Nakažlivost corona. Jak dlouho?

5. bře 2022

Ahoj, jak dlouho je člověk nakažlivý pro okolí když má koronavirus? Lze poznat, že už ne? Upřímně PCR testům nevěřím, protože už se mi xkrat (v okolí) potvrdilo že byl člověk pozitivní při antigenu a při PCR negativní a byl při PCR pozitivní až za několik dní (ale mezitím samozřejmě nakažlivý. Takže mě přijdou antidenni testy prostě spolehlivější. Nakazili jsme se téměř určitě od kolegyně ve čtvrtek 3.2. první příznaky v pondělí hned potom. Teď už je to týden a 2 dny od nakažení, 6 dní od prvních příznaků. Antigen nás napadl udělat až teď ve čtvrtek, a byl opravdu silně pozitivní. Dálnice. Jak dlouho tak budeme nakažlivý? Než odezní příznaky? Nebo než vybledle antigen? Nebo je na to nějaký přesný počet dní? Díky

klokanka31
5. bře 2022

Nespletla sis datumy?

autor
5. bře 2022

@klokanka31 jj. Koukla jsem špatně na kalendář. S kolegyní jsme byli 24.2.

klokanka31
5. bře 2022

U tohodle ti asi nikdo nedá přesnou odpověď, někdo může být prý nakažlivý i 2-3 týdny od prvního příznaku...

qistyna
5. bře 2022

Podle hygieny by clovek nemel byt nakazlivy po dvou dnech od odezneni vsech priznaku.

verka86
5. bře 2022

Pozitivní test s nakažlivostí nemá nic společného. Máme se řídit příznaky. Jakmile odezní, nakažliví prý nejsme.

autor
5. bře 2022

@verka86 dekuji

autor
5. bře 2022

@qistyna díky

michaelarousova
5. bře 2022

Me rekla doktorka ze clovek je nakazlivy max 14 dni i u tezkych priznaku 🤷‍♀️ Ale kazdej tvrdi neco jineho..na tohoe ti podle ke nikdo spravne neodpovi

autor
5. bře 2022

@michaelarousova vzhledem k tomu, že už nejsou karantény tak vlastně nevíme jak dlouho se máme držet doma. Nechceme nikoho ohrozit, ale potřebujeme vyřídit nějaké doktory a práci a tak. Tak abych věděla kdy můžeme začít normálně fungovat.

victress
5. bře 2022

vy sice nejste v karanténě, ale pokud vám vyšel pozitivní PCR test, tak jste v izolaci, datum dokdy vám přijde SMSkou od hygieny..., ale myslím, že je to max 7 dní

olga_
5. bře 2022

@victress Myslím, že izolace končí, když 2-3 dny nejsou příznaky.

autor
5. bře 2022

@victress nevyšel. Jen antigen. Na PCR jsme nešli.

aselluska
5. bře 2022

Nám zase antigen neukázal nic ani jeden den nikomu, až PCR. Po příchodu domů antigen negativní a výsledek přišel pozitivní. Spolehlivý není ani jeden druh testu

autor
5. bře 2022

@aselluska my máme antigen z nosu a fakt funguje výborně. Přátelé měli příznaky a pozitivní antigen. Šli na pcr a nic. Sli po pár dnech a pozitivní. Ale až prostě třeba za těch 5 dní od pozitivního antigenu.
Každopádně mi pcr k ničemu nepotřebujeme tak nevidím důvod se nechat šťourat