Ahoj holky, prosím nemáte někdo zkušenost s nehty na rukou, které se oddělují od nehtového lůžka? Včera jsem si sundala asi po měsící gel-lak z nehtů (dělám si je sama) a byla jsem zděšená. ☹ Ta bílá část nehtu, která je normálně na části nehtu, co přerůstá prst, tak to já mám asi do poloviny nehtu, někde i do 2/3. Přitom nehty nebolí, nesvědí. Plíseň to není, nehty nejsou nijak zabarvené, jsou jen prostě bílé. Pod nehty se vytvořila dutinka, nic tam není. Nechápu to, jsem z toho docela vyřízená. Kdyby to byl třeba jen jeden nehet, tak budiž, ale všechny... ☹ Jinak jsem se dočetla, že to se to jmenuje onycholýza a může to být způsobené např. nedostatkem železa. Je pravda, že jsem hodně dlouho kojila syna. Nechtěl se odstavit a tak jsem kojila do jeho 2,5 roku. Prosím máte některá zkušenost? Předem moc děkuji za Vaše odpovědi.
@lida9 moc děkuji za odpověď. No jsem z toho fakt na palici. Vždycky jsem měla takový pěkný nehty. Nejhorší je, že je to na rukách a to se prostě jen tak neschová. ☹ Bojím se, aby mi neslezly nehty. Ten gel lak jsem si dávala cca rok a vše v pohodě a teď se to objevilo. No každopádně teď na gel-lak kašlu a uvidíme no. Modlim se, aby to odrostlo.
@yasminna Ahoj, osobní zkušenost nemám, ale zkusila jsem zagooglit a těch příčin může být mnoho, od plísně (infekce) až po delší vystavení nehtů silným chemikáliím - konkrétně jsou jmenované třeba nekvalitní gelovky! Většinou byly opravdu uváděny jako důvody ty chemikálie, takže myslím, že kojením to nebude (já jsem kojila do 2 let a nehty OK, a to jsem kvůli permanentnímu nevyspání neměla ani nijak ukázkovou stravu). Takže já bych ti radila určitě jít k doktorovi. A pak tedy zrevidovat to co si dáváš na nehty.
@guinea já právě taky googlila. A může to být nedostatkem železa právě, což s kojením souvisí. Já s tím měla problémy ještě před těhotenstvím, pak i v těhotenství a po. Brala jsem dlouhodobě železo. Pak už jsem ho nebrala po domluvě s obvodní lékařkou. Ale asi zajdu na krev, pravděpodobně jsem zase chudokrevná. I když těch důvodů může být víc. Budu muset zajít k lékaři. Jen mě zajímalo, jestli nemá někdo zkušenost. 🙂
Máš plesnivé nehty, na tohle užívat pastu s fluoridy, koloidní stříbro asi hodně mědi. Proplachovat jódem. Když si nedáš bacha tak ty nehty budeš mít odklapovací jako haubny od aut.
A ještě to pak začne smrdět
kdyz jsem mela shellac zpevnujici, tak me na to nehtarka upozornovala... nechat nehty odpocivat a volne odrust, pripadne na kozni, aby se ti pod nehty v tom volnem prostoru jeste neco nerozjelo