Odstranění dělohy a vejcovodů

kalutedi
25. kvě 2017

Holky, zajímala by mě doba rekonvalescence po operaci (odstranění dělohy a vejcovodů) asi laparoskopicky. Mám dvě děti, jedno musím ráno vypravit do školky a druhé 2měsíce. Jde mi o to, na co připravit chlapa🙂 Pochopitelně je to individuální, ale budu ráda za nějaké vaše pocity🙂

anelamates
25. kvě 2017

Po operaci druhý den domů. nesmí se zvedat nic těžšího, nesmí se vysávat, věšet prádlo, takže s tím miminem vážně netuším. A to ještě čtyři týdny po operaci stále platí.

konidana
25. kvě 2017

kamarádka zkejsla v nemocnici nejmíň 14 dní po operaci kvůli komplikacím, možná ji ani ještě nepustili, takže s rekonvalescencí netuším, jak na tom bude.

candat
25. kvě 2017

Mám to čerstvě za sebou (2 měsíce). Odstranění laparoskopicky, nástup v úterý, ve středu operace a v pondělí mě pustili. Druhý den domu po operaci určitě nepůjdeš. 6 týdnů nic zvedat, dělat ap., odpočívat. Nám bylo řečeno, že zvednout můžeme max. 2kg a po 6-ti týdnech pomaličku přidávat. Ale jinak jsem byla upozorněna, že 1/2 roku nesmím zvedat nic těžkého. Jakmile jsem se zapomněla a něco těžšího zvedla, hned jsem to cítila. A manžel mě hned zprdnul, ať okamžitě přestanu, že mi pak nebude kupovat plínky 🙂. S miminkem to bude náročné, pokud máš možnost, tak si k sobě sežeň někoho na pomoc, než přijde muž z práce. Nebo odlož operaci, pokud nemáš nějaké vážnější problémy, až budou děti větší.

anelamates
25. kvě 2017

@candat Omlouvám se, neuvědomila jsem si , že mluvíte i o děloze. Ale na vaječníky to tak bylo - ve středu ráno nástup, odpo operace a ve čtvrtek ráno domů.

kalutedi
autor
26. kvě 2017

Děkuji holky.To vím,že druhý den domu nepůjdu.Nástup mám ve středu,ve čt operace a snad v sobotu domu.V neděli máme vítání občánků,moc ráda bych byla u toho.Odložit to nejde,od porodu stále krvácím(už třetí měsíc).To jsem zvědavá,jak to zvládneme🙄

candat
26. kvě 2017

@kalutedi no nechci ti moc brát iluze, ale moc tomu nevěřím, že tě v sobotu pustí. Pokud jim tam nepodepíšeš reverz. Ale za sebe, 2 dny po operaci jsem byla ještě dost mimo a zpomalená.

radchvoj
26. kvě 2017

Ahoj holky, jsem bez dělohy už několik let. Do nemocnice jsem šla na laparoskopii a z narkózy jsem se probudila s jizvou přes cele břicho. Rekonvalescence 1,5 měsíce, pomohl mi Imuregen, jizva se krásně hojila. Naprosto bez komplikací. Potom to chce začít posilovat břišní svaly, což jsem trochu zanedbala 🙂

kalutedi
autor
28. kvě 2017

@candat to mi říkal sám primář, tak uvidíme.
Taky si nemyslím, že budu v pondělí běhat jako by nic. To manžel má představu, že půjde do práce a já už doma všechno zvládnu. Říkala jsem mu, že bude muset zůstat doma asi déle.

candat
28. kvě 2017

@kalutedi manžela upozorni, že to opravdu není žádná sranda. Můj si taky myslel, že budu za chvíli ok, dokud se nezačal bavit se sestřičkami v nemocnici (pracuje tam). Tam mu řekli všechna rizika a co hrozí pokud se klid nedodrží a najednou jsem nemohla zvednout nic 🙂

magdadunajova
28. kvě 2017

Ahoj, moje vlastni zkusenost to neni, ale moje mamky. Pred rokem a pul mela odstranenou delohu normalni operaci. V nemocnici byla skoro 2 tydny, pak nesmela nic tezkeho zvedat min. pul roku. Jizva se hojila celkem v pohode. Hned po operaci nosila nejaky takovy pruzny pas na brisko, rikala ze aspon ji to tak neboli. No, neni to vubec sranda. Ale pak to uz bylo celkem dobry 🙂

Preji at Vam to vsechno dopadne dobre, a jste brzy v poradku.

kalutedi
autor
29. kvě 2017

Otázka je, co je těžké? 20Kg 5Kg. Syn má už teď víc než 6Kg a manžel věčně být doma taky nemůže🙄

magdadunajova
29. kvě 2017

Mamce rikali v nemocnici, ze prvni mesic nemuze zvedat vic jak 1kg... Takze docela brutalni omezeni.

kalutedi
autor
30. kvě 2017

😨

hanafaustyna
30. kvě 2017

Bojim se,ze maj holky pravdu... Tchyne strasne dlouho rikala detem,ze je nemuze zvedat (az mi to uz prislo trapny,ale asi to tak opravdu je)

anelamates
30. kvě 2017

je to měsíc a říkali nezvedat víc než 2kila.

candat
30. kvě 2017

taktak, psala jsem to už v prvním příspěvku, 6 týdnů max. 2 kg a potom postupně přidávat, ale nic divokého. Ale na to by ti měl pořádně odpovědět doktor. Nám to říkala rehabilitační, co za náma přišla po operaci. Zkus si k sobě někoho sehnat na dobu, co bude muž v práci, ať ti pomůže s malým.
@kalutedi

kalutedi
autor
30. kvě 2017

@candat manžel se bude muset zařídit podle toho, co mi řekne doktor po operaci. Nemám možnost nikoho jiného, všichni chodí do práce.
Zítra nastupuji, tak pak písnu.

magdadunajova
30. kvě 2017

Drzim Vam palce at vsechno bude v poradku!

candat
31. kvě 2017

@kalutedi Tak ať je to vše v pohodě a hlavně žádný stres 🙂

kalutedi
autor
5. čer 2017

Ahoj,mám to za sebou,takže malé shrnutí: st-nástup(zbytečný den),čt-operace hned ráno,pá-to bylo asi nejhorší,so-už jsem neměla za celý den nic na bolest,ne-domu🙂Zkusila jsem to,jinak bych tam byla do úterý a to bych tam asi umřela.Už jsem nevěděla,na kterou část těla si můžu lehnout.
A když jsem se ptala na to tahání těžkého,tak pak doktor říkal: "Pochopitelně dítě tahat musíte,ale netahejte třeba basu piva." 🙂)

candat
5. čer 2017

@kalutedi Tak hlavně, že je vše v pohodě a v pořádku 🙂

uzovka68
27. únor 2022

ahojky holky jdu kvam o radu taky asi budu muset jit na vyndani delohy furt sem silne krvacela az jsem skoncila v nemocnici na trech plazmach krve no a muj ginekolog mi napsal antikonceoci mirelle uz pres deset dni krvacim tak se obavam ze nato budu muset jit ale v pulce srpna bych mela mit nastup do lazni takze v kvetnu budu muset na rehabilitace mam jeste spatny zada ,ja pracuju ve vratnici hlidam budu moc rada za odpovedi jsem uz stoho zoufala vsem predem dekuju

uzovka68
20. bře 2022

@candat ahoj četla jsem tvůj článek a musela si nato jít nebo nemusela měto bude čekat asi taky protože jsem zniceho nic zacla strašně krvácet až jsem skončila na třech plazmach krve a pak ginekolog mi napsal mirelle antosku že to skusime a mám i premislet o vyjmutí dělohy tak furt přemíslim a trochu mám strach jezdí se potom i do lázní přeji hezký den a předem dekuju za odpovet

candat
20. bře 2022

@uzovka68 bylo mi to doporučeno. Babi i prababi mi umřely na rakovinu dělohy. Měla jsem tam nějaký nález, ale nic hrozného. A doktor mi to doporučil, vzhledem k tomu, že to bylo v rodině. Letos už to je 5 let a vůbec mi nechybí 🙂. Do lázní jsem nejela, tenkrát jsem nevěděla, že je možnost, ale stejně nevím, jestli bych jela. A doktor mi o tom ani neříkal. Neměj z toho strach, myslím, že není proč. Jen po operaci být v klidu, odpočívat a netahat nic těžkého.

uzovka68
28. bře 2022

@candat dekuju ti moc za odpovět