Neviditelná boule na dotek pod kůží po cisařském řezu. Máte zkušenost?

23. únor 2020

Dobry den jsem 3tydny po cisarskem rezu a nahmatala jsem si tvrdou bouli pod kuzi na pohled nejde videt jen je neprijemna na dotek. Byla jsem na pohotovosti pred tydnem a prej hematom ktery se bud vstreba nebo praskne vic mi k tomu nerekl. Mate zkusenost? bojim se ze to jeste nemizi zjistila jsem to asi tyden po sc a nemizi to. Tak nevim zda plasit a volat radsi moji dr nebo pockat. Diky

merope
24. únor 2020

Pokud to bolí nebo se zvětšuje, tak řešit, pokud to nebolí, tak nechat být. Mě to bolelo a praskalo a lítala jsem pořád na převazy a čištění, ale stejně se to v konečném důsledku pak už nechá být, když se to nezvětšuje a postupně to zmizí. Doktorka s tím udělá max to, že to otevře, vyčistí a nechá volně odtíkat. Na druhou stranu kvůli tomu mám teď na kůži jeden blbý záhyb, protože prostě jak to bylo dlouho otevřené, tak mi to už v tom místě blbě zarostlo. Takže pokud to nezlobí nějak zásadně, nechala bych být (u mě to fakt nešlo - mě to pořád praskalo). Co je uklidňující, tak že po CS je tam ta kůže tak znecitlivělá, že když se to čistí, tak to nebolí.