Negativní test po covidu. Za jak dlouho?

any90
21. pro 2021

Ahoj, jen taková otázka ,zkoušela jste si nějaká dělat antigenní test po prokázaném covidu? Jak dlouho byl pozitivní? Přítel má od čtvrtka pozitivní PCR test, první den horečky, pak bolest hlavy ale teď už mu víceméně nic není. Já jdu na PCR zítra, dneska si dělal antigen a byl pozitivní snad víc než ten první den, jde mi o to že když já budu negativní tak jestli si spolu vůbec dát štedro večerní večeři. Děkuji za odpovědi 🙂

pampeliska1313
21. pro 2021

Pokud je možnost, osobně bych se manželovi vyhýbala, hodně vetrala, prala atd. U nás třeba není místnost kam by se muž uklidil, takže izolace padá… ale třeba kolegyně měla manžela pozitivního a měli výhodu, že mají dvougeneracni dům, takže manžel šel nahoru a ona mu jen dala před dveře jídlo atd a byli v kontaktu po telefonu, následně musela docházet v obleku, protože se to s nim nějak horsilo a nedošel si ani na záchod.. tehdy to opravdu asi i díky díky izolaci a tomu že hodně vetrala, prala, dezinfikovala nikdo jinej z rodiny nechytl.

any90
autor
21. pro 2021

@pampeliska1313 Přítel je v ložnici a já v obýváku, ale nicméně koupelna, záchod společnej, po každé jeho toaletě to vystříkám desinfekci. On jak měl 40 tak jsem k němu také musela, chodila jsem s respošem a pokaždé desinfekce rukou, ale i tak těžko říct. Ale přeci jen si říkám ,že na štědrý den bude od testu už 9 dní v karanténě a dřív byla také jen 10 a pak jsem mohla vesele do práce.

mia171717
22. pro 2021

15. 12. Měla dcera pozitivní test. je zalezla ve svém pokoji, koupelnu má jen pro sebe.nosím ji jidlo. Neměla horečky, má jen rýmu. My byli včera na pcr testech a čekáme na výsledky. Řešíme stedry den. Ze by se navecerela sama, ale pak by s respiratorem přišla do obyvaku na předání a rozbaleni dárku. Ze by byla v jednom rohu a my všichni co nejdál od ni. Bude tam s námi i babicka. Všichni jsme ockovani. Zajímají me vaše názory, protože já proste nevím. Moc Dekuji ”

kocila
22. pro 2021

@any90 mam cerstvou zkusenost,syn pozitivni jak antigen,tak PCR,skoro bezpriznakovy prubeh,funel mi denne do obliceje,snazila jsem se dezinfikovat povrchy,vetrat,ale byl se mnou cely den-nic jsem nechytula (jsem ockovana)..co jsem studovala,tak nakazeny je infekci asi 9-10dnu po prvnich priznaku,takze dost dlouho a projevy na dalsi osobe muzou propoknout az 7-10dnu od kontaktu…pokud ma manzel silny prubeh,distancovala bych se i za cenu posunuti Vanoc,ty jako osoba ve spolecne domacnosti spadnes do karanteny a po 5-7dnech pujdes na PCR..
Rozhodne bych nemocneho cloveka a ani dite nedavala do spolecne mistnosti se starymi lidmi,jak tady nekdo psal-dite s respiratorem.👎

betelgeuzz
22. pro 2021

@mia171717 babička s vámi bydlí? pokud ne, tak by k vám vůbec neměla chodit.

My jsme covid nedávno měli, nejdřív dcery, pak já. Ale nenapadlo mě zavírat dítě do pokoje, všechno desinfikovat. Fungovali jsme úplně normálně. Já bych si Vánoce s přítelem udělala normálně, covid necovid.

kupi
22. pro 2021

@mia171717 synovi skončila izolace včera , celou dobu byl normálně s námi, spal se mnou i v posteli, jediné co jsme dělali, bylo častější větrání, jinak nic, nikdo jiný to od něj nastesti nechytil, ale píšeš, že s vámi bude i babička, to už bych se trochu bála

ivetikkk
22. pro 2021

@any90 Zrovna máme doma covid,děti v neděli pozitivní antigen,v úterý potvrzen PCR.Antigeny jsem doma zkoušela a přestaly být pozitivní 7 dní od propuknutí příznaků.Já dneska 5 dní od prvních příznaků a antigen stále pozitivní.

mia171717
22. pro 2021

@betelgeuzz @kupi ve stejném RD, ale ve svém bytě. Teď k nám nechodí, jidlo ji nosime. I když my žádné příznaky nemáme, tak k nám radši nechodí. Dcera bude na stedry den 10. Den od příznaků a 11. Den od nákazy. Driv byla karantena jen 10 dni a pak se šlo normálně mezi lidi. Takhle nám to řekla i doktorka, ze test by sice měla pořad pozitivní, ale už by nikoho neměla nakazit, teď zase je karantena 14 dni,tak proste tapu.

any90
autor
22. pro 2021

@ivetikkk Děkuji moc za odpověď, a když už byl antigen negativní byl ještě i nějaký příznak? On 16.12 PCR pozitivní a vlastně i první příznak, a 21.12 furt pozitivní antigen, tak fakt to bylo třeba ještě brzo.

ivetikkk
22. pro 2021

@any90 Mají pořád trošku rýmu a kašel,ale opravdu jen minimálně

martulka88
22. pro 2021

@mia171717 V žádném případě neohrožujte babičku 😉 Já mám zkušenost takovou - jen mne bolelo v krku, měla jsem před plánovaným CS a tak mi doktor řekl, ať přijedu na CRP, zda to není zánět. CRP v pořádku a udělal random antigen a samozřejmě covid+. Nechtěl tomu věřit a i dle PCR +. Každopádně jsem byla předtím na noc u rodičů a ty to odemne chytili a taťka málem zemřel. Takže bych si sakra rozmyslela, jestli babičku vystavit riziku, či nikoliv.

kupi
22. pro 2021

@mia171717 karanténa 10 dní byla před deltou, počkejte na výsledky vašich testů a uvidíte