Dobrý den, včera jsem si skřípla ukazováček mezi 2 stoly. Dnes mám prst oteklej, nemůžu ho ohnout. Prst jsem ledovala, nevím. Prosím, co dělají na vyšetření? Pokud zlomenina tak se dává sádra a pokud narazenina tak dlaha? Upřímně ani jedno z toho nechci, aktivně hraju na klavír, mám strach.. Díky za odpovědě.
no hraní na klavír se špatně srostlým zlomeným prstem půjde asi pak blbě už furt a navždy. Takže lepší ošetřit, a to odborně, i jen naraženinu. Blbě naražený palec, který jsem si léčila sama(tzn. zafiksováno jen krátce obvazem) mě bolel déle jak půl roku. To asi nechceš.
@konidana to je pravda, děkuji za názor. Asi budu muset jít.
Co tu ještě děláte? Pokud hrajete na klavír,tak mazejte k lékaři..at v budoucnu na něm můžete hrát a ne jen utírat prach
Měla jsem naštíplou kost na prstě, stalo se to při těláku ve škole. Otok byl menší než u tebe. Blbě se mi s tím hýbalo. Učitelka mě poslala k lékaři. Řešila jsem to prakticky do 2 hodin, co se mi to stalo, protože to bylo pouze na 1 prstě a bylo to naštípnuté dostala jsem takovou dlahu(ortézu) či jak se to jmenuje na 1 prst.
Neléčení zlomeniny, naštípnutí kosti to je tak do domrvení prstů na pořád.
Nechápu, jak někdo, kdo má podezření na zlomeninu a hraje na klavír, to přechází, si tam s něčím hýbneš a půjdeš na operaci.
@levandule_k
welcome to modry konik,tady je tech bizaru tolik,ze nekdy nevychazim z udivu 🙂
@eliska199666 Udělají ti rentgen a do čeho ti to dají je asi jedno, hlavně aby se ti to dobře vyléčilo ne? Mazej k doktorovi.
Já měla před rokem zlomený prst..taky ukazováček 😀 byl to pracovní úraz.. každopádně bez na chirurgii a uvidíš. Já měla sádru a pak dlouho dlahu a nakonec sem chodila na rehabilitace. Je to ale rok a dodneška ten prst úplně neohnu ale zase neomezuje mě to
Až ti to sundají maž si to kostivalovou mastí, je to na bolavé klouby, šlachy, svaly, páteř, mast je vynikající při rehabilitaci.
@eliska199666 nastesti vedet nemusis, jen udelej co ti doktor rikal 🙂 on vi
@eliska199666 Ty chodíš k doktorům dost nerada, že?
@levandule_k hoooodne nerada 😏🙂😅
Myslis,ze nekdo tady bez rentgenu pozna co s tim mas?