Holky, zajímala by mě doba rekonvalescence po operaci (odstranění dělohy a vejcovodů) asi laparoskopicky. Mám dvě děti, jedno musím ráno vypravit do školky a druhé 2měsíce. Jde mi o to, na co připravit chlapa🙂 Pochopitelně je to individuální, ale budu ráda za nějaké vaše pocity🙂
kamarádka zkejsla v nemocnici nejmíň 14 dní po operaci kvůli komplikacím, možná ji ani ještě nepustili, takže s rekonvalescencí netuším, jak na tom bude.
Mám to čerstvě za sebou (2 měsíce). Odstranění laparoskopicky, nástup v úterý, ve středu operace a v pondělí mě pustili. Druhý den domu po operaci určitě nepůjdeš. 6 týdnů nic zvedat, dělat ap., odpočívat. Nám bylo řečeno, že zvednout můžeme max. 2kg a po 6-ti týdnech pomaličku přidávat. Ale jinak jsem byla upozorněna, že 1/2 roku nesmím zvedat nic těžkého. Jakmile jsem se zapomněla a něco těžšího zvedla, hned jsem to cítila. A manžel mě hned zprdnul, ať okamžitě přestanu, že mi pak nebude kupovat plínky 🙂. S miminkem to bude náročné, pokud máš možnost, tak si k sobě sežeň někoho na pomoc, než přijde muž z práce. Nebo odlož operaci, pokud nemáš nějaké vážnější problémy, až budou děti větší.
@candat Omlouvám se, neuvědomila jsem si , že mluvíte i o děloze. Ale na vaječníky to tak bylo - ve středu ráno nástup, odpo operace a ve čtvrtek ráno domů.
Děkuji holky.To vím,že druhý den domu nepůjdu.Nástup mám ve středu,ve čt operace a snad v sobotu domu.V neděli máme vítání občánků,moc ráda bych byla u toho.Odložit to nejde,od porodu stále krvácím(už třetí měsíc).To jsem zvědavá,jak to zvládneme🙄
Ahoj holky, jsem bez dělohy už několik let. Do nemocnice jsem šla na laparoskopii a z narkózy jsem se probudila s jizvou přes cele břicho. Rekonvalescence 1,5 měsíce, pomohl mi Imuregen, jizva se krásně hojila. Naprosto bez komplikací. Potom to chce začít posilovat břišní svaly, což jsem trochu zanedbala 🙂
Ahoj, moje vlastni zkusenost to neni, ale moje mamky. Pred rokem a pul mela odstranenou delohu normalni operaci. V nemocnici byla skoro 2 tydny, pak nesmela nic tezkeho zvedat min. pul roku. Jizva se hojila celkem v pohode. Hned po operaci nosila nejaky takovy pruzny pas na brisko, rikala ze aspon ji to tak neboli. No, neni to vubec sranda. Ale pak to uz bylo celkem dobry 🙂
Preji at Vam to vsechno dopadne dobre, a jste brzy v poradku.
Otázka je, co je těžké? 20Kg 5Kg. Syn má už teď víc než 6Kg a manžel věčně být doma taky nemůže🙄
Mamce rikali v nemocnici, ze prvni mesic nemuze zvedat vic jak 1kg... Takze docela brutalni omezeni.
😨
Bojim se,ze maj holky pravdu... Tchyne strasne dlouho rikala detem,ze je nemuze zvedat (az mi to uz prislo trapny,ale asi to tak opravdu je)
je to měsíc a říkali nezvedat víc než 2kila.
taktak, psala jsem to už v prvním příspěvku, 6 týdnů max. 2 kg a potom postupně přidávat, ale nic divokého. Ale na to by ti měl pořádně odpovědět doktor. Nám to říkala rehabilitační, co za náma přišla po operaci. Zkus si k sobě někoho sehnat na dobu, co bude muž v práci, ať ti pomůže s malým.
@kalutedi
Drzim Vam palce at vsechno bude v poradku!
Ahoj,mám to za sebou,takže malé shrnutí: st-nástup(zbytečný den),čt-operace hned ráno,pá-to bylo asi nejhorší,so-už jsem neměla za celý den nic na bolest,ne-domu🙂Zkusila jsem to,jinak bych tam byla do úterý a to bych tam asi umřela.Už jsem nevěděla,na kterou část těla si můžu lehnout.
A když jsem se ptala na to tahání těžkého,tak pak doktor říkal: "Pochopitelně dítě tahat musíte,ale netahejte třeba basu piva." 🙂)
ahojky holky jdu kvam o radu taky asi budu muset jit na vyndani delohy furt sem silne krvacela az jsem skoncila v nemocnici na trech plazmach krve no a muj ginekolog mi napsal antikonceoci mirelle uz pres deset dni krvacim tak se obavam ze nato budu muset jit ale v pulce srpna bych mela mit nastup do lazni takze v kvetnu budu muset na rehabilitace mam jeste spatny zada ,ja pracuju ve vratnici hlidam budu moc rada za odpovedi jsem uz stoho zoufala vsem predem dekuju
@candat ahoj četla jsem tvůj článek a musela si nato jít nebo nemusela měto bude čekat asi taky protože jsem zniceho nic zacla strašně krvácet až jsem skončila na třech plazmach krve a pak ginekolog mi napsal mirelle antosku že to skusime a mám i premislet o vyjmutí dělohy tak furt přemíslim a trochu mám strach jezdí se potom i do lázní přeji hezký den a předem dekuju za odpovet
@uzovka68 bylo mi to doporučeno. Babi i prababi mi umřely na rakovinu dělohy. Měla jsem tam nějaký nález, ale nic hrozného. A doktor mi to doporučil, vzhledem k tomu, že to bylo v rodině. Letos už to je 5 let a vůbec mi nechybí 🙂. Do lázní jsem nejela, tenkrát jsem nevěděla, že je možnost, ale stejně nevím, jestli bych jela. A doktor mi o tom ani neříkal. Neměj z toho strach, myslím, že není proč. Jen po operaci být v klidu, odpočívat a netahat nic těžkého.
Po operaci druhý den domů. nesmí se zvedat nic těžšího, nesmí se vysávat, věšet prádlo, takže s tím miminem vážně netuším. A to ještě čtyři týdny po operaci stále platí.