Očkování covid při kojení. Jak to reálně funguje?

kris_kubko
25. kvě 2021

Ahoj ženy, mám dotaz na ty z vás, co kojíte a nechaly jste očkovat na covid. Jak to reálně funguje? Jak se ke kojení staví v očkovacích centrech? Přiznaly jste v dotazníku, že kojíte? A přesto vás (ne)naočkovali? Už dva dny v tom ležím, dohledávám si informace a jsem rozhodnutá pro očko, jen nevím, jek se k tomu postaví protistrana 🙂 Bude to Pfizer. Prosím, toto není dotaz na vhodnost či nevhodnost Pfizeru při kojení, tuto otázku už jsem si vyřešila, tak poprosím odpovědi k tématu. Děkuji 🤗

eva267
25. kvě 2021

Také by mě zajímalo, jak to prakticky proběhne. Také jsem rozhodnutá očkovat.

keksikova1
25. kvě 2021

@kris_kubko normálně jsem do dotazníku zaskrtla,že kojím, doktorka řekla,že to není problém, dostala jsem první dávku a šla 🤷‍♀️

arevb
25. kvě 2021

@kris_kubko já už kojila jen 1x večer, takže jsem to v dotazníku neuvedla, dostala jsem teda Astra Zenecu a 3 týdny po první dávce dostala Covid se středně těžkým průběhem, brala hodně léků, nebyla schopna fungovat, takže to byl konec kojení. Ale syn měl v té době 2,5 roku. A on teda byl taky pozitivní

zrzeckas
25. kvě 2021

Nekojim, ale nedoporucuji to..... Ja treba byla v pohode, ale manzel to odnesl... Skoro 40 horecka, sotva se pohnul a myslim si, ze se to prenese i na prcka, ale to bych se radeji optala

jana_zofie
25. kvě 2021

@zrzeckas neprenese, nema jak. Jedine psychicky, ze mama neni v pohode. Jinak taky pujdu. Taky doufam, ze to s dotaznikem bude ok. Muz bude mit dalsi den volno, pak je vikend, kdyby mi to nahodou nesedlo.

marelle
25. kvě 2021

@kris_kubko já zaškrtla, že kojim. Doktorce se do toho moc nechtělo, tak jsem jí vysvětlila, že jsem to konzultovala s pediatrem, který nic nenamítal. Vakcínu jsem dostala.

markytka21
25. kvě 2021

Já se registrovala, mám i termín a až pak jsem si uvědomila, že kojím. Ale syn má už 3,5 takže to už je takové sem ta...no asi to tam zmíním, ale naočkovat budu chtít. Kdyby byl miminko, asi bych to zvážila s pediatrem. Já teď přemýšlela, kdy mám jít po tetanovce, jestli stačí 3týdny.

paniba
25. kvě 2021

Kojím roční dítko a po vyplnění formuláře za mnou přišel lékař, řekl, že už to není kontraindikací a že mlékem dostane mé protilátky. Takže za mě super. Už je to dva týdny a zatím žádné komplikace. Zde odkaz na článek https://www.fnusa.cz/protilatky-proti-covid-19-...

bublici
25. kvě 2021

@kris_kubko Byla jsem jednou, kdy jsem zaskrtla ze kojim. Odmítli mne naockovat, ze v žádném případě. Po par dnech jsem šla znovu, zaskrtla ze nekojim. Narazila jsem zrovna na tu samou sestricku. Pamatovala si mne. Tak jsem ji řekla, ze už nekojim a ze jsem byla už na konci odstavovani. No nechtela i tak mne naockovat, tak jsem ji dala čestné prohlášení. Někteří doktoři a sestřičky mi pripadaji jako nevzdelanci. Kdyby trosku sledovali a studovali světové probíhající studie….

kris_kubko
autor
26. kvě 2021

@paniba toto je výborné, děkuji. 🙂

kris_kubko
autor
1. čer 2021

Tak hlásím, že kojení jsem nezapřela, normálně mě zaočkovali, pediatrička, se kterou jsem to řešila, dokonce uvítala, že do toho jdu 😉