Prosím o radu. Na konci července jsem byla na druhé dávce. Od té doby mám menzes. Někdy slabší, pak silnější. Trvá to už celý srpen a záři s mírnými přestávkami.
Doktor řekl počkat do řijna. Prý by to mělo ustat. Nejsem prý jediná. Na kontrole jsem byla v červnu a vše ok.
Měla jste to některá? Beru ascorutin, piju citron. Nic nepomáhá.
@nikoulinka 3 měsíce...no to je mazec. Lituji dne, kdy jsem se nechala naočkovat. 😢
A pak mi nekdo rekne ze ocko je bezpecne..je v tom svinstvo o tom zadna..
@mavakuba Kamoska to taky měla 😔 nakonec to přešlo, ale cyklus ma strasne rozhazeny od te doby 😐
A to porad všude slysim, jak je to bezpečné i pro těhotné a ze by se mely očkovat 🤦🏼♀️
A jak vis ze je to po ockovani?☘️ Ja mela v den ockovani take sve dny … a vse probehlo uplne normalne ☘️
@anpineapple
@marketka_m
ja bych jenom chtela podotknout, ze jsem jeste neslysela, ze by vakcina byla stoprocentne bezpecna. Zadna. Jde vzdycky o to, co se clovek rozhodne risknout. Jestli prodelani nemoci (ktera treba v pripade covidu taky nema uplne dobre zmapovany dlouhodoby ucinky) a nebo tu vakcinu, ktera ma v zaloze vlastni cukratka, ale muze me ochranit pred dost neprijemnym prubehem nemoci (vsichni moji kamaradi, kteri prodelali covid, maji naprosto jasno v tom jestli se by se nechali naockovat nebo ne - spoiler: vsichni se nechali)
toz tak.
Já neporadím , ale toto je fakt hnus jak to má vliv na ženský cyklus , jak můžou ti zasraní idioti říct že je to bezpečné pro kojící a těhotné a fakt ještě větší hlupačky které si to v těhu nebo při kojení nechají vpravit do těla 🤦 tohle prostě nepochopím , vám přeji aby se to brzo ustálilo protože to musí být mazec 🙈 toť jen moje povzdechnutí 😁 musela jsem 😅
@agneska7 kovida jsem prodělala jako těhotná a jako zlatý očkování při kojení. Už jen ten stres, jestli ta potvora něco neudělá miminku. Být v práci těhotná (zdravotník), nechám se naočkovat, jak jen to bylo možné. Byla jsem doma, tak jsem to neřešila, vakcín v té době nebyl dostatek ani pro ty nejpotřebnější. Očkování je pořád řádově bezpečnější než kovid.
@mavakuba A bereš železo, aby tělo netrpělo? Jen mě to napadlo. Jinak přeju, ať se to brzo spraví 🍀🍀🍀
A to je jeden z důvodů, proč jsem se nenechala očkovat. Člověk neví, co ta vakcína s ním udělá. Proti očkování jinak nejsem, ale vůči očkování na Covid mám své výhrady. Máme i v rodině zdravotníka a ten se očkovat nenechá a kdyby to prej nařídili povinně, tak ze zdravotnictví odejde. @mavakuba snad se to brzo zlepší. Držím pěsti. @tynka9 Taky jsem Covid prodělala v těhu a zvládla to dobře i malá. NIKDY! bych se nenechala očkovat při kojení a ni v těhotenství žádnou vakcínou! Člověk nesmí pít zelený ani černý čaj, užívat kapky do nosu apod.ale vakcínu přesto doporučují? Tady nejde o zdraví, ale o byznys. Že se někdo nechá naočkovat nebo i děti - jeho věc. Co mi však vadí, jak se očkování pomalu stává povinné!!
@mourovatakocka ne, neberu. jen ten ascorutin
@mavakuba sousedka má stejný problém, menstruace už 4. měsíc, je z toho na prášky... Doktorka ji řekla, že se to ustálí, ale prý neví kdy. Že jsou případy, kdy to trvalo i déle. Všechno po očkování. Nafasovala železo, doporučení na pití hodně tekutin a čekat.
