Ahoj, vím že je to blbe ale je mi 13 let a mojí první menstruaci jsem dostala 23.5 minulý rok a ještě se mi to nikdy nestalo ale uš mám 28 den menstruačního cyklu a ještě sem nedostala MS .
A strašně se bojím že se mnou něco je. 😭😭😭😭😭😭😭
@levandule_k děkuji, jsem v klidu jen sem se lekla 😃
@lemurak1234 to je normální tělo se potřebuje srovnat pokud nemate nějaké velké bolesti tak úplně v klidu
Ano.Prvni dva roky může být menstruace nepravidelná.Pokud máš nějaké pochybnosti,tak zajděte s mamikou na gynekologii.
@levandule_k Tak doufejme, že 13 leté dítě nemělo pohlavní styk. Může se to přece až od 15 let. Navíc v tomto případě se spíše slečna opravdu ptala jen na problémy s menstruací a nijak nenaznačovala možnost těhotenství, takže tohle bych dítěti nepsala, za mě dost nevhodné.👎
@rosalindamelinda To, že je zákonem povolený sexuální styk od 15 neznamená, že každý dodržuje zákonnou hranici, ať z důvodu, že chce žít sexuálně dříve, nebo došlo k znásilnění. Na základce v ročníku byly holky, které začaly sexuálně žít před 15 rokem.
Učím se nepěstovat domněnky a neptala jsem se jí, jestli sexuálně žije, zpovídat se mi nemusí. Nicméně mi přišlo vhodné ji na možné těhotenství upozornit. Napsala jsem, co by měla dělat věcně, bez moralizování. Biologii by znát měla.
Je to naprosto normální, že cyklus je v tomhle věku nepravidelný. 28. den není žádné zpoždění, ale normální délka cyklu. Pokud jsi neměla nechráněný pohlavní styk, tak se hoď do klidu. Jestli jsi měla nechráněný pohlavní styk, tak si udělej těhotenský test.
Nos sebou náhradní kalhotky a vložku, kdyby to přišlo nečekaně.