Nevíte o něčem na zklidnění? Jsem v poslední době hrozně nervní. Prostě cítím uvnitř takovou zlobí a vztek.....mám dvouletaka který má taky svoje a tím že jsem hrozně vzteklá tak na něj hrozně jednoduše bouchnu a pak mě je to líto ale prostě to nedokážu ovládat.
@lidija1234 Zkus nějaké přírodní doplňky na uklidnění.
@lidija1234 cbd z dm jsou super
@hankapiiisek a pomáhá to ?
Jinak děkuji všem za rady zkusím se poptat v té lékárně
@lidija1234 To je individuální a každému může pomoct něco jiného
https://www.drmax.cz/dr-max-goodbye-stress-30-k...
Meduňkový čaj na noc..když se dobře vyspíte,tak i nervy budou v pohodě 😉 pokud teda prcek dobře spí 🤣
@lidija1234 Čokoládu 😉
Žádné bylinky ani tablety ti nepomůžou samy o sobě, musíš na sobě a svých emocích začít pracovat. Můžeš zkusit začít tím, že zaúkoluješ partnera, aby se denně věnoval v určitý čas prckovi a ty ten čas trávila sama - procházka kolem řeky, cvičení, meditace, atd. Můžeš si také psát deník, kde se z toho vypíšeš a současně je vhodné každý večer najít 10 věcí, za které jsi v tom dni vděčná a ty si tam pak také napsat. Pokud by to nestačilo, můžeš naskočit do nějakého alternativně vedeného kurzu zaměřeného na práci s emocemi, sebeláskou, sebehodnotou... A když nepomůže ani to, tak klasický terapeut.
Víno.
No mám doma i 14 denního prcka takže spánek tak půl na půl, nabrala jsem 30kg v těhotenství takže čokoláda taky moc nepomáhá 😄s manželem to úplně nefunguje takže to na tom může mít taky podíl.
Stres je fyzioligická reakce organismu na nebezpečí ( či nepohodlí atp).
Je to fyziologické připravení organismu na reakci na ohrožení: reajcí je útěk nebo boj. ( Napadne-li nás medvěd, tak si nedáme sklenku vína nebo se nenaložíme do vany. Naopak, budeme buď utíkat nebo bojovat o holý život).
Tělo ve stresové situaci je připravené právě na to: stoupne adrenalin a kortizol, zrychlí se tep, zúží se cévy, aby člověk podal lepší fyzický výkon. Méně se prokrvují končetiny, aby méně krvácel zraní-li se při boji nebo úprku.změní se zornice atp atp.
Čili stres se dá " vybít" jedině fyzickou aktivitou. Tím klesnou hladiny stresových hormonů.
Pak si klidně dej i tu sklenku vína, nebo zapal svíčku, ale tělo nejprve musí cítit že je v bezpečí.
@lidija1234 tim jsi mela urcite zacit ze mas doma malicke miminko. Z doporuceni zde toho spis vic nemuzes jak muzes.
Drzim pesticky at je brzo lip
ashwagandha mi pomohla, zmírňuje úzkost, stres. Zlepšuje také spánek
@martinah92 jo ta je dobrá, ale nesmí ji třeba lidé s migrenou
@hankapiiisek proč ne ? Já na migrény docela dost trpím
@lidija1234 řekl mi to neurolog i v lékárně
Ashwagandha mi velmi pomohla na nervy a lepší spánek.
@lidija1234 zkus se poptat v lékárně po něčem bez predpisu, já měla loni takové stavy, že jsem se jakoby vnitřně klepala, měla jsem toho hodně v práci tak jsem šla do lékárny, kde jsem jim to popsala a něco mi dali, jen si bohužel nepamatuji ten nazev. Ať je brzo lepe