Nízký progesteron. Jít k Dr.?

lujhu
11. srp 2024

Zdravím, měla bych dotaz, mám přibližně týden hnědé špinění objeví se jen někdy třeba 2 za den myslíte že by to mohlo bejt tím progesteronem?? mám i pár jiných příznaků časté pocení výkyvy nálad bolesti jako při MS, Mám stím radši zajít k dr? Nebo si zajít do lékárny koupit nejake bilinky koukala jsem třeba na papulku dvouletou že srovnává hormonální výkyvy, Co vám pomohlo?

reeeza
11. srp 2024

@lujhu určitě zajdi za doktorem, ať se to začne nějak řešit. Bylinky nejsou všemocné..

lencaa11
11. srp 2024

@lujhu určitě lékař / vyšetření a pak bylinky / vitamíny

levandule_k
11. srp 2024

Nějaká hormonální nerovnováha to být může. Ty celkem často řešíš nějaké problémy s cyklem a myslím, že se jednou řešila i tvoje váha. Pokud si to dobře pamatuji jsi velmi štíhlá, možná máš bmi v podváhu. Pokud máš příliš nízkou hmotnost, tak ti to také může dělat problémy s cyklem.

Kdyby problémem byl nízký progesteron, můžeš zkusit tinkturu z drmku, ta se bere od ovulace do začátku ms, eventuálně pár dní před ovulací.

Než to zkoušet pokus omyl, je dobré vědět, co mí je a na to si dát vhodnou bylinku.

rosalindamelinda
28. srp 2024

Nejdříve určitě k doktorovi než si sama nasadíš nějaké volně dostupné preparáty! Doktor ti může nechat vzít krev a zjistit hladinu Prg. Podle referenčních mezí určí, jakou máš hladinu a co případně potřebuješ. Pak ti teprve třeba doporučí nějaké vitamínové doplňky a většinou to bývá na srovnání cyklus Drmek. Tady ho v online poradně doporučuje i farmakolog, ale určitě je dobré se s lékařem aspoň poradit 😉