Naražený prst nebo zlomenina?

eliska199666
13. bře 2023

Dobrý den, včera jsem si skřípla ukazováček mezi 2 stoly. Dnes mám prst oteklej, nemůžu ho ohnout. Prst jsem ledovala, nevím. Prosím, co dělají na vyšetření? Pokud zlomenina tak se dává sádra a pokud narazenina tak dlaha? Upřímně ani jedno z toho nechci, aktivně hraju na klavír, mám strach.. Díky za odpovědě.

zelenaesmolda
13. bře 2023

Myslis,ze nekdo tady bez rentgenu pozna co s tim mas?

konidana
13. bře 2023

no hraní na klavír se špatně srostlým zlomeným prstem půjde asi pak blbě už furt a navždy. Takže lepší ošetřit, a to odborně, i jen naraženinu. Blbě naražený palec, který jsem si léčila sama(tzn. zafiksováno jen krátce obvazem) mě bolel déle jak půl roku. To asi nechceš.

eliska199666
autor
13. bře 2023

@konidana to je pravda, děkuji za názor. Asi budu muset jít.

sangina
13. bře 2023

Co tu ještě děláte? Pokud hrajete na klavír,tak mazejte k lékaři..at v budoucnu na něm můžete hrát a ne jen utírat prach

levandule_k
13. bře 2023

Měla jsem naštíplou kost na prstě, stalo se to při těláku ve škole. Otok byl menší než u tebe. Blbě se mi s tím hýbalo. Učitelka mě poslala k lékaři. Řešila jsem to prakticky do 2 hodin, co se mi to stalo, protože to bylo pouze na 1 prstě a bylo to naštípnuté dostala jsem takovou dlahu(ortézu) či jak se to jmenuje na 1 prst.
Neléčení zlomeniny, naštípnutí kosti to je tak do domrvení prstů na pořád.

Nechápu, jak někdo, kdo má podezření na zlomeninu a hraje na klavír, to přechází, si tam s něčím hýbneš a půjdeš na operaci.

zelenaesmolda
13. bře 2023

@levandule_k
welcome to modry konik,tady je tech bizaru tolik,ze nekdy nevychazim z udivu 🙂

klokanka31
13. bře 2023

@eliska199666 Udělají ti rentgen a do čeho ti to dají je asi jedno, hlavně aby se ti to dobře vyléčilo ne? Mazej k doktorovi.

hanzbl00
13. bře 2023

Já měla před rokem zlomený prst..taky ukazováček 😀 byl to pracovní úraz.. každopádně bez na chirurgii a uvidíš. Já měla sádru a pak dlouho dlahu a nakonec sem chodila na rehabilitace. Je to ale rok a dodneška ten prst úplně neohnu ale zase neomezuje mě to

eliska199666
autor
14. bře 2023

Tak večer mne bolest dohnala jít na pohotovost. Mám narazeny, pohmozdeny ukazováček, naštěstí není zlomený. Doktor mi dal masticku, zafixoval. 2tydny vklidu. Pak říkal, že můžu zkusit sádrové obinadlo na stabilizaci po týdnu. Tak nevím. Měli jste to někdo? Děkuji

levandule_k
14. bře 2023

Až ti to sundají maž si to kostivalovou mastí, je to na bolavé klouby, šlachy, svaly, páteř, mast je vynikající při rehabilitaci.

tereza0111
14. bře 2023

@eliska199666 nastesti vedet nemusis, jen udelej co ti doktor rikal 🙂 on vi

levandule_k
14. bře 2023

@eliska199666 Ty chodíš k doktorům dost nerada, že?

eliska199666
autor
14. bře 2023

@levandule_k hoooodne nerada 😏🙂😅