Ahoj holky, prosím o rady. Mam 10 tydnu starého chlapecká a od konce šestinedělí trpím chronickou nespavosti. Je to asi nejhorší období v mém životě, přitom by to mělo být to nejlepší. Prostě už šest týdnů jsem pořádně neusnula, při tom malý spí dobře. Na psychiatrii mi dali léky na spaní a antidepresiva, která prý miminku neublíží, zkoušela jsem akupunkturu, cvičím, ale nic. Nezaberu na víc než 4 hodiny a stejně jsem celý den jak màtoha, bez energie a chuti do života. Nyní mi psychiatr doporučil zkusit hypnoterapie a to je má otázka: neznáte některá dobrého hypnoterapeuta v Praze? Na googlu jsem nějaké našla, ale preferuji doporučení, nemám uz čas ani sílu tápat. Kazdy neúspěšný "výlet" za doktorem mne vysaje na celý den a sebere mi další naději. Pokud máte některá s hypnoterapii zkušenost s tímto nebo podobným problémem, budu ráda za vaše zkušenosti. Moc díky Terka
Valerie, máte pravdu, krev mi nikdo nebral. Šla jsem na psychiatrii, protože po týdnu nespavosti jsem byla doslova na prášky a nenapadlo mne nic bližšího. Ale máte pravdu, že nikdo neřeší příčinu, spíš dusledky a ani to ne :( vyzkouším. Dekuji
Kamarádka zrovna hypnoterapií prošla (úspěšně), chodila někam k nám. Jiřího z Poděbrad, zkusím zjistit kontakt. Antidepresiva kvůli kojení odmítla, takže to řešili nějak "spánkovou restikcí" - směla spát jen vymezený počet hodin denně + psychoterapie.
Tak prý http://spankovaporadna.cz/
@terezka_1666 velké potíže se spánkem se po porodu někdy objevují, setkávám se s tím pravidelně...
vyčerpání, přepjatý nervový systém (porod, péče o miminko), přerušovaný spánek, hormonální výkyvy a někdy celkově potíž s regenerací po porodu (kdy se musí stabilizovat zase hladina hormonů a doplnit krev atd. a to za poměrně náročných podmínek v šestineděli a po něm)
setkala jsem se i s několika případy kdy nepomohla ani poměrně silná kombinace psychofarmak (antidepresiva, léky na spaní) nebo vyšetření ve spánkové laboratoři...
každá nespavost má své příčiny a někdy je nelze ani silou potlačit
hodně se osvědčil celostní přístup - opravdu nic nepřehlížet a podívat se na celkovou situaci, včetně toho jak se cítíte v rodičovské roli atd... jak moc jste "ve střehu" kvůli miminku (může to být i podvědomé), jak moc si dovolíte úplně "vypnout"... a s tím jak potíže trvají také jak moc na sebe tlačíte ohledně spánku....případně se zvětšující se fyzickou únavou nakolik se tam objevují pocity bezmoci, zoufalství, osamělosti, vzteku, netrpělivosti atd...
metod ke zvládnutí těchto stavů je vícero, nejlepší bývá jejich kombinace na míru
Neni to u vas komplikovanejsi? Prekvapilo me, ze prvni, kde jste byla, byla psychiatrie. Vetsinou je to az nekolikaty rok. U obvodacky jste byla na krvi? Muze to byt i nerovnovaha zivin. Co okolni vlivy...