Něco na nervy. Nevíte o něčem?

lidija1234
12. lis 2023

Nevíte o něčem na zklidnění? Jsem v poslední době hrozně nervní. Prostě cítím uvnitř takovou zlobí a vztek.....mám dvouletaka který má taky svoje a tím že jsem hrozně vzteklá tak na něj hrozně jednoduše bouchnu a pak mě je to líto ale prostě to nedokážu ovládat.

cicinka0108
12. lis 2023

@lidija1234 zkus se poptat v lékárně po něčem bez predpisu, já měla loni takové stavy, že jsem se jakoby vnitřně klepala, měla jsem toho hodně v práci tak jsem šla do lékárny, kde jsem jim to popsala a něco mi dali, jen si bohužel nepamatuji ten nazev. Ať je brzo lepe

hankapiiisek
12. lis 2023

@lidija1234 Zkus nějaké přírodní doplňky na uklidnění.

hankapiiisek
12. lis 2023

Můžu ti darovat tyto
Koupila sem, ale nakonec nevyužiju. Jsou nové

marselina
12. lis 2023

@lidija1234 cbd z dm jsou super

lidija1234
autor
12. lis 2023

@hankapiiisek a pomáhá to ?

lidija1234
autor
12. lis 2023

Jinak děkuji všem za rady zkusím se poptat v té lékárně

hankapiiisek
12. lis 2023

@lidija1234 To je individuální a každému může pomoct něco jiného
https://www.drmax.cz/dr-max-goodbye-stress-30-k...

lenkalubina
12. lis 2023

Meduňkový čaj na noc..když se dobře vyspíte,tak i nervy budou v pohodě 😉 pokud teda prcek dobře spí 🤣

klokanka31
12. lis 2023

@lidija1234 Čokoládu 😉

miryp
12. lis 2023

Žádné bylinky ani tablety ti nepomůžou samy o sobě, musíš na sobě a svých emocích začít pracovat. Můžeš zkusit začít tím, že zaúkoluješ partnera, aby se denně věnoval v určitý čas prckovi a ty ten čas trávila sama - procházka kolem řeky, cvičení, meditace, atd. Můžeš si také psát deník, kde se z toho vypíšeš a současně je vhodné každý večer najít 10 věcí, za které jsi v tom dni vděčná a ty si tam pak také napsat. Pokud by to nestačilo, můžeš naskočit do nějakého alternativně vedeného kurzu zaměřeného na práci s emocemi, sebeláskou, sebehodnotou... A když nepomůže ani to, tak klasický terapeut.

irmamala
12. lis 2023

Víno.

lidija1234
autor
12. lis 2023

No mám doma i 14 denního prcka takže spánek tak půl na půl, nabrala jsem 30kg v těhotenství takže čokoláda taky moc nepomáhá 😄s manželem to úplně nefunguje takže to na tom může mít taky podíl.

reeeza
12. lis 2023

Stres je fyzioligická reakce organismu na nebezpečí ( či nepohodlí atp).
Je to fyziologické připravení organismu na reakci na ohrožení: reajcí je útěk nebo boj. ( Napadne-li nás medvěd, tak si nedáme sklenku vína nebo se nenaložíme do vany. Naopak, budeme buď utíkat nebo bojovat o holý život).

Tělo ve stresové situaci je připravené právě na to: stoupne adrenalin a kortizol, zrychlí se tep, zúží se cévy, aby člověk podal lepší fyzický výkon. Méně se prokrvují končetiny, aby méně krvácel zraní-li se při boji nebo úprku.změní se zornice atp atp.

Čili stres se dá " vybít" jedině fyzickou aktivitou. Tím klesnou hladiny stresových hormonů.

Pak si klidně dej i tu sklenku vína, nebo zapal svíčku, ale tělo nejprve musí cítit že je v bezpečí.

miryp
12. lis 2023

@irmamala zrovna s alkoholem bych byla velmi opatrná. Nespočet alkoholiků začalo pít právě proto, že nezvládalo své emoce a byli frustrovaní.

marselina
12. lis 2023

@lidija1234 tim jsi mela urcite zacit ze mas doma malicke miminko. Z doporuceni zde toho spis vic nemuzes jak muzes.
Drzim pesticky at je brzo lip

martinah92
21. lis 2023

ashwagandha mi pomohla, zmírňuje úzkost, stres. Zlepšuje také spánek

hankapiiisek
22. lis 2023

@martinah92 jo ta je dobrá, ale nesmí ji třeba lidé s migrenou

lidija1234
autor
23. lis 2023

@hankapiiisek proč ne ? Já na migrény docela dost trpím

hankapiiisek
23. lis 2023

@lidija1234 řekl mi to neurolog i v lékárně

martinah92
7. bře 2024

Ashwagandha mi velmi pomohla na nervy a lepší spánek.