Ahoj, přišla k nám známá, byla cca 5 minut, staly jsme od sebe cca 1,5 metru. No, vylezlo z ni, že byli minuly týden na dovolené a její dcera v pondělí odjela domu se střevní chřipkou. Další den, ve středu, začal mít manžel známé a otec dívky obtíže. Holčina se na dovolenou vrátila ve středu a již bez příznaků, otec den poté též bez příznaků. Dnes je pondělí dalšího týdne, oni jsou bez příznaků cca 5 dnů.
Po jejím odchodu jsem vydesinfikovala vše, ceho se dotkla -kliky, dveře, židle, stůl Sanytolem a prostor eukalyptem ve spreji. Sama beru probiotika a poté, co jsem vše vydesinfikovala, jsem si řádně umyla ruce a celou dobu byla otevřená okna. Je zde možnost nákazy, když ta známa, která se o dceru starala a ani její syn, nemeli žádné příznaky ani obtíže? Děkuji 🙂
Minimální, když jsou 5 dní bez příznaků.
Pět dnů po priznacich? Holka to bys nemohla nikdy nikam, abys nepotkala někoho PO nemoci. Co bláznis?
@prejeta_zaba Trpím fobii ze zvracení a střevní chřipky. Čtu knihy o KGB a navštěvovala jsem i psychology, nic nezabírá. Jakmile někdo něco takoveho zimní, mám schizu. Děkuji moc za uklidnění, moc mi to pomáhá. Vím, že je to bláznivé, zvláštní, iracionální. Vím, že je to reakce těla, jako například kasel nebo kychani… ale nemůžu se toho nebát, neštítit a nepanikarit i byť jen při zmínce, že je někomu nevolno. Asi už je to fobie nebo nevím co s tím. Každopádně jste mi pozitivní zprávou moc moc pomohla, děkuji ❤️
Hele, chápu tě....zvracení nesnáším, nemám to tak silně, ale cca os 8 let jsem do 35 nezvracela a měla z toho hrůzu🙂.
Pak s dětmi přišly první střevní chripky a...prostě bylo mi tak zle, že mít fobii mi nepomohlo 🙂
@fifinka2020 Rozumím, no, není to úplně uklidňující :D Stravuji se zdravě, jím své známé a osvědčené potraviny, užívám Biopron Forte - pracuji i se seniory v Seniorcentrech a domovech pro seniory, jakožto nelékařský pracovník a v lékárně mi doporučili právě Biopron Forte jako skvělou prevenci před gastroenteritidou. Přesně, jak píšeš, nezvracela jsem hrozně dlouho, snad 15 let. Nevolnost se mi daří rozdýchat a pak jsem magor na čisté ruce, tak snad mě to nepotká :/
Nepravděpodobné.