Nevolnosti před ovulací. Měl někdo?

lilian2111
26. zář 2021

Pěkný večer, má někdo zkušenost?

Od června mě trápí nevolnost první polovině cyklu, 3 dny před ovulací nemůžu jist, je mi na zvracení…, nejdřív jaem běhala po doktorech, byla na gastru, léky atd….nepomáhaly. A já poslední 3 měsíce pozoruji, že se ta nevolnost fakt brutálně zhorší ty tři dny před ovulací a po ní je klid. Začíná to zase s koncem ms. Pobolívání žaludku po jídle, před ovulací peklo.

Měl to někdo taky? Pomohla by HA?

Děkuji

veroniqess
26. zář 2021

Nemám nevolnost, ale velké bolesti břicha (někdy až na prášek), jsem nafouknutá, někdy střevní potíže. Když jsem brala HA, bylo to mnohem lepší, ale jestli to tak je plošně, to nevím.

lilian2111
autor
26. zář 2021

@veroniqess No, ono asi mi nezbývá nic jinyho než tu ha zkusit a uvidím 🙈😀 jw to fakt šílený, střevní problémy dva dny taky, plus křeče na vaječníku…. Mě bylo kolem ovulace blbě vždycky po dětech, nějak ss mi to po porodech zblblo, ale tohle je extrém a v ty dny nejsem vůbec schopná normálně fungovat 🤦🏻‍♀️

Tak koukám, že jediná s nějakými problémy během ní nejsem… a během braní tý ha to nevymizelo úplně?

nikjean
27. zář 2021

@lilian2111 Pokud tyto nepříjemnosti opravdu souvisí s ovulací, tak samozřejmě z logiky věci, při braní HA by měly tyto bolesti zmizet, protože ani ta ovulace nebude probíhat.

Já brala v podstatě HA od 15ti, když jsem pak prášky vysadila, byla jsem v šoku - šílené bolesti během ovulace, to jsem do té doby neznala, protože ovulace samozřejmě během těch let braní HA neprobíhala. Taky jsem lítala po všech čertech, než jsem přišla na to, že to vše opravdu způsobuje ovulace, jediná pomoc od toho - opět užívání HA, což jsem odmítla.

littlebee124
27. zář 2021

@veroniqess S HA ovulaci nemáš, takže ani nemůžeš mít priznaky na ovulaci 🙈👆🏻

lilian2111
autor
27. zář 2021

@nikjean Jj pozoruji to několikátý cyklus a fakt vždy těch prvních 14 dní mi není dobře po jídle, ale dá se to, ale co je pak 3-4 dny před ovulací je peklo 🙄🙈 po ovulaci to přejde a zase s koncem ms pomalu začíná …plus šílený nálady teda atd, to ani nezmiňuji 😕😁

lilian2111
autor
27. zář 2021

@nikjean Jinak všechna vyšetření co mohly dělali a nikde žádný nález 🙈. Jo, našli mi duodenogastrický reflux, ale léky co na nej mám nepomáhají a prý z toho ty nevolnosti takhle dlouho nebudou 🤷🏻‍♀️

nikjean
27. zář 2021

@lilian2111 Já téměř každý měsíc vyšilovala, že mám určitě zánět slepáku. Bolel mě podbřišek a na boku, bolest mi vystřelovala až do zad. Nemohla jsem od bolesti ani stát. Několikrát jsem byla na interně, podstoupila jsem kolonoskopii, gastroskopii. Navštívila jsem urologa. Všechny výsledky v pořádku. Už jsem si připadala fakt trapně. V den, kdy jsem měla jít na gynekologii jsem zrovna tyto bolesti zase "vychytala", což bylo vlastně štěstí, protože mi gynekolog potvrdil zvětšující se folikul na vaječníku, takže nastupující ovulaci. Záhada vyřešena. 😀