Od návratu do práce jsem neustále nemocná

nessik
5. lis 2014

Zdravím a tímto prosím o radu. Po návratu z mateřské do práce (už to budou pomalu 3 roky) jsem neustále na hromadě. Děti nosí ze školy a školky kazdou chvíli nějaké rýmy a kašle a já od návratu do práce všechno chytám. Nejsou to nějak vážné nemoci, ale prostě každou chvíli rýma, kašel, který se týhne několik týdnů, dutiny, viróza apod., snažím se tedy nebrat antibiotika, ale letos je mám už podruhé a nemocná jsme od ledna už pošesté. Vitamíny jím, zkoušela jsem hlívu, wobenzym (ten tedy brát nemůžu, je mi z něj hrozně zle) a nic. Jsem štíhlá, jím hodně ovoce a zeleniny. Předtím jsem nic takového nemívala, max 1x do roka rýma. Máte někdo nějakou radu? Jako je opravdu lahůdka s tím chodit do práce, nejdřív lehnou děti, jsem s nimi doma a pak lehnu já, ale doléčit se nestíhám, už i tak mám z toho v práci problémy., když si vezmu paragraf na děti. Mám pocit, že poslední dobou melu z posledního.

pulecp
5. lis 2014

@nessik Zdravím Tě, právě jsem se díval, že jsi členkou skupiny ET právě od dne mých narozenin🙂 No k tématu - pokud jíš zdravě, takové problémy jsi nemívala, hledej emoční podtext. Nástroje máš z ET, jde o to, najít jádro "pudla". Co takhle (možná) pocit "nejsem v pořádku" nebo "něco vážného se mnou je" a podobně ... způsobený 1,5 letou historií ? Je to jen možnost v hledání příčin. Možná inspirace dalších směrů (fyzické problémy) - příspěvek z 11.10. ve skupině.

patty1
5. lis 2014

Ahojky, mela jsem podobne, docela mi pomohla navsteva imunologie a pani dr. mi predepsala Imuran, kapsliky do vody, je jich jen par a celou zimu se me pak nic nechytlo, pry ji to u pacientu fakt super zabira.

nessik
autor
5. lis 2014

@pulecp a funguje to i na akutní potíže, teď jsem dost nemocná a chci se toho zbavit. Pocity, že se mnou není něco v pořádku, to ani nemám, spíš jsem na sebe naštvaná, že jsme zase nemocná, že v práci budou naštvaní, takový kolotoč. Kde to vzniko nevím. Jinak můžeš mi, prosím, do IP napsat, kdy máš čas na skype sezení a případně co si nachystat, nebo jak se na to připravit?

nessik
autor
5. lis 2014

@patty1 koukala jsme na ten imuran, ale zvláštní je, že je napsáno, že tlumí imunitní reakce?

pulecp
5. lis 2014

@nessik Všechno co přivádí aktivně a silně cokoliv do vědomí to "cokoliv" posiluje. Funguje to i na akutní věci, zabývej se čímkoliv okolo toho zdravotního problému. Zkus "vidět" bolest (jakou má barvu, rozměr, materiál, jako co vypadá). Slyšet... pocity okolo bolesti ...

patty1
5. lis 2014

omlouvam se, uplny preklep, spravny nazev je Imunor. 🙂

tania
5. lis 2014

@nessik Já mám výborné zkušenosti s vitaminem C. Doporučuji užívat dlouhodobě, alespoň dvakrát denně, třeba klasický celaskon. Pokud dlouhodobě užívám celaskon virózy se na mě tolik nechytají a pokud ano mají kratší trvání. Kamarádka, dává celaskon (jeden denně) i dětem (školní věk) a opravdu nebývají nemocní (kamarádky maminka byla zdravotní sestra a takto to doma prý přes zimu dělávali). Občas ho doplním i B-komplexem. Od té doby co syn nastoupil do školky to u nás od podzimu do jara bylo také krušné... ale toto mi opravdu pomohlo.

hedvika22
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
nupta
2. kvě 2023

@nessik Stále se tě drží nemoci? Co Ti v tu dobu pomáhalo?