Necítím určitou část těla - znáte to?

p3tulkaa
15. črc 2015

Od porodu necítím malíček a půlku stehna. V porodnici mi bylo řečeno, že to mám z toho, jak jsem dýchala a že to za pár dní přejde. Již jsem byla na neurologii, ale tam my nic nezjistili. Je to už přes 4 měsíce a já to mám stále - když si přes místa přejedu, tak mi v nich brní, jako kdybych si je přeležela, nebo nevím, jak to lépe popsat. Nesetkala jste se s tím některá? Já jsem z toho už zoufalá :(

karlajasmine
15. črc 2015

@p3tulkaa Mela jsi epidural? To muze byt nasledkem epiduralu.. proto ho nechci :(

karlajasmine
15. črc 2015

@p3tulkaa Zkusila bych zase tu neurologii a hlavne rehabilitace..

p3tulkaa
autor
15. črc 2015

@karlajasmine nene epidurál jsem neměla, ale šílené křížové bolesti... :/

karlajasmine
15. črc 2015

@p3tulkaa Tak v tom pripade bych zasla na nejakou ortopedii at te poslou na rehabilitace 🙂 Muzes mit malinko skriply nejaky panevni nerv a nevis o tom.. nebo malinko vyhrezlou plotynku.. at ti udelaji rentgen a/nebo magnetickou rezonanci a poslou te na nejaky rehabilitacni cviceni a treba elektrolecbu.. muzes zkusit i bazen, virivku, saunu..
Moje segra ma skoliozu a obcas ma trosku podobny problemy, ze se ji nekam zachytava nerv u panve..
Tak ti budu drzet palce at ti pomuzou rehabilitace!

p3tulkaa
autor
15. črc 2015

@karlajasmine tak myslíš ortopedii? tak já to zkusím, si nedovedu představit, že bych tohle měla do konce života .... jako nijak mě to neomezuje, ale příjemné to taky není 🙂

karlajasmine
15. črc 2015

@p3tulkaa Jo, zkus tu ortopedii 🙂 brneni a to, ze necitis cast tela, muze byt prave ze skriplyho nervu, tak by ti meli na ortopedii pomoct!!

janakar
16. črc 2015

Já mám podobný problémy, ale u mě je to zcela jistě následek chemoterapie, která poškodila nervy. Necítím zevní část stehna a mám často křeče v chodidlech. prozatím na to beru jen magnosolv a jsem domluvená, že okud by se to horšilo, pošlou mě na neurologii

yellowbanna
16. črc 2015

Jo, to presne mam ja ted. Bolest v zadni casti hyzde a stehna a necitlivost az brneni tamtez. Byla jsem na neurologii a mam pry zrejme vyhrezlou plotynku. Doktor zahlasil, ze bud se to spravi samo nebo operace...coz mi prijde docela dost ode zdi ke zdi reseni. Tak se budu muset jit poptat jeste nekam jinam. Kazdopadne je to na houby, nejhorsi je to pri sezeni, nedej boze na tvrde zidli nebo lavici. Ulevova pozice skoro neexistuje. Uz mi z toho hrabe. Jo a epidural jsem ani jednou nemela. Poprve se to objevilo, kdyz me na zacatku druheho tehotenstvi skolil klasicky ischias. Ale tenkrat to bylo na druhe strane. Ted se to po letech vratilo, ale presunulo se to na druhou stranu. Zada uz neboli, ale ta noha, to je neco :-/

svetlus_pepca
16. črc 2015

Podle popisu mi to přijde jako nějaký skřípnutý nerv. Ale to je otázka pro neurologa. Nebo nějaký dobrý internista by si s tím mohl poradit a poslat tě na to správné vyšetření 😉

p3tulkaa
autor
17. črc 2015

@janakar
@yellowbanna
@svetlus_pepca děkuji za odpovědi, já na té neurologii byla, šahala na mě, zkoušela reflexy a řekla, že vše OK :(

victress
17. črc 2015

no tak přesně to mám já od porodu SC necítím 3 prsty na pravé noze, neurolog nepomohl, sice vyloučil RS, ale dál ho to nezajímá...masáže ani cvičení nepomohlo, pokud je někde skříplý nerv, nikdo neví kde...žít se s tím dá, ale je to nepříjemné...

p3tulkaa
autor
17. črc 2015

@victress ano dá se s tím žít, ten malíček ještě jakš takš, ale to celé stehno to je hrozné........no tak se asi s tím budu muset smířit, když se nebude nic dát dělat :(

blanka.k
17. črc 2015

Manžel mě podobné problémy a bohužel to byla borelioza - už pěkně "pokročilá"....zasažené nervy, svaly 😅 To mě jen tak napadlo, kdyby náhodou někomu fakt nemohli najít "nic" Já necítím po porodu spodek břicha, ale mám po CS, prý ty "přeřezané" nervy srostou....ale prd, je to lepší,ale ne jako dříve 😅

victress
17. črc 2015

@blanka.k to mám taky a nevíš za jak dlouho ty nervy v břiše po SC srostou?

lenula4
17. črc 2015

Já po porodu taky necítila půlku stehna, epidural jsem neměla, než se to spravilo tak to trvalo asi 5 týdnů ale je to pryč, nijak jsem to neléčila.

blanka.k
17. črc 2015

@victress Mám po porodu už pěkných pár let a kolem jizvy to prostě necítím :( Tak 5cm okolo jizvy to fakt skoro necítím a celkově tak od pupíku dolů to mám prostě míň citlivé. Moje mamka to má stejně,od mého porodu se to sice zlepšilo, ale nikdy to nedosáhlo stavu před porodem, prostě kolem jizvy to má necitlivé 😅

p3tulkaa
autor
18. črc 2015

@lenula4 to závidím 🙂

p3tulkaa
autor
18. črc 2015

@blanka.k tak to já musím mít spojené s tím porodem, ale rodila jsem přirozeně, ne císařem, bez epiduralu, ....jen jsem měla obrovské křížové bolesti, které trvaly 8 hodin :(