Dobrý den. Nemáte některá zkušenosti s nasazovacimi zubami?
@merope ano ano na vlastní, treba kdyz mate nejaky ten kaz tak nez se spraví se muzou nasadit a zakrit nedokonalost nez ten vlastní upraví zubař. Mam totiž mezi 1 a 2 menší dírku u dásní a když se usmeju tak to nevypadá moc dobře. Zatim na zubaře nejsou peníze tak bych chtěla zkusit tyhle nasazovaci. Mne jde hlavně na ven mezi lidi takže k jídlu je nepotřebuji i kdyz mi vzadu zuby chybí. Přišla jsem o ne po druhém dítěti počas kojení se zhorsili.
@eli1912 není to an co se ptáš .. něco v tomto tvaru mám udělané na moje zuby na bělení … a teda .. je tam něco na víc .. a mluvi se s tím hooodne blbě … a neslysela jsem ze by něco takovýho bylo a používalo se .. aby to vypadalo trosku inteligentně, tak to bude asi slušná palba- takže počítám bude pořad lip vypadat ta tvoje mezirka než tady ty umělý levnější než zubarsky zákrok.. raději bych ty peníze schovala a měla dřív potřebné korunky na opravu u zubaře … s téma formickama se dá tak usmívat .. ale mluvit už moc reprezentativne ne
@eli1912 Pokud máš kaz na zubu, tak to určitě patří k zubaři a čím dřív tím líp čistě proto, že kazy se rozšiřují. Pokud nemáš zubaře, co to umí spravit "na pojišťovnu", tak zkus sehnat někoho jiného. Opravy na jedničkách-dvojkách se dělají na pojišťovnu i bílou plombou. Mám tak spravovanou čtyřku, čekala jsem, kolik budu platit a bylo to na pojišťovnu (možná jsem platila pár stovek, to už si teď nepamatuji)
Pokud to je nerovnost zubu, tak si myslím, že to pořád (zvláště u dásně) bude vypadat líp než tyhle ty nasazovací. Navíc když tě někdo uvidí, jak si je třeba před jídlem budeš sundávat, se bude divit a koukat a myslím, že ti bude trapněji (odpovídat i na dotazy a podobně) než s nějakou dírou mezi zuby. A možná to jenom ty vidíš - já mám jeden zub otočený, byl skoro o 90 stupňů, teď už je "jenom" tak o 30 a já to cítím a vím, ale okolí si vůbec nevšimne.
Tak pokud máš peníze na to, abys šla za zubní laborantkou, aby ti dělala odlitky tvých vlastních zubů a podle toho připravila nějakou protézu, která bude jen pro oko a ani se s ní nenajíš, tak snad máš na opravu zubu, ne? Nebo máš v plánu koupit si na Aliexpressu nějaký univerzální nesmysl neznámého složení, který nebude tvarovaný na tvou čelist, tudíž ti může zuby tlakem zkřivit, poškrábat je, budou se z toho uvolňovat toxické látky, zcela jistě ti to poničí skus zubů, budeš špatně artikulovat a hlavně to povede k tomu, že o ty dva zuby, které neošetříš zavčasu, přijdeš v nízkém věku a jelikož nebudeš mít volné desetitisíce na implantáty, tak budeš nosit nasazovací zuby?
Aby to drželo a nepadalo, musí to být dělané z otisku tvých zubů. Je to jako kdybys měla protézu, na začátku budeš šišlat. A bude to dražší, než si dát bílou plombu.
To je k ničemu... Zuby se musí nechat opravit, jiná cesta není.
Jako na vlastní? To vidím poprvé. Jinak - o jaké zkušenosti by mělo jít? Co vím, kde příbuzní mají nasazovací zuby, tak je to relativně dost omezuje v tom, co můžou jíst - třeba mák nebo oříšky lezou pod zuby.