Od narození syna mám problémy se spánkem

marketa999
26. zář 2017

Ahoj maminky,
už od narození syna (4,5 m) mám problém v noci spát. Trvá mi celou ve věčnost než usnu a když se mi výjimečně zadaří, vzbudí mě jakýkoli pohyb malého nebo se zrovna vzbudí na kojení. Přes den neusnu, i když jsem unavená sebevíc ☹ nemáte nějakou radu?
Už ráno sotva vstanu z postele...

fandysek_1
26. zář 2017

@marketa999 co zkusit meduňku, ta by se možná dala i pri kojení. Případně léky na spaní po dohodě s lékaři.

gnozka
26. zář 2017

Taky bych doporuscila meruňku , ale obavám se ze uz to jen tak nepřejde . Ja byla driv spac jak hrom a co je mala na světe tak se taky budim několikrát za noc a to mala muze klidne i celou noc spát . Proste ten mateřský pud tam je a asi nezmizí 🙂

gnozka
26. zář 2017

Ha myslela jsem medunku🙂 i kdyz takova koralka meruňka by asi taky zabrala 🙂))

verinikki
26. zář 2017

Měla jsem to stejně, neustále ve stresu, že nemůžu spát - jakmila malá vzdychla nebo se přetočila, byla jsem vzhůru - paradoxně mi pomohlo přestěhovat malou do vedlejší místnosti , s monitorem dechu a otevřenýma dveřma...slyšíte, když se vzbudí, ale ty běžné převalovací aktivity ne, navíc jsem byla s monitorem v klidu, že dýchá.

8slunicko6
26. zář 2017

Pokud nemáte monitor dechu, tak ho doporučuji...mohu spát klidně jen díky němu... dá se za poplatek půjčit v porodnici...

janablizka
27. zář 2017

Monitor dechu doporučuji také,snacha mohla spát bez obav a navíc zachránil mé vnučce život.

kassandra1
27. zář 2017

@marketa999 Taky od porodu špatně spím. Nedávno jsme zrovna řešily zde:
https://www.modrykonik.cz/forum/zdravotni-komplikace-v-tehotenstvi/nespavost-po-porodu-co-zabralo/

Na spací bylinky teda nevěřím, považuji to za placebo.

Monitor dechu mám a je úplně jedno jestli spím v jiné místnosti než dítě nebo úplně mimo dům.

Doporučuji řešit za včas, aby se to nerozjelo v chronickou nespavost.