@zuzineckah no tak to díky. to je šilené. jdu pro železo
@mavakuba klid, ono to je zcela jistě hodně individuální 👍 vůbec to nemusí být tvůj případ, ale věřím, že je to na palici.
Není se čemu divit. Nebyla jsem ohledně očkování rozhodnutá, ale když vidím, jak zamávalo s mými přáteli a známými, tak mám jasno a nikdo mě k tomu nepřinutí.
Já jsem Teda očkovaná už od ledna a žádný problém nemám.
@agneska7 jsem v 7 měsíci, plně očkovaná a nepřipadám si jako hlupačka. Doktor mi to sám doporučil, ale řekl že rozhodnutí je na mě. Termín mám na podzim a když vidím jak čísla opět stoupají a nikdo vám nezaručí, že to nechytnete. Radši jsem se nechala naočkovat než ohrozit miminko které při těžkém průběhu může i umřít!!!
@linducha90 Doktor doporučil? To by měl vrátit diplom! Je vidět kam naše zdravotnictví míří a je mi z toho blivno. Chytnout covida můžete i jako očkovaná ačkoliv průběh může být i mírný. Pravda. To za prvé. Za druhé nejsou žádné studie jaké bude či nebude mít plod/miminko následky do budoucna. Vše ukáže čas. Vaše věc, vaše rozhodnutí. Vy si pak můžete zpětně vyčítat pokud miminko bude mít problémy (což samozřejmě nikomu nepřeji). To vám nepíši, aby jste se naštvala či urazila. Myslím to v dobrém. Je mi líto těch nenarozených miminek jak jejich matky do sebe rvou vakcínu hlava nehlava, aby ochránily sebe i maličké, ale už nedomýšlí důsledky vedlejších účinků.
@miki19 mě fakt neurazíte, 2 měsíce jsem hledala informace všude možně, v každé zemi se normálně těhotné a kojící očkují, jen tady v Česku jsou lidi stále za opicemi a všeho se bojí. Nejdřív si zkuste najít nějaké info a pak se navazejte do lidí kteří se rozhodli očkovat.
Sestrenice po ockovani take spini, uz v kuse cca 2 mesice. Cyklus komplet rozhozeny. Ja jsem si nechala vysetrit protilatky, a to by mel podle me udelat kazdy, kdo nad ockovanim uvazuje. V pripade vlastnich protilatek je pak nesmysl cpat do tela jeste protilatky umele. Muze to mit velmi vyrazny dopad na imunitu cloveka. Samozrejme rozhodnoti je na kazdem, rizika jsou spojena jak s nemoci, tak s ockovanim.
@miki19 Taky jsem ockovana v tehotenstvi, dostala jsem doporuceni a nasla spoustu informaci mimo CR weby. Nevim co z tech peti slozek covid vakciny ma zpusobit miminku, ke kteremu se nic z te vakciny nedostane ale ty to asi vis, kdyz to pises tak jiste 😉 A hlupackou se rozhodne necitim.
Na rozdil od covidu v tehotenstvi, kdy je uz studii dokazano, ze zpusobuje neurodegenerativni nasledky na nenarozenych plodech, zejmena prvni a castecne druhy trimestr, kdy se vyviji zrak a uz i v CR je nekolik miminek postcovidovych matek s poskozenym zrakem. V lepsim pripade vidi na jedno ocicko, v tom horsim jsou ty deti slepe. A jejich matky svoje pribehy zverejnuji a prosi o pomoc, kterou dostavaji zatim jen v zahranici, protoze v CR je zlo jen vakcina a covid je v pohode.
@mavakuba já očkovaná sice nejsem. Ale mám ve svém blízkém okolí dvě holky, co mají stejný problém jak ty. Po druhé davce (Pfizer) nekončící MS. Obě už tři měsíce. Výjimečně den, dva bez. A stejně jak ty. Někdy slabší, někdy silnější. Obě konzultovali u gynekologa. Obě dostaly stejnou odpověď - je třeba počkat, ustálí se to. Jsou už z toho nešťastné. A osobně se jim nedivím. Hodně štěstí!