Nemám stále čich (covid)😢

flowerstone
29. pro 2023

Ahoj, trpím občas úzkostmi takže ztráta čichu mi ted vůbec nepomáhá .. byli jsme na Vánoce nemocný a asi od 25.12 jsem zaregistrovala ze nic necitim☹ dnes je to 3-4 den a jsem zoufalá.. uz rymu nějak moc nemam.. dnes jsem zjistila, ze když si čuchnu ke kávě tak ji cítím trosku aspoň.. i můj jeden parfem ale pak uběhne třeba 20 min a zas nic . A takhle se to opakuje ... mám strach ze o cuch přijdu. Chuť mám da se říct normální ☹
Covid jsem prodelala i v lednu a taky jsem ztratila čuch ale tam si vůbec nepamatuju za jak dloiuho jsme ho získala zpět, proste jsem si toho najednou vsimla ☹ resila jsem v ty době jiný věci ...

sorboni30
29. pro 2023

@flowerstone ahoj, měla jsem před měsícem kovid a čich se mi vrátil až teprve včera takže vydrz. No někomu se vrátí až po dvou měsících

palja
29. pro 2023

@flowerstone já jsem po prvním covidu neměla čich a chuť půl roku 🤦‍♀️ mamka to měla stejně. Teď jsem měla covid po čtvrté a čich se mi vrátil po 3 týdnech.

amazienka
29. pro 2023

Po prvním kovidu mi to trvalo přes rok, než jsem začla jakžtakž něco cítit. A furt to není jako dřív.

flowerstone
autor
29. pro 2023

@sorboni30 a během toho měsíce si nic necitila a najednou to přišlo? Nebo ?

flowerstone
autor
29. pro 2023

@palja nestras.. to si nedovedu představit.. chuť naštěstí jako mám.. a necitila si celou tu dobj vůbec nic nebo? To přišlo postupne, nebo úplně náhle si zacala citit ?

palja
29. pro 2023

@flowerstone právě že jsem necítila vůbec nic a všechno jídlo ochutnali stejně - nijak. A jak je napsáno v komentáři výše, čich se mi sice vrátil, ale už to není jako dřív.

lilian2111
29. pro 2023

Měli jsme covid v tý první vlně a čich mám tak na 50%. 😏 myslím že nikdy už nebude jako dřív 🫣

orangutan123
29. pro 2023

@flowerstone při prvním covidu sem necítila skoro dalšího půl roku nebo jen určité věci

hanicka_k
29. pro 2023

Je to teprve pár dní 😉 Mně po prvním covidu zmizel čich na 2 měsíce, pak se postupně částečně vrátil, ale už to nebylo jako dřív. Cítím jen silné pachy, musím si čichat přímo ke zdroji. Některé vůně necítím, jindy mi přijde, že pořád cítím nějaký smrad 🙈 Před pár týdny druhý covid, opět jsem byla bez čichu. Bála jsem se, že přijdu o čich úplně, ale vrátil se aspoň do té pocovidové podoby. Štve mě to, ale aspoň že tak.

daasqua
29. pro 2023

Já neměla teď na podzim čich asi necelý týden, chuť beze změny. Manžel neměl ani chuť (asi 4 dny) a čich neměl v pořádku asi 2,5 týdne.

flowerstone
autor
29. pro 2023

@daasqua a vrátil se ti z niceho nic nebo si citila hned od začátku aspoň něco? Trochu mě uklidnuje ze cítím taky normálně chuť aspoň doufám ze je to normlani 🤣.. a ze někteří neměli obojí ..

vladenkamaminka
29. pro 2023

Mám 2 roky po a dodnes mám s čichem problémy 🙈ale tos asi nechtěla slyšet

flowerstone
autor
29. pro 2023

@vladenkamaminka nechtěla no 🤣 a jaký konkrétně problémy? Mne trochz utesuje ze dnes je to teprve 3-4 den a když si pricuchnu ke kávě, octu, kakau, bylinkam tak je aspoň nějak cítím ☹

vladenkamaminka
29. pro 2023

@flowerstone já několik měsíců necítila skoro nic… postupně se to vracelo, ale dodnes mám problém se smradem.. mám staryho pejska a občas udělá na lino hovinko a mě to voní jako když někdo péče kuře 😂😂 smrad z podpaží je jak fialky.. když máme návštěvu, sprejuju cely byt, protože nepoznám, jestli doma něco nesmrdí, já se koupu neustále 😂😂😂

hojda
29. pro 2023

@vladenkamaminka idealni do prazske MHD😂

kolunka
29. pro 2023

Při prvním covidu jsem neměla čich téměř měsíc a jsem také úzkostnější ( více než deset let zpět i dočasně PP) ...a naprosto vás chápu, že vám to psychicky stav zhoršuje..je to neco , co člověk nezná, zkresluje mi to úsudek o situaci okolo..necítila jsem pokakaneho synka, pripalujici se jidlo apod.. držím pěsti, ať je líp 🙂

lenkalubina
29. pro 2023

Nechci vás strašit,ale při prvním kovidu jsem přišla o čich i chuť a po dvou letech jsem začala cítit maximálně na 60% následky mám pořád 🤷‍♀️ani dr neví co s tím

flowerstone
autor
29. pro 2023

@kolunka přesně tak ☹ a mohu se zeptat vrátil se vám v pořádku? A postupne nebo z niceho nic jste citila už ?

sorboni30
29. pro 2023

@flowerstone vůbec nic jsem necítila ani chuť jsem neměla.. přišlo to pomalu postupně. Jako vařit když nemá člověk chuť..to je masakr pro tři děti a partnera 🙈

mischel117
29. pro 2023

První covid v roce 2021, brutální průběh. Ztráta cichu a chuti. A pořád to mám otupělé.

denski24
29. pro 2023

@flowerstone já měla covid v prosinci 2021 a čich nemám doteď v pořádku.. cítím jen hodně intenzivní vůně,smrady..ale ne prostě tak jak dřív.. třeba cibule ta mi smrdi uplne jinak a vlastní pot zas cítím jak dřív cibuli.. takže je to takový pořád popletený

sigyn
29. pro 2023

Já onemocněla před rokem a trvalo min. měsíc než se mi čich alsp trochu vrátil. Půl roku než se vrátil do původního stavu...

kleio
29. pro 2023

Pokud chceš slyšet i něco pozitivnějšího - ztratila jsem při covidu čich úplně, trvalo to pár dní, postupně jsem začínala zase slabě cítit, tak po čtyřech dnech. Čich se mi po týdnu vrátil normálně, vše je jako dřív. Tak ať to máš stejně 🙂

aedoss
29. pro 2023

Držím palce. Covid prosinec 2020, čich stále pokulhává. Vylepšil se v těhotenství na běžný stav a porodem odešel do zase pryč. Je to otrava, ale žít se s tím dá. Chuť mám normálně.

flowerstone
autor
29. pro 2023

@kleio děkuji aspoň něco pozitivního.. mám to taky přesně tak 3-4 den a dnes cítím par věci když si k nim ale čuchnu.. a není to tak intenzivní ale aspoň něco cítím ☹ kez by to bylo jak u vás ... dobry začátek pro úplný cich

marianarem
29. pro 2023

@flowerstone Ja som pri covide stratila cuch len minimalne a velmi specificky, tykalo sa to len skorice a asi aj nejakych podobne vonajucich veci. To som takmer vobec necitila, ostatne ano. Ostalo to tak cca pol roka, potom som od syna chytila crevnu virozu. Pri nej mi cuch zase akosi zosilnel a uz som citila aj tu skoricu 🙂 A uz to tak zostalo. Je to taka kuriozita, ktovie, ako to v tom tele vlastne funguje.

kolunka
30. pro 2023

@flowerstone Vrátil se mi na stopro ale při každé větší rýmě jsem nachylnejsi k otupení čichu znovu :(

evilin
30. pro 2023

Po covidu jsem ztratila čich i chuť skoro na 1 rok. 🥺 Byla to hrůza, hlavně ta ztráta chuti. Do teď mi už některé věci voní jinak. Asi už to není úplně jako dřív, to už po asi 3 letech nedokážu přesně posoudit. Např. vajíčka nemůžu jíst vůbec. Smrdí mi hnilobou. Ale naštěstí se chuť vrátila.

87pavlina
30. pro 2023

Já dostala covid asi před rokem, dodnes pořád necítím jako před covidem. No a teď jsme asi měli covid zase a mám pocit, že jsem zase na začátku a bude chvíli trvat, než se mi čich vrátí. Ale myslím, že už to nikdy nebude takový jako dřív. Jednou jsem slyšela, že by se čich po covidu měl trénovat - čichat k hodně silným pachům - třeba fixy atd., ale nemám to vyzkoušené.

victress
30. pro 2023

@aedoss tak to bude chtít do co nejvíc dětí, abys byla co nejdýl těhotná😀😉