Ahoj holky. Tento měsíc se mi stalo, že má menstruace trvala 3 týdny. Měsíc před jsem ji také dostala mimo očekávaný termín a také byla delší než obvykle. U mě je menstruace standartni těch 5-6 dni max… byla jsem u své gynekoložky. Popsala jsem ji situaci, dále jsem zdůraznila, že se již nějakou dobu snažíme o miminko a nedari se.
Předepsala mi Norethisteron, řekla mi, že je to na ustaleni cyklu… něco jsem si o tom přečetla a dozvídám se jen, že tyto tablety se předepisují na oddálení menstruace a naopak to ženám cyklus rozhodilo a v kombinaci s plánovaným tehotenstvim to také není dobre.
Mate některá zkušenosti? Díky za každou vaši zkusenost
Ahoj, tento lék mi kdysi gynekoložka opravdu předepsala na oddálení MS. Fungovalo to docela slušně, ale samozřejmě mi to pak cyklus trochu rozhodilo, spinila jsem i mimo a tak. Ale brzo se to ustálilo. Nicméně jsem Vygooglovala tohle:
Důvody k užívání Tablety Norethisteron Zentiva se používají při terapii (zastavení) dysfunkčního krvácení z dělohy (krvácení z dělohy, které není vázáno na menstruační cyklus) a prevence jeho recidivy, k načasování (odsunu) menstruace, endometriózy (výskyt ložisek tkaniva podobajícího se děložní sliznici v podobě cyst i v jiných částech pohlavního ústrojí, popř. i v jiných orgánech - např. ve střevě).
Nevím, jak to máš uzivat a tak, ale vypadá to,že by to mělo být i na tvoje potíže....