné, i kdyby to měl být je zákusek.

autor
11. zář 2024

@levandule_k Děkuji Ti za milá slova, potěšila mě! Zrovna ten týden by měly být děti u svého tatínka, tím je to jednodušší. Asi se víc děsím samoty a pocitu nicoty, až budu sama doma. Zákrok bude ve středu, na víkend jsem měla jet pryč a přemýšlím, zda to zrušit nebo ne. Těžko říct, když netuším, jak se budu cítit.

levandule_k
11. zář 2024

Záleží, co je to za akci a jaké jsou omezení po zákroku.

Jestli se bojíš samoty a pocitu nicoty, asi něco v tvém nitru zabrnká a ozve se nějaké nezpracované téma. V nějaké knížce, co je trochu možná alternativní, jsem četla, že do pánve se ukládají naše emoce. Byla jsem na UTZ vyšetření vejcovodů, sice mě to nebolelo, ale bylo to takové invazivnější než běžný utz nebo preventivka na gyndě. A potřebovala jsem pár dnů na to to strávit, dát si nohy nahoru, uvařit čaj a jen tak být a odžít to.

bejuna29
11. zář 2024

absolvovala jsem hysteroskopii vloni v Podolí pod narkozou. je to slabá a krátká narkóza. Jak se budeš cítit, těžko říct, záleží jak snášíš narkozy všeobecně? Víkend bych zrušila a nechala si na regeneraci. já jsem vždy po zákroku slabá a roztřesená, protože špatně dávám tu narkozu, není mi nějak vyloženě špatně, jen jsem ráda, že si prostě můžu lehnout a odpočívat. navíc pocitově dole v břiše jako při MS, můžeš i krvácet.
teď mi zjistili znovu polyp v hrdle, ale tentokrát mi hysteroskopii budou dělat přímo na klinice reprodukčního centra, bez narkozy, což jsem radši, protože se mi upřímně do narkozy nechce...
jestli nechceš být sama, přivolej spíš nějakou kámošku k sobě domů, ať ti dělá společnost a případně tě obstará, odpočívej...

ada22
11. zář 2024

Byla jsem na tom před delší dobou, je to jen nepříjemné, ale nic hrozného. Je dobré, že se nebudeš muset starat o děti. Připrav si dobře filmy a knížku. Jestli nemáš nikoho kdo by ti odvedl, tak si zkus domluvit jestli ti tam chvilku po narkóze nenechají. Mě pouštěli až den po zákroku. Byla jsem trochu mimo po narkóze.

1772
11. zář 2024

Narkóza je krátká a slabá. Nedoporučuje se po ní řídit, raději volat taxi. Jinak to opravdu není žádná hrůza.

sikkacirek
11. zář 2024

Byla jsem na tom před rokem, zákrok byl za mě v pohodě,ještě jsem si z toho dělala prdel před operací,byla to moje prvni narkóza a prej sem pak mlela strašný kraviny 🤣, byla jsem pak asi dva dny unavená,ale druhý den jsem zvládla i pohádkový les s dětma,ale znova bych teda nebyla debil a odpočívala ...nejhorší bylo to cekani na výsledky ty tři týdny, byla jsem posrana strachy,protože dvě malé děti a člověk nikdy neví no,ale chtěla jsem to teda dát pryč hned...a musela jsem začít brát gestageni antikoncepci,protože po měsíci tam zas něco začalo být 🙈, tu mi pořád měnili jak mi to nesedělo a výsledkem je že za dva dny rodím 😂🙈...za.me je fakt nejhorší ten stres z toho strachu jak tam prostě může být ta šance,že je to onkologické

kakba
12. zář 2024

Chodim casto. Nemas se ceho bat. Po zakroku za 2-3 hodiny jdes domu. Nemam ani doprovod, protoze vse snasim dobre. Ridit taky dokazu. Nic me neboli.