před otěhotněním jsem brala několik let antikoncepční pilulky, ale po několikaletém užívání mně rozhodily menstruační cyklus tak , že jsem je byla nucena vysadit; mám 2 děti, další neplánujeme, mohu poprosit o zkušenosti s nitroděložním tělískem- jaký typ zvolit- v této problematice nejsem vůbec informována; od své gynokoložky jsem dostala nabídku za tělísko v cenové hodnotě cca 700-800 kč, ale z doslechu od známé vím, že ona má mnohem dražší; nevím, zda je to pravda a proto prosím o radu- pokud jsou tělíska cenově rozdílná, je mezi nimi nějaký rozdíl? moc děkuji za informace, zkušenosti
Jinak cenově rozdílná určitě jsou záleží na výrobci,jak dlouho ho chceš mít, a jestli hormonální či nehormonální.
Např. Mirena,Dana,Gynefix aj. najdi si na netu 🙂
Tělísko s hormony stojí řádově okolo 5 - 8 tis. , nehormonální podle materiálu těch 700 - 2000. Zavádí se většinou na 5 let. S hormonálním se pak hodně zeslabí krvácení, ale i s tím nehormonálním se mi menses po počátečních asi 5 měsících , kdy byla mnohem silnější a delší, vrátila do původní, možná i menší intenzity, než před zavedením.
Já měla nehormonální a vydrželo mi měsíc a půl a pak jsem otěhotněla 😀
děkuji všem za příspěvky,
Já jsem měla rok a půl nehormonalni a pak jsem otěhotněla....v únoru se nám narodí třetí holčička 🙂
Já jsem měla Danu,ale nehormonální(horm. jsem nechtěla)Zavadění nijak nebolí.
Stála myslím kolem 3000,ale cenu přesně najdeš na netu záleží od koho jí tvůj dr. má atd. je na 5 let(myslím,že i na 3) .MS jsem měla normální cca 3/4 dny klasiku i přesto,že jsem slyšela negativní hodnocení na ní.Jinak já si ji nechala vyndat dříve.