Zdravím holky, chtěla bych se zeptat...za měsíc jedu na urologii a zapoměla jsem se paní zeptat, zda vadí když budu krvácet nebo ne?! Nevíte jestli mi budou dělat jen sono nebo mě prohlížet jako na gynekologii?! Máte někdo zkušenosti? Děkuji 🙂
mě dělali jen sono, dali mi sterilní zkumavku, kterou jsem obratem dala sestře. Chtěli cévkovat, ale nakonec se na to vyprdli. Při MS určitě cévka, ale není to nic hrozého. 😉
Na urologii většinou moč berou , u nás rovnou cévkovali kvůli sterilitě. Ale není se čeho bát, malinko to štípne a toť vše 🙂
Když budeš mít MS, tak si vezmi tampon - pokud by tě cévkovali, tak to stejně zvládnou i při tom... Nevím, co máš přesně za problém, ale u nás je odběr při problémech akutních - odběr cévkované - vzácně načůrané moči.. A při MS by byl v načůrané stejně nález - krvinky....
Ale pokud máš až za měsíc, tak je to asi kvůli něčemu jinému... Tak např... Si zkus třeba zakoupit v lékárně ,,sterilní" zkumavku, hodně se osprchovat - při MS, odčůrat trošku do sprcháče a pak se zkusit trefit přímo.. Nebo nějakou větší sterilní - třeba na BK a pak přelít do menší sterilní... Možná v tomhle případě by tě cévkování minulo - ale jen pokud jsou benevolentní a netrvají na vyš. moče.. Pokud tam jdeš kvůli bolestem, podezření na porušenou funkci ledvin, zvýšenému tlaku... Co já vím...
Zkus písnou IP - jsem ,,urologická" sestra
Při první návštěvě by ti nic ,,dole" dělat neměli... Teoreticky... Při sonu je jedno, jestli máš MS