Norethisteron. Máte zkušenost?

akralk96
22. pro 2023

Ahoj holky. Tento měsíc se mi stalo, že má menstruace trvala 3 týdny. Měsíc před jsem ji také dostala mimo očekávaný termín a také byla delší než obvykle. U mě je menstruace standartni těch 5-6 dni max… byla jsem u své gynekoložky. Popsala jsem ji situaci, dále jsem zdůraznila, že se již nějakou dobu snažíme o miminko a nedari se.
Předepsala mi Norethisteron, řekla mi, že je to na ustaleni cyklu… něco jsem si o tom přečetla a dozvídám se jen, že tyto tablety se předepisují na oddálení menstruace a naopak to ženám cyklus rozhodilo a v kombinaci s plánovaným tehotenstvim to také není dobre.
Mate některá zkušenosti? Díky za každou vaši zkusenost 🍀

me_druhe_ja
22. pro 2023

Ahoj, tento lék mi kdysi gynekoložka opravdu předepsala na oddálení MS. Fungovalo to docela slušně, ale samozřejmě mi to pak cyklus trochu rozhodilo, spinila jsem i mimo a tak. Ale brzo se to ustálilo. Nicméně jsem Vygooglovala tohle:
Důvody k užívání Tablety Norethisteron Zentiva se používají při terapii (zastavení) dysfunkčního krvácení z dělohy (krvácení z dělohy, které není vázáno na menstruační cyklus) a prevence jeho recidivy, k načasování (odsunu) menstruace, endometriózy (výskyt ložisek tkaniva podobajícího se děložní sliznici v podobě cyst i v jiných částech pohlavního ústrojí, popř. i v jiných orgánech - např. ve střevě).

Nevím, jak to máš uzivat a tak, ale vypadá to,že by to mělo být i na tvoje potíže....

lencaa11
23. pro 2023

@akralk96 tento hnus bych nevzala do pusy hlavně pri planivani měla jsem ho jen jednou v životě před velkou operaci a nikdy víc co bylo potom hrůza řešila bych proč byla Ms tak to dlouhá tento prášek jen prekreje následky ne příčinu