Nechci jíst. Přejde to?

jarmilkaja
30. bře 2021

Asi 4. Den mi je hrozně divně od žaludku. 1. Den jsem zvracela víckrát za den poradně nevim ani z čeho nejspíš jsem snedla špatné jídlo. a další dny už jen průjem.. myslela jsem ze mám střevní chřipku ale je to nějaké divne.. nemám nějak chuť na jídlo a moc necítím když mám hlad. Dokážu něco sníst ale dam par kousku něčeho do pusy a už mi je celkem špatně a nebo cítím ze jsem najezena. Jsem taky hrozně unavená a když nic nejim nemám moc energie. Vždycky něco snim ale stačí mi trochu jinak mi je zle. Mám jen průjem už nezvracim ale nechápu proč nemohu jist. Myslite si že to nějak přejde ? Nebo mohu tomu nějak pomoci?

merope
30. bře 2021

Pokud už takto několikátý den nejíš - piješ aspoň dostatečně? Pokud ne, je to na doktora. Jinak zkus aspoň nutridrinky a ionťáky z lékárny (nevím, co je pro dospělé - pro děti Kulíšek a podobně).

elisa7
30. bře 2021

Ahoj, skús doplniť aspoň v tabletkách vitamíny, minerály, veľa piť.... mne podobný stav trvá od leta, myslela som že som začala neznášať jedlo lebo som musela každý deň v karantene variť...vždy ma to bavilo, rada som jedla, odrazu vadili vône, chute...vyšetrenia negatívne...často som vracala. Boli to také striedave dni, schudla som 12kg (to som chcela už roky, ale teraz to nebolo cielene). A zistili mi tetaniu- choroba zo stresu, ktorá sa u každého prejavuje inak (chyba serotonín- hormón šťastia).

orisek56
30. bře 2021

Já to mám teď taky. Ale já jsem 2 měsíce po covidu a ještě tehotna

jarmilkaja
autor
30. bře 2021

@orisek56 jak dlouho jsi těhotná?

jarmilkaja
autor
30. bře 2021

@elisa7 ojoj dekuji za radu.. taky jsem premyslela ze mohu být těhotná ale je to asi teprve 9 dni po styku a je trochu divné aby to bylo tak brzy nemyslis ?

te_reza
30. bře 2021

Bože můj. Nechceš nejdřív počkat, jestli ty krámy dostaneš? Teda jestli si reálná 🤣🤦‍♀️

orisek56
30. bře 2021

@jarmilkaja to určitě je brzy 😂 ale říkám, že to může být i něco jiného, já to mám mix. Třeba pokud jsi prodělala covid (a třeba o tom ani nevíš) tak taky to může být jako následek.

orisek56
30. bře 2021

@jarmilkaja jsem v 9 týdnů, ale u nás to nebylo úplně očekávané, spíše překvapení. Protože nemám pravidelně cykly, mám určite zdravotní problémy a lizu se z podelanyho covidu

keksik002
30. bře 2021

@jarmilkaja napada me krom virozy, covid a nebo tehotenstvi ;) to ze jsi mela styk pred 9 dny znamena ze predtim vubec? :D muze to byt z toho jeste pred

jarmilkaja
autor
30. bře 2021

@keksik002 ne predtim ne

keksik002
30. bře 2021

@jarmilkaja v časovém horizontu tak měsíc? tak v tom případě viróza nebo nemoc, v tom případě doplnit vitaminy, hodně pít, dietu - snažit se jíst (banany,piškoty, rýži..aj) a doporučuji návštěvu lékaře ;)

cilkat
31. bře 2021

Pokud styk před devíti dny, nenaskočilo by zvraceníz hormonů takhle rychle. Vypadá to na nějakou střevní/žaludeční virozu (a fakt jsme to slyšela u Covidu několikrát popisovat podobně). Netlač jídlo silou - pokud nejsi dlouhodobě podviživená, týden, dva na "pár soustech" ti neublíží. Když máž pocit, že jsi najedená, tak jsi najedená. Ale je opravdu třeba pečlivě hlídat pití a snažit se držet pravidelný režim v tom jídle, ať prostě "nezapomeneš" jíst.
Hodně lidem pomáhají vývary a polévky (ať už masové, nebo zeleninové). Klidně fakt pít vývar místo čaje. S vitamínovejma doplňkama opatrně - zjisti, jestli ti po nich není blbě, často dráždí žaludek. ALe pokud je žaludek zvládá, jen do nich. Zkus se soustředit na to, na co máš chuť... já třeba podobné stavy často přežívám na kombinaci piškotů a vysokoprocentní čokolády, což zní strašně nezdravě, ale pár dní to funguje...
POkud se to do konce Velikonoc nesrovná, tak určitě doktora (ale pokdu nemáš problém pít, klidně bych tomu ty Velikonoce dala.)