Odstávající uši - operace, kojení. Mělo by to vliv?

14. kvě 2023

Dobrý den, nemáte některá zkušenost? Již nekolik let je mým snem podstoupit operaci odstávajívích uší. Mám 3 měsíční miminko, které kojim myslíte, že by mě odoperovli a nemělo by to vliv na malé? Kdyby se mi to například blbe hodilo, nebo měla zánět. Mělo by to vliv na MM? Děkuji

slecnami
14. kvě 2023

Hele, asi se zeptám blbě, ale ty uši ti dostávají celý život, tak proč chceš jít zrovna teď?? A jak by operace uší měla mít vliv na malé?? Riziko zánětu tam asi bude spíš minimální. Pokud by nakonec byl, dostaneš antibiotika. Některá se nejspíš smí i při kojení, ale přijde mi to zbytečné, akorát bys riskovala, že se (zbytečně) dostanou do mléka, tudíž k miminku a taky možnou změnu chuti MM. Já bych do toho nešla, min pár měsíců radím počkat🙂

zet83
15. kvě 2023

Já se obávám, že až po kojení. Při dceři jsem chtěla jít také na drobný zákrok a neudělali mi ho. Ono jde o to, že ten zánět by se těžko léčil, kdyby Ti museli dát antibiotika a nemohli. Tentokrát mám během MD také v plánu zvládnout estetický zákrok - víčka, ale vím, že budu muset určitě počkat až po kojení. Já osobně bych tedy počkala po půl roce, až budu miminko jíst a nebude závislé pouze na mlíku 😉 Kdyby byl problém. Stejně tak to udělám já.

fyii
15. kvě 2023

u operaci usi se mnou byla holka na pokpji nekolik dni v nemocnici, takze to je jedna vec. Druha vec, po operaci jsou ty usi hodne citlive, takze pozor na ne. A jeste asi nebude uplne fajn namaha.. vsechno souvisi se vsim. V dobe kojeni lze podstoupit i zakrok, ja byla na vyndani zelez z nohy. Tvymu problemu rozumim a mozna je i dobra doba, zeptej se primo na ORL tam ti to reknou rovnou. Drzim palce.

zelenaesmolda
15. kvě 2023

@slecnami
napadlo me uplne to stejne-proc zrovna ted?