Očkování. Zapřete, že kojíte?

violla29
27. kvě 2021

Ahoj, kojím rok a půl starou dceru a jsem rozhodnutá se nechat naočkovat (proti covidu).
Ale chtěla jsem se zeptat jestli přiznáte v dotazníku při registraci, zda kojíte?
Slyšela jsem, že někde (ale samozřejmě ne všude) nechtějí kojící očkovat, proto se ptám. Díky

adelakasova
27. kvě 2021

Já teprve budu rodit a také se asi nechám po porodu očkovat, ale rozhodně bych to nezapírala, nevím jestli při kojení se můžou dávat jen určité typy vakcíny. Je možné že právě pro to někde odmítají kojící ženy protože nemají vakcínu vhodnou pro ně. Určitě bych se poradila s doktorem.

emamaira
27. kvě 2021

Synovi je měsíc, takže kojim plně. Chci se ještě poradit s pediatrem, jestli nepockat až nebudu kojit tolik, ale ráda bych se očkovala. Kojení zapírat nebudu.

mamikry
27. kvě 2021

@violla29 Maly ma dva tydny, ockovat se necham az v srpnu, pokud budou terminy, nez zacne starsim skola a skolka. Zapirat urcite nebudu. Jednak nevim, zda se muze ockovat pri kojeni vsim, a pak si myslim, ze je to dobre i kvuli statistikam.

verunnaj
27. kvě 2021

Na instagramu to řešila MUDr Kněžková, kojí, řekla to a naočkovali ji bez problému

dandaa
27. kvě 2021

Kojím a na očkování jdu zítra ke svému lékaři, ví, že kojím a sám mi psal ,že si ověřil informace a mohu být očkovaná, ale jen vakcínou Moderna nebo Pfizer

pampeliska1313
27. kvě 2021

Je kravina cokoli zapírat. Rozhodně mám v plánu se nechat naočkovat a říct i že kojím (jakmile to přijde.)
Kdyby náhodou něco, nevezmu si na triko, že jsem něco neřekla.

cherie24
27. kvě 2021

@violla29 já bych teda fakt nezatajovala. Zřejmě to má nějaké důvody, že se to musí hlásit, tak to respektuj a nahlas to.

cilkat
27. kvě 2021

Kojím dvouleťáka. Normálně jsem uvedla, že kojím, normálně mi přišel PIN 2... jdu na první dávku v neděli, ale počítám, že ani tam s tím nikdo problém mít nebude.
Zvažovala bych, jestli je dobré se nechat očkovat v šestinedělí - jsou prípady, kdy to žejskejm rozhazuje cyklus, takže to může hrabat do hormonů a mohlo by to podle mě tu laktaci v takle ranný fázi ohrozit. Ale ve chvíli, kdy už je dítě převážně na jídle, myslím, že je to fakt v klidu. Ohrozit dítě přes mlíko to nemá jak (není to virus, jsou to jen protejny).

terinka86
27. kvě 2021

Já jsem jim to neřekla, ale ne že bych nechtěla, prostě mi to nedošlo. Pak jsem si to dohledávala. Teď přemýšlím, jestli to říct u druhé dávky, nebo už to nechat být. Dcera má rok a skoro jedenáct měsíců a je dost dobře možné, že v té době už kojit nebudu.

inssomnia
27. kvě 2021

@violla29 jsem ve stejné situaci a mám měsíc po druhé dávce Pfizera. Kojení jsem uvedla, doktor na očko centru neměl nic proti.

tynka9
27. kvě 2021

Zatajovat nic nehodlám. Počkám akorát po šestinedělí, až si přeci jen hormony trochu sednou a tělo maličko odpocine. Pak se budu registrovat hned. Jako lékárnice problém nevidím, před pediatrickou jsem se zmínila a ta taky problém nemá...

bublici
27. kvě 2021

Tak to fakt nevím, kam se chodíte očkovat 😱 Mne nenaockovali, když jsem označila, ze kojim. Pak jsem šla znovu a to jsem označila ze nekojim a pak mne naockovali.

vendelinka08
27. kvě 2021

Tak hlavně že v tom maji všichni odbornici jasno a táhnou za jeden provaz.... jednu naočkují a druhou ne....to je fakt divné....

eviicka
27. kvě 2021

Já zatím na očkování nemůžu (lhůta po Covidu), tak vyčkávám, ale počítám, že to normálně uvedu a uvidí se.

beatty
27. kvě 2021

@violla29 mam rok a pul stareho chlapecka, kojim vic nez hodne, a vcera jsem se registrovala.
Nic zatajovat nebudu. A pokud by me chteli odmitnout, budu se teda asi hadat.
Dotaznik se vyplnuje hadam az na miste..?

andelka
28. kvě 2021

@eviicka jak dlouho budeš čekat po covidu?
Já taky kojím, syn má 2 a 4 měsíce, kojím dost často, usíná u toho. Jsem teď 2 měsíce po covidu. Manžel taky,i děti všechny. Tak s očkováním to není úplně na pořadu dne. Ale uvažujeme o očkování cca na podzim.

eviicka
28. kvě 2021

@andelka také jsme teď celá rodina po Covidu teprve dva měsíce, jinak ještě nevím budu vyčkávat, ale určitě neplánuji jít dříve jak za 4-5 měsíců po prodělání. Pokud to vůbec půjde a nebude se muset dodržovat ta šestiměsíční lhůta.

andelka
28. kvě 2021

@eviicka taky právě vyčkávám. Navíc manžel má ještě problémy po covidu.
Ještě musím zjistit, jak je to s druhou dávkou, když po první následovalo onemocnění covidem. Naposledy jsem se dočetla o 3 měsících, na lince mi nic neřekli,že prý to musí říct doktor,jestli je mamka schopná očkování..doktorka zas nemá žádné info..tak čekáme.

petrasipkova1
28. kvě 2021

vzhledem ke zprávám, že to každý dělá jak chce, někdo naočkuje kojící a někdo ne, kde to jako jsme ? jsem nezaškrtla, že kojím 3 letého kluka, četla jsem spoustu zpráv, nemá to ničemu vadit, ptala jsem se známých mudr, nikdo nic nemá proti, očkovat mě budou Pfizerem.

efa1
28. kvě 2021

@petrasipkova1 Udělala jsem to přesně takto.Kojím dítě 26m, o prospěšnosti očkování jsem přesvědčená, komunikovala jsem to lékaři v rodině, něco si načetla. V očkovacím centru byli, přesně jak jsem předpokládala, velmi mladí lékaři. Takže nezaškrtnutím jsem nás ušetřila vzájemné diskuse.