Poradite prosim? Muz, chlap jak hora, takze caje na spani treba zrovna moc resp vubec nezaberou, chemii do sebe cpat nechce. Ale vidim, jak je zoufale unaveny, stres v podnikani, covid krize = usne kolem 23hod, v 1h se probudi, nezabere, jde pracovat k pc, odpadne v 5h rano a v 7h odjizdi do kancelare ☹ Chci mu nejak pomoct, ale krom driaku na spani, ktere brat nechce, nevim zda je neco setrneho, nenavykoveho, co by mu pomohlo zabrat ? Nekdo zkusenost ?
Vygooglit desatero zdravého spánku a dodržovat. To je první krok v léčbě nespavosti. O bylinkách píšou např. Tady: https://vitalweb.cz/574/jake-bylinky-mohou-pomo...
Co zkusit pouštět při usínání nějaké zvuky? Hodně lidem se dobře spí třeba při bouřce nebo zvuků lesa...Manžel se mi teda na začátku docela smál, když jsem byla fakt vyřízená a nemohla normálně spát, tak mi to pomáhalo.
Mě pomáhalo pivo,i nealko. Je v tom chmel,který se dává do bylinných směsí na lepší spaní
@michaela666 Ale to je pravda, my s manželem jeden čas spali pořád se zvuky z youtube (zvuk lesa, deště, nejlepší je ale bouřka s deštěm).
A nebo jestli znáte na youtube to nekonečný jak Chleba potká chleba s máslem... Je to hrozná kravina, a kdo se u toho nezblázní, tak usne, je to fakt nuda 🙈
Já nespavosti trpím tak od 12 let kdy jsem spala třeba 2 hodiny a musela chodit do školy... Postupem času jsem přišla na to, že pomáhá mít u postele sešit kam si píšou vše co mě v noci tíží a nenechá spát. Večer si dělám čaje na spaní od gresika, jsou různé směsi, nejvíc se mi osvědčila Dobrou noc. Taky si dávám občas Persen forte, to jsou čistě jen bylinky. A lékárník mi poradil magnesium a B6, že to zklidňuje a pomáhá spat. Hořčík si občas loupnu, ale tuhle kombinaci jsem ještě nezkoušela. Nicméně je taky fajn denně se trochu projít na čerstvém vzduchu. Když jsem celý den doma, vím že budu spát hůř. Držím palce, moc dobře vím, jak je těžké v tomhle režimu fungovat... :(
Magnesium, mne zabiralo na spani, jinak jsem usnula kolem 23, ve 2 byla vzhuru a v 5 vstavala, protoze nemelo cenu dal lezet.
Nihgt Master - obsahuje hořčík, výtažky ze šafránu, chmele, vitamín B12, B6.
Jsou to pytlíčky, obsah se rozpouští ve vodě a pije před spaním. Jsem krásně odpočinutá, nebudím se v noci xkrát, v 11 zalehnu a v 6 vstávám jako nová.
https://www.lr-czech.com/lr-lifetakt-night-master
V případě zájmu pište do zpráv - umím sehnat o něco levněji.
Čínské bylinky Elixir nebeského císaře, jsou to tabletky takže pro chlapa ideální.
Ale jo, u manžela to byla změna práce, id té doby spí jako miminko popravdě.