Zdravím, měla bych dotaz, mám přibližně týden hnědé špinění objeví se jen někdy třeba 2 za den myslíte že by to mohlo bejt tím progesteronem?? mám i pár jiných příznaků časté pocení výkyvy nálad bolesti jako při MS, Mám stím radši zajít k dr? Nebo si zajít do lékárny koupit nejake bilinky koukala jsem třeba na papulku dvouletou že srovnává hormonální výkyvy, Co vám pomohlo?
Nějaká hormonální nerovnováha to být může. Ty celkem často řešíš nějaké problémy s cyklem a myslím, že se jednou řešila i tvoje váha. Pokud si to dobře pamatuji jsi velmi štíhlá, možná máš bmi v podváhu. Pokud máš příliš nízkou hmotnost, tak ti to také může dělat problémy s cyklem.
Kdyby problémem byl nízký progesteron, můžeš zkusit tinkturu z drmku, ta se bere od ovulace do začátku ms, eventuálně pár dní před ovulací.
Než to zkoušet pokus omyl, je dobré vědět, co mí je a na to si dát vhodnou bylinku.
Nejdříve určitě k doktorovi než si sama nasadíš nějaké volně dostupné preparáty! Doktor ti může nechat vzít krev a zjistit hladinu Prg. Podle referenčních mezí určí, jakou máš hladinu a co případně potřebuješ. Pak ti teprve třeba doporučí nějaké vitamínové doplňky a většinou to bývá na srovnání cyklus Drmek. Tady ho v online poradně doporučuje i farmakolog, ale určitě je dobré se s lékařem aspoň poradit 😉
@lujhu určitě zajdi za doktorem, ať se to začne nějak řešit. Bylinky nejsou všemocné..