Ahoj všichni ..... vypadá to, že jsem dostala od malého asi neštovice moc to na sobě nepoznám, ale vypadá to jako u něho řekla bych. Ale je víkend a pokud jsem jen opupínkovaná stačí se obrátit na dr až v pondělí ráno, říkámto dobře. 🙈 omlouvám se za blbý dotaz, ale mám trochu obavy ( aby to byly fakt ony a ne neco jineho treba nebo zda dospělý se víc musí hlídat či podobně) do toho ještě je čerstvě má i dcera, sice míň pupínků, ale za to horečky. Mě je fajn, jen mě začíná pobolívat v krku.
Pokud je potřeba jít k lékaři, dá se s ním domluvit, aby vzal nemocného třeba na konci dne 🙂 každopádně je potřeba dát vědět, že přijde vysoce infekční pacient.
@zrzeckas k doktorovi nechod, ale urcite zavolej. Ted by mela byt i nejaka antivirotika prave na zmirneni prubehu, tusim. Nekdy se davaji, ale nevim v jakych pripadech. Podle rychlosti nastupu, řekla bych
@jana_zofie nic se nedává zdravým lidem. Antivirotika se nasazují lidem co jsou vážně nemocní nebo mají hodně špatný průběh. Já dostala antivirotika kvůli transplantaci jater, ale zdravý člověk je nedostane pokud nemá špatný stav. Exmanzel měl neštovice, nedostal nic. Prostě to doma vylezel a chlapi to nesou teda prej hůř se říká 🤭
Tak to je pěkné od té maminy 🙈 Naše dr má zvlášť vchod pro infekční nemoci, ale stat musíš no a přeje si nejlíp zavolat dopředu ..... já naštěstí mám rozum a první volám, když je něco podezřelého 😁
No já si připadám strasně v pohodě oproti, co čtu na internetu, že bývá, od lidí kolem, kteří mají známé, kteří to měli jako dospělí 🙈 asi jsou to spíš obavy hlavně z těch vedlejších možných věcí 🙈
@squezy tak ja musím, už jen kvůli neschopence ... a pak s malým jsem byla objednaná na kontrolu a co jsem se dozvěděla o neštovicích u dospělých ze všech stran, tak mám obavy abych se mohla starat o děti a ne ležet ve špitálu .. manžel se sice postará, ale je dlouho v práci a aby zustal doma i on by bylo pro financni strance moc....
@zrzeckas ja jsem posledni asi 2 dny po tydnu na horach s detmi mela nejakou zaparku nebo ekzem. Pred horama jsem s chrchlajicima skolkovyma detma byla asi 2 az 3 tydny doma. Prijeli jsme dom a z toho ekzemu mi vylezlo par pupinku. Po tel.konzultaci to byly nestovice. Krom tech par pupinku mi nic nebylo. Obe deti to chytly presne 14 dni po me. Nakazila jsem si je najednou. Ani jim nic moc nebylo, holka par malych pupinku, kluk o trochu vic a vetsich. Nikde u doktoru jsme nebyli, vsechno jen po telefonu neschopenka i ocr. Mozna jsem mela jen ocr, protoze jsem stejne s detma nikam nemohla a cekala kdy to chytnou😅
A tys je neměla? Já je chytla od děti loni, jako dítě sem je neměla. První dny byly v pohodě a pak sem odpadla a museli mě hospitalizovat na infekčním. Hlavně se nepremahej a odpočivej, čím víc se s tim člověk namaha, tím horší průběh.
Já chytla neštovice od dětí asi před 8 lety, taky sem je jako malá neměla. Jako bylo mi blbe jak při chřipce ale jinak v pohodě,žádné komplikace
@zrzeckas určite spis jen zavolej,nikam s nestovicemi nechodte 🙂 I když ja bych je pro syny brala hned 😉 A uvidíš pak,jak ti bude. Odpocivej,rozlozte si gauc a koukejte na telku. Divím se spis, že jestli si nemela nestovice jako dite,tak dnes uz je po 12 roku ditete očkování,abys je tedy nedostala. Možná kdyby ses zminila praktikovi,zes mohla dostat injekci,abys to nedostala a vyhla se pripadnym komplikacim.
@zrzeckas pokus jsi neměla neštovice jako malá tak je velká pravděpodobnost, že jsi je od děti chytla taky. Dospělí pry snášejí neštovice hůře jak děti. Já jsem to nesla tak špatně, že jsem skončila v nemocnici na kapackach. Dostala jsem jich 24 během týdne, ale to proto, že jsem po transplantaci jater a bylo mi fakt hodně zle. Imunitu mám špatnou. Jako není důvod nějak obvolavat o víkendu dr u tebe. Opupinkujes se a budeš si hlídat teploty. Pokud jsi pracující tak volat k dr.v pondělí, pokud doma na rodičáku tak s dětmi ležet. Kdyby se zhoršil stav tak volat obvodakovi. Hlavně k němu ale nechoď 🙈 Já jsem byla se syny na kontrole právě kdysi a v čekárně seděla holčička.. a doktorka vyšla ven a její matka ukazovala kde všude má pupínky. To jsem se docela naštvala, protože holčička seděla metr ode mě, kašlala..a já to od ní samozřejmě chytla. Dřív bývalý izolované místnosti u obvodaka..dneska už nic neni. Ode mě to pak chytli synové a tehdy ještě manžel..