Neměla jsem žádnou dětskou nemoc, jsem před porodem

zlatik1
28. pro 2015

Ahoj neměla jsem žádnou dětskou nemoc a teď těsně před porodem jdeme s malým na 18 měsíční prohlídku a povinným očkováním proti neštovicím, zarděnkám atd.. chci se vás tady zeptat zda jste některá prodělala tyto nemoci pak s dětmi těsně po porodu nebo jak jste to řešily? Nevím jakou bude mít malý reakci a jestli bude nemocný, ale vychází to tak měsíc do porodu.. ale nikdy nevíte dne ani hodiny a můžu jet do porodnice hned.

pabka
28. pro 2015

Řeším to samé s nestovicemi, neměla jsem je, kolem mě jsou uz dvě nakažené děti a mám 3, 5 letou dceru, která je taky neměla. Podle dr jsou nestovice kolem porodu fakt průšvih. Mám z toho strach. Můj plán - zítra jdu na testy, zda jsem je opravdu neměla, třeba v dětství, ze by si máma nepamatovala nebo proběhly skrytě, dál pak v půlce ledna stahuju malou ze školky a omezíme styk s dětmi. No a pak se zbývá uz jen modlit....

ojo
28. pro 2015

@zlatik1 povinné očkování proti neštovicím? to je nějaká hloupost....očkovat proti neštovicím mě nepřijde jako dobrý nápad, budu raději, když si je děti odbydou a povinné očko jsem nechala jen ty 3 nemoci, zarděnky, příušnice a spalničky, kluci měli myslím jen den, dva teploty...nic víc....také jsem neštovice neměla ani jiné dětské nemoci, kluci se byli "nakazit" už několikrát a ani jeden je zatím neměl...

nicméně, pořád můžeš očkování odložit až po porodu, resp. po šestinedělí, ne? 😉

barulina
28. pro 2015

Nestovice nejsou v povinbem ockovani. A ockovani teda kdyz mate strach bych odlozila, dite do sebe dostane oslabene nemoci a muze byt i prenasrcem pidle nekterych.

zlatik1
autor
29. pro 2015

to je pravda s tím odložením.. už ho odkládáme 2 měsíce kvůli rýmě a kašli tak asi odložíme tak na 2 roky ... to se nic nestane,, jen nevím co na to naše mudr.. kdyby něco tak změníme i mudr.

barulina
29. pro 2015

Ja dala prvni mmr az po 2. Roce. Neni stanovena horni hranice

hojda
29. pro 2015

Já je chytla u dětské lékařky právě s malý na prohlídce, on je pak dostal ode mne, zrovna jsem se přemýšlela o druhém těhu a že se nechám naočkovat, tak už to pak nebylo třeba. Jinak můj brácha se nechal v dospělosti naočkovat, protože je jako dítě taky neměla za hned z rok je chytnul od dětí. Účinnost je dost nízká.

pabka
29. pro 2015

očkování zejména zlepší a zjednodušší průběh nemoci. V mém okolí 90% naockovanych je nakonec stejně mělo. A těch 10% třeba ještě mít bude 🙂 takze to není řešení pro těhotenství...
vakcínu bych taky odložila a k mudr s dítětem radši nesla, my jsme teď obklíčení nemocnými s nestovicemi a skoro všichni máme stejnou dr., takže kdybychom se tam potkali, šance je bohuzel velká...

zlatik1
autor
29. pro 2015

já určitě očkovat chci,jen jsme z malého města s jedním pediatrem takže něco jako ty pabka 🙂 , já se zeptám mudr přímo až na prohlídce a uvidíme ...očkovat ho asi teď nenechám. Počkáme. Budu 35 tt a tak to vydržíme.

lu777
29. pro 2015

@zlatik1 taky bych odložila... podle mě může dr. jen hubovat, ale nic nezmůže...

a očkování proti neštovicím okolo mě kdo měl, tak to většinou ty děti stejně chytily.... některé ani neměly lehčí průběh... takže tohle očkování považuju opravdu za byznys 😉

pabka
30. pro 2015

Tak jsem volala na vysledky testu protilatek na nestovice - bohuzel protilatky opravdu nemam, takze dr. ze Zdravotniho ustavu doporucuje starsi dceru stahnout ze skolky, vyvarovat se mist, kde jsou deti, nechodit do mist kde je hodne lidi atd.
Takže doporučuji i na tu prohlídku poslat radsi tatínka...

zlatik1
autor
8. led 2016

včera jsem byla na gyndě a ptala se na to dr. Ten řekl, že by naočkoval, ale pak nikam moc nechodit s malým, aby moc toho nechytil.. a já pokud bych onemocněla tak se nesmí kojit.

pabka
8. led 2016

@zlatik1 no v případě, ze matka chytí nestovice týden před a nebo týden po porodu, až 40% miminek na následky onemocnění umírá. Řekli mi to v tom Zdravotním ústavu a četla jsem to i na netu, když zadas nestovice v těhotenství. Tak opravdu opatrně. Držím palce vám i nám 🙂 určitě to bude ok, ale trochu dávat bacha není od věci.