Nepříjemné pocity/bolest v podbřišku jako před menstruací

netopyrecka
10. zář 2016

Ahoj holky, bude to trošku delší...
měsíc už mám bolesti, spíše takové ty dost nepříjemné pocity v podbřisku a na močáku (občas i v pochvě), jako když to mám dostat, někdy silnější, někdy slabší, určitě to většina z vás zná, nejde to ani uplně nazvat bolestí podbřišku, a doktorovi ani pořádně popsat, protože za normálních okolností je to způsobeno hormony. Chce se mi často na malou, i v noci se vzbudím, jako by mě tam něco tlačilo. Dalo by se to přirovnat i k pocitům v těhotenství. Začalo mi to po posledním sexu s manželem (který ovšem v tu dobu už měsíc bydlel u jiné, rozvádí se se mnou.. ☹ ) no ale píšu to jen z toho důvodu, jestli náhodou on nemůže být ten původce toho, že něco chyt od ní, a já teď od něj.. ale jak píšu, ty potíže začaly hned den na to. Ale močení mě nepálí, ani nemám výtok. Včera sem byla na gyndě, nic sem se od doktorky nedozvěděla, moč prý v pořadku (no strčily tam jen ňákej papírek) a pak me jen prohmatala a napsala tablety a globule na zavádění Macmiror (což sou léky na infekce pohlavního ústrojí, jak jsem zjistila až pak doma). Máte s podobnými problémy některá z vás zkušennost? Může se jednat o něco vážnějšího, např. pohlavní chorobu? Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem také od té doby často hodně uvavená, a citím klouby i celkově mi je jako na chřipku. Celý měsíc sem si fakt myslela, že sem těhotná, vše by sedělo, dokud test nic (dříve ani později) neprokázal a pak sem dostala menstruaci. Také mě napadlo, zda by to náhodou nemohlo být způsobeno stresem, ale sama nemám moc v oblibě jak doktoři vše na stres shazují (ale pro upřesnění, manžel se se mnou rozešel na začátku července, byla sem z toho dost v pr... , ale celý měsíc sem neměla ani vůbec žádné příznaky příchozí menstruace, až tedy pak když mi skončila (začátkem srpna) a já měla s manželem sex (myslela sem si v tu dobu, že zrovna dříve ovuluju, no ale už to nepřešlo). Předem děkuji za vaše rady a zkušennosti.

frufrunka
10. zář 2016

Řešila jsem něco podobného. Byla jsem proklepnutá ze všech stran - gynekologie, urologie, kožní (pohlavní choroby). Všude všechno v pořádku, nikde nic nenašli. Takže jak píšeš - bylo to svedeno na psychiku (taky jsem řešila rozpad vztahu). Pomohla mi (ale nevím, jestli to nebylo ve stylu - věř a víra tvá tě uzdraví) intenzivní kúra z brusinek. Sice se to občas vracelo, ale nasazovala jsem brusinky a vždycky to pomohlo. No a teď s něčím podobným bojuju zase. Zatím čekám na výsledky ureoplazmata a mykoplazmata (ale to prý nebude ono, protože to se projevuje zánětem, který já nemám). No a když tohle bude negativní, tak dostanu hormony - progesteron, kterých mám prý málo (je pravda, že mimo bolestí a močáku se mi zkrátil cyklus - na 20 dní). Tak uvidím... Každopádně tvoje příznaky jsou podobné těm mým, taky jsem hrozně unavná, cítím se chřipkově, bolí mě kolena. Ale co jsem vyčetla, tak to můžou být příznaky právě těch ureoplazmat a mykoplazmat, ale i nedostatku progesteronu... A hlavně - opravdu věřím tomu, že to může být i psychika... A teď babo raď, co?

tery_s
10. zář 2016

@netopyrecka tvůj příběh je plný rozporu, sex s manželem v rozvodovém procesu, který má již nějakou dobu sex s jinou... Nechraneny nejen před chorobami, ale tedy i před otehotnenim když jsi čekala na MS a dělala test. Celé je to dost nešťastné, ale to bych nehodnotila. Gynekolog by měl ideálně udělat vyter, ne nasadit na slepo atb nebo globule. Vážná pohlavní choroba by se ukázala později, vedlejší příznaky mohou být známkou zánětu v těle, oslabené imunity, stres atd. Dost mi to sedí na ten mocak, ale to nemusí být poznat papirkem .

lv
10. zář 2016

sex na rozlučku? bych mu ho lopatou irazila, bydlet u milky a toto zkoušet.
Neuraž se, mě to připomíná mě u první lásky, že vlastně toužíš být buď v tom, nebo nakažená = překazit mu nový vztah.
Macmiror se dává i na mykozy, ta od partnera být může, avšak nemusí, mě stačí oslabení a vše se mi vrazí tam. Před mensesem mě to taky pobolívá takto, jak popisuješ..