Ahoj holky, dnes jsem byla u nového gynekologa kvůli konzultaci ohledně prsou, jde mi o to že mám syna (7m). A ten mi pije pouze z jednoho prsa asi od 3m a prostě k tomu druhému nechtěl i kdybych se stavěla na hlavu. Jedno prso mám nalite a druhé úplně mrňave, a doktor mi řekl že mám ihned přestat kojit že to už asi nezachranime. Tak mi napsal léky DOSTINEX a prsa stahnout. A ještě mě poslal na odběry moči a krve a je tam napsané STATIM.. máte někdo stimhle zkušenosti? Jestli je to běžný postup.
A ještě jedna otázka.
Syn je strašnej prsomil hlavně v noci. A neumím si to ani představit že ho mám odstavit a přejít na UM. Už tak je uplakanej a uvztekanej takže to pro nás bude asi očistec. Chtěla bych se Vás zeptat na vaše zkušenosti s odstavováním a jestli máte nějaké rady. A jak dlouho to trvalo než si miminko zvyklo
Pardon? Delas si srandu? Okamzite bych zmenila lekare. Na zaklade ceho mas prestat kojit? Proc? Protoze kojis jen z jednoho?
Vůbec nechápu, proč odstavovat. To není o zdraví, ale o estetice, ne? Moje všechny tři děti měly raději jedno prso, ne, že by z druhého nechtěly vůbec, ale je to jen takové cucnutí, takže se v něm tvoří výrazně méně mléka. Je menší, momentálně při kojení o dost, ale po ukončení kojení se to vždy celkem srovnalo, v oblečení to poznat není.
@sirinfirst kamaradka odkojila dve deti z jednoho, ze druhého proste mleko neteklo od zacatku. Nikdo v tom nevidel nejmensi problem.
Moje 8- měsíční taky pije pouze z jednoho. Odstavit nehodlám, nevidím důvod...
Státům znamená že to mají udělat zrychleně, většinou jsou výsledky do hodiny, to bych se neznepokojovala, mě už doktorka jinak krev nebere než na Statim. A pokud ty ve velikosti nevidíš problém, tak bych určitě neodstavovala, není k tomu důvod a doktora bych poslala někam
Holky a spravili se Vám ty prsa ? U mě je totiž ten rozdíl znatelný a jde to vidět i přes tričko. Jinak to je novej doktor 😁
Ty jo, nechápu doktora, to není důvod přestat kojit, i z jednoho se to utáhnout dá 😉 Měla jsem to tak víceméně u první dcerky a taky v prsech rozdíl, řešila jsem to vzhledově o jednu prsní vložku víc do podprdy a po ukončení kojení se to úplně srovnalo a prsa byla stejná 🙂
Statim je urgentní vyšetření, má přednost.
Já žila v domnění, že kojit se dá i z jednoho.
Otázka je, jestli nemá tvůj doktor podezření na nějaký průser v prsou, který se třeba vylučuje s kojením, ale to je otázka na něj.
Samozřejmě ze se velikost srovná, to přece není důvod přestat kojit. Ty ses nezeptala co mas za zdravotní problém ? Něco te bolí ?
@sanyy22 A řešila jsi s ním to, že ti vadí rozdíl velikostí prsou? Že by na to reagoval, že to asi nezachráníte? Jinak já mám taky každý prso jinak velký, mívala jsem už před kojením, už to mám fakt hoooodně dlouho. Když jsem to jednu chvíli řešila, tak jsem měla podprdu s vložkou, ale zjistila jsem, že mi prostě nevyhovuje, tak to ignoruji.
@sanyy22 už bylo řečeno vše.. Doktor je i.iot...to je hezké přestat kojit a co když malý nevezme flašku s umělým... Budeš řešit za pár hodin, dni dehydrataci malinkeho dítěte..a bohužel to nefunguje tak, že malý vyhladovy a tak si tu flašku prostě vezme... Znám spousty žen které kojili z jednoho prsa.. Dost často i proto, že malý měl zablokovany krk.. Spíše než gynekologa bych navštívila laktační poradkyně a rehabilitační s malým.. Pro jistotu zkontrolovat..
@sanyy22
Můj syn má 10m a od 2m ho kojím také jen z jednoho prsa. Z druhého musel víc tahat, takho prostě odmítal a doteď jsem netušila, že by v tom měl být problém. Jinak syn je prsomil, kojí ve snad celou noc a stále hodně přes den. Příkrmy nechce a pít z flašky neumí. Pokud nemáš zdravotní problém, myslím že přestat kojit v 7m pokud máš taky takového závisláčka je brzo. Aby sis s tím spíše neuškodila. Tím myslím pokud se ti v noci taky často budí, ty děti uklidní většinou jen prso. A statim znamená, že bude mìt výsledky dříve v ordinaci na stole.
@sanyy22 taky kojim víc z jednoho prsa, už dva roky, druhé moc nechce. Velikost prsu se za prvé časem srovná, za druhé většina žen má jedno větší než druhé. O centimetr, ale i o velikost klidně. Takže pokud není zdravotní důvod, tak. Proč?
Já bych doktorovi zavolala a zeptala se jak to myslel, že to nezachráníme. Jestli se bavíme jenom o kojení z jednoho prsa a důvod přestat kojit je estetický, nebo má podezření na zdravotní problém, který kojení vylučuje.
Pokud je to první možnost, možná jen pochopil, že chceš mít stejně velká prsa a rozkojit to malé prso nejde a jediná cesta k souměrnosti je přestat kojit.
Já som kojila 22 mesiacov z jednoho, @600nedelie na Instagramu obě děti viac ako 2,5 roku taky z jednoho, mně sa to spravilo, hněď změn lékaře
Jo a počas kojenia som malá rozdiel obrovský, do plavek bych nešla
@sanyy22 ještě jsem zapomněla napsat že prsa prohmatal a něčím změřil ale nic neřekl